Ebre

Notícia

Romeva: “Les Terres de l’Ebre han estat pioneres a l’hora de generar energia, i ara ho són de la transició energètica”

Raül Romeva, vicesecretari general de prospectiva, Agenda 2030 i Transició Ecològica i Esports d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha visitat diferents municipis de les Terres de l’Ebre per constatar les actuacions que s’estan portant a terme per afrontar la transició energètica.

“Les Terres de l’Ebre i en concret la Ribera d’Ebre, han estat pioneres a l’hora de generar energia, i ara també ho són, i ho volen ser, a l’hora d’afrontar la transició ecològica i energètica”. Ha afirmat Romeva després de reunir-se amb la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i l’alcaldessa de Tivissa, Montserrat Perelló.

“Tivissa ha demostrat que hi ha fórmules que poden conciliar el respecte pel territori, la necessitat d’afrontar la transició energètica i, sobretot, apostant per la participació local”. Ha afirmat Romeva.

A més ha lloat “la possibilitat clarament innovadora i pionera d’establir aquesta dinàmica de posar a disposició uns terrenys comunals i municipals, cedint-ne la gestió durant un temps a l’explotació eòlica”. Per Romeva  “aquest és un model que s’hauria de replicar a altres llocs i que permetria no està supeditat a aquests macroprojectes que moltes vegades amenacen, no només el territori, sinó la pròpia vida i dinàmica productiva d’allà on s’instal·len”.

Després el dirigent republicà s’ha desplaçat a Roquetes on acompanyat de l’alcalde Ivan Garcia, ha visitat l’Escola Marcel·lí Domingo i el pavelló municipal, on hi ha instal·lades al seu sostre diverses plaques fotovoltaiques per al seu autoconsum.

Romeva ha reivindicat “entendre la transició energètica des d’un punt de vista de font d’energia renovable, i també comunitari, perquè també és la manera de generar barri i poble”. Així, ha reivindicat que “més enllà d’abaratir la factura de llum ens aporta un canvi de model de societat, que és bo que els ajuntaments s’atreveixin a liderar-lo”.

Raül Romeva per últim s’ha desplaçat fins a Alcanar, on acompanyat de l’alcalde Joan Roig, ha visitat la llotja de pescadors de les Cases i s’ha reunit amb productors ecològics locals. Després ha ofert la xerrada: “Agenda 2030. El paper dels municipis en els reptes ambientals”.