Ebre

Notícia

Paco Gas: “Queden moltes coses per fer i moltes lluites que continuar, seguiré contribuint a fer gran el projecte republicà”

Referent de l’independentisme i l’activisme social, Gas ha anunciat la renúncia a l’alcaldia de Roquetes.

Acompanyat del grup municipal d’Esquerra Republicana de Roquetes, del president de la Federació de l’Ebre, Albert Salvadó i del president comarcal del partit, Enric Adell; l’alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha anunciat la seva renúncia al càrrec municipal que ocupava des de 2007, i que demà es formalitzarà en un ple extraordinari.

Gas ha afirmat que  “la meva jubilació serà d’alcalde, però continuaré actiu defensant els interessos de la gent treballadora de les Terres de l’Ebre”; afegint tot seguit que “queden moltes coses per fer i moltes lluites que continuar, i per tant, seguiré contribuint a fer gran el projecte republicà”

L’alcalde ha reconegut que malgrat que alguns companys no hi estaven d’acord, “aquesta és una decisió molt meditada” i “calia posar punt final a l’etapa d’alcalde perquè penso que ningú s’ha de perpetuar en els càrrecs, de fet, a les darreres eleccions municipals ja vaig dir que eren les darreres que em presentava”.

Tot i tenir previst fer la renúncia més aviat s’han donat diversos motius per fer-la ara. “Primer perquè m’he trobat en unes circumstàncies que al començar la legislatura no estaven previstes, com és la repressió que l’Estat espanyol està exercint sobre molta gent que l’1 d’octubre es va significar pel càrrec que representàvem; perquè lluitar i sortir al carrer ho vam fer tothom”. Ha dit.

“La repressió ha estat part de la meva renúncia, però no per la repressió en si, que no en fa temor, sinó per les conseqüències que pot comportar en la gestió del dia a dia de l’Ajuntament, sobretot en el final de legislatura”. Ha aclarit.

Recordem que la Fiscalia va recórrer l’absolució de la seva causa per demanar la seva reobertura, la nul·litat del judici i que el jutgi un altre tribunal.”Si no hi ha judici millor, però si n’hi ha, no afectarà”. Ha sentenciat Gas a la vegada que ha volgut deixar constància que “entenc i defenso també la  postura d’altres companys alcaldes encausats, molt més joves que jo, que volen continuar treballant pel seu poble; i entenc que no pleguin, continuïn lluitant i es defensin davant una repressió de l’Estat, la qual continuarà fins al dia que no aconseguim la independència de Catalunya”.

Un altre motiu que ha volgut destacar per fer efectiu el relleu ara és que “estem en un bon moment d’estabilitat a l’Ajuntament, hem acabat l’exercici amb un bon superàvit, hem aprovat els pressupostos amb una àmplia majoria i tenim una perspectiva excel·lent pel que fa a programació i planificació de  final de legislatura”.

Gas ha finalitzat  la seva intervenció llençant un missatge d’optimisme. “Des dels primers anys setanta que estem aquí i hem fet moltes coses; si analitzem des d’una perspectiva històrica l’evolució de l’independentisme podem constatar que és molt positiva perquè avui som l’eix vertebrador de les polítiques que es fan a Catalunya”.

El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Albert Salvadó, ha qualificat  a Gas de “referent polític, personal i territorial”, al qual ha agraït el seu mestratge i feina feta. A més l’ha definit com una “persona íntegra”, “clau en el creixement d’Esquerra Republicana a les Terres de l’Ebre” i un gran “defensor mediambiental i dels drets socials”.

“Paco Gas ha estat el gran referent de l’independentisme a les Terres de l’Ebre, sobretot per aquells joves que als anys vuitanta ja estàvem a l’MDT, el PSAN, Catalunya Lliure o la Crida a la Solidaritat, en un moment en què l’independentisme era marginal i estava atomitzat”. Ha afirmat Salvadó.

“Amb ell és amb qui molts dels que avui estem a Esquerra Republicana, vàrem aprendre aquells valors que el servidor públic i el bé col·lectiu sempre han d’anar per davant del bé individual”. Ha conclòs.

L’any 1991 Paco Gas va ser escollit regidor, per primera vegada, encapçalant la llista de Catalunya Lliure, i esdevenint així l’únic regidor
independentista del Baix Ebre. Després, el 1995, va repetir acta amb les mateixes sigles, i l’any 1999 es va presentar com alcaldable per Esquerra Republicana. L’any 2007 va ser escollit alcalde, càrrec que ha compartit, en diferents moments, amb el de conseller comarcal del Baix Ebre i diputat provincial. Dins d’Esquerra  ha ocupat diferents responsabilitats, com la vicepresidència de la Federació de l’Ebre, o ara mateix, la secretaria de Transició Ecològica.

  • Notícia Canal TE - Renúncia Gas a l'alcadia

  • Ple de renúncia de Paco Gas a l'alcaldia

  • Ple de nomenament d'Ivan Garcia com alcalde de Roquetes