Ebre

Notícia

Paco Gas: “La sentència absolutòria és una victòria del poble de Roquetes”

L’alcalde republicà de Roquetes ha estat absolt dels fets de l’1 d’octubre.

L’alcalde republicà de Roquetes,Paco Gas, acompanyat del president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Albert Salvadó; la secretària d’organització del partit, Sus Martí; la diputada Maria Jesús Viña i el tinent d’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia; s’ha felicitat per la sentència de la magistrada del jutjat penal número 2 de Tortosa, que l’absolt del delicte de desobediència a l’autoritat per l’1 d’Octubre.

Gas ha afirmat que  “la sentència absolutòria és una victòria del poble de Roquetes, en poder dur a terme el referèndum que ens volien impedir per la força; i també una victòria pels resultats amb un sí aclaparador a favor de la independència de Catalunya”. Gas ha denunciat que  “L’Estat no s’atreveix a criminalitzar els 947 alcaldes de Catalunya i ho personalitza, i a les Terres de l’Ebre ho han fet pagar a la Ràpita, Roquetes i Móra la Nova”.

En aquest sentit ha apuntat que “no han tingut capacitat de demostrar que l’alcalde fos l’únic protagonista del referèndum, perquè no va ser així”;  i tot seguit ha explicat com ell mateix li va relatar a la jutgessa: “Vostès m’estan acusant d’uns fets que no són veritat i s’estan basant només en una ideologia. Volen culpabilitzar una ideologia que no la poden reprimir perquè jo no hi renunciaré,  per molta repressió que des de l’Estat es vulgui exercir. Tinc una ideologia i estic convençut que hem de lluitar per la independència, pel socialisme i pels Països Catalans. De forma democràtica i pacífica, apostant per un referèndum. I això és el que vam fer l’1 d’octubre a tots els pobles de Catalunya, posar urnes”.

Gas ha destacat que “la conclusió més important que podem treure de l’1 d’octubre és que quan un poble de forma col·lectiva treballa, lluita i vol aconseguir un objectiu, ho pot aconseguir. I no hi ha Estat, per molta repressió que tingui, que pugui aturar-ho”.

L’alcalde republicà s’ha mostrat satisfet pel fet d’haver  “tombat les acusacions falses que va aportar la Guardia Civil. Ni el mateix jutjat ha pogut basar-se en totes aquelles dades que es va inventar la Guardia Civil, ni amb això han tingut capacitat d’atemorir-nos”.

Gas ha agraït l’absolució de la sentència “perquè demostra que és una derrota flagrant d’aquell Estat que ens volia reprimir i fer fóra, alterant un resultat democràtic que la gent havia portat a terme votant Esquerra Republicana a Roquetes”.
“Jo vaig adquirir uns compromisos electorals on un dels punts feia referència al dret a l’autodeterminació, no hi podia renunciar,  i vaig donar suport a aquell referèndum”. Ha manifestat l’alcalde roquetenc, abans de refermar el seu compromís en “continuar des de l’Ajuntament i des del carrer la lluita per aconseguir la independència de la nació catalana”.

Albert Salvadó, recentment nomenat president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra en substitució Alfons Montserrat, que va renunciar al càrrec per motius professionals fa pocs dies; ha destacat que “per molts intents que s’hagin fet per criminalitzar aquesta lluita col·lectiva, es demostra que a Roquetes no se n’han sortit”. Tanmateix  “és una petita victòria que no ens fa oblidar que la repressió continua”.

El dirigent republicà ha recordat que la Fiscalia té 10 dies per recórrer la sentència i ha volgut agrair i reconèixer la trajectòria política de Gas. “Esquerra Republicana a les Terres de l’Ebre no seria al mateix sense la influència que ha tingut Paco Gas. Estem molt orgullosos de com ho ha portat, sense renunciar absolutament a res, mantenint la dignitat i la fortalesa de convenciment durant tot el procés”.
 

  • Notícia Canal TE- Paco Gas absolt

  • Notícia Canal 21 Ebre - Absolució Paco Gas