Ebre

Notícia

Aubà demana informació al Govern sobre el Pla de Restitució i els controls de l’aire en la represa de la descontaminació de l’embassament de Flix

El senador Miquel Aubà ha registrat nou preguntes per escrit al Govern espanyol sobre les obres pendents del Pla de Restitució Territorial i sobre la represa de la descontaminació de l’embassament de Flix. ‘Davant l’acord de l’Ajuntament de Flix i la preocupació mostrada pels veïns, demanem al Govern que ens expliqui els sistemes de control i els protocols mediambientals de l’aire que implementarà abans d’aquestes obres’, ha afirmat el senador.

Aubà ha manifestat que ‘la manca d’un calendari per executar les obres del Pla de Restitució, paralitzades des de l’any 2016, i la necessitat que tenen alguns municipis que es portin a terme per assegurar un abastament i distribució òptima de l’aigua potable requereix d’unes explicacions que fins ara el Govern espanyol no ha donat’. És per això que el senador també pregunta si el Govern pensa fixar alguna priorització a l’hora d’implementar les obres.

De les quaranta-quatre obres que inclou el Pla de Restitució Territorial, entre les quals hi ha captacions d’aigua, pous, conduccions i dipòsits, només se n’han executat tretze; la resta, trenta-una, es troben pendents d’adjudicació, de licitació o execució. El senador republicà ha demanat una reunió amb la Secretària d’Estat de Medi Ambient, María García Rodríguez, per accelerar i prioritzar les obres del Pla de Restitució que són de més urgència.

D’altra banda, en les seves preguntes, Aubà demana conèixer la quantitat econòmica executada durant l’any 2017 de la partida prevista als Pressupostos Generals de l’Estat, tant per al Pla de Restitució com per a la descontaminació de l’embassament de Flix.