El Prat

Totes les notícies


Celebrem la segona xerrada del cicle "Escrivim el Prat del futur".

El Centre Cívic Lo Gaiter ha acollit aquesta tarda la segona sessió del cicle de xerrades-col·loqui "Escrivim el Prat del Futur". En aquest cas, hem tractat els espais verds, la sostenibilitat i l'urbanisme.  Hem comptat amb la presència de l'Alba Gordó, regidora de sostenibilitat i joventut de Sant Cugat del Vallès, i el Carles Caballero, regidor d'arquitectura i urbanisme, medi ambient i sostenibilitat i Energia de Terrassa. Les seves aportacions i coneixements han obert pas a un interessant diàleg sobre afers i models de futur pel nostre poble. Seguim amb el cicle, us esperem en futures sessions!

Ple Municipal del mes de Juliol 2022

Al ple municipal d'aquest mes he votat a favor de l'adjudicació del servei de neteja de dependències i edificis municipals, però hem demanat estudiar la viabilitat d'una gestió directa i municipal. Per altra banda, hem condemnat la repressió i els assassinats a la frontera del Marroc amb Nador i Melilla denunciant la corresponsabilitat del PSOE i UP en el conflicte. Finalment, hem instat al Congrés de Diputats més celeritat per a la redacció i debat definitiu d'una llei que garanteixi una vida digna a les persones malaltes d'ELA.

Xerrada-Col·loqui i presentació del llibre "La infancia de una transexual en la dictadura" amb la Tania Navarro.

El Centre Cívic Jardins de la Pau va acollir la segona edició de xerrades-col·loqui del cicle #EscrivimElPratDelFutur. En aquesta ocasió, vam gaudir de la presència de la Tania Navarro, una de les primeres transsexuals que va viure en temps de la dictadura. En primera instància, vam visualitzar el documental, basat en la figura de la Tania,"Tisores d'esquilar i una cullera esmolada: Una dona trans a la Model" dels companys de @elpratradio Seguidament, es va dur a terme la presentació del seu llibre "La infancia de una transexual en la dictadura" i l'escriptora va resoldre dubtes i preguntes dels assistents en un col·loqui que va tractar diferents vivències i experiències de la seva vida. Sempre ha estat i serà un plaer tenir-te entre nosaltres Tania. Us esperem en pròximes edicions.

Obrim pas al cicle de xerrades amb el col·loqui "Desigualtats i seguretat"

El Centre Cívic Jardins de la Pau va acollir el primer acte del Cicle de Xerrades Col·loqui "Escrivim el Prat del futur". En aquesta ocasió, vam tractar les desigualtats i la seguretat des de diferents perspectives i vam comptar amb la presència del Ramón Codina expert en seguretat, l'Helena Castellà, politòloga i assessorà del departament d'igualtat i feminismes de la Generalitat i l'Òscar Riu, director general de relacions laborals del Departament de treball de la Generalitat. Obrim pas al cicle de xerrades, us hi esperem!

Jordi Ibern en el seu discurs de presentació de candidatura per ser escollit cap de llista a les municipals del 2023

Esquerra Republicana escull Jordi Ibern com a candidat a l’alcaldia del Prat de Llobregat

El dijous 02 de juny a la tarda, reunits al Centre Cívic Palmira Domènech, els i les militants d’Esquerra Republicana al nostre municipi, juntament amb tothom que s’hagi registrat com a amic i simpatitzant d’ERC, han votat mitjançant primàries obertes al proper cap de llista d’Esquerra Republicana a la ciutat. En aquest sentit, han escollit a en Jordi Ibern i Tortosa per tornar a encapçalar una candidatura republicana i de progrés al Prat. Durant la presentació de la candidatura Ibern ha posat de relleu l’experiència adquirida durant els darrers anys i tota la feina feta fins ara des de l’oposició. “Una llarga i constant feina de formiga feta des de l’ombra”, ha afirmat, com l’assoliment de la targeta rosa de transport públic a les persones de 60 anys, la millora gradual de l’enllumenat públic, el desenvolupament de diverses mesures en favor d’una ciutat més sostenible i, sobretot, el trasllat de queixes i demandes dels veïns i veïnes al Ple municipal. Ser l’altaveu de la gent, en  definitiva. Alhora, ha emfatitzat la necessitat de d’esdevenir encara més útils i decisius a la ciutat, per tal de transformar-la i que esdevingui un lloc just i igualitari durant els propers anys. Ibern es proposa, diu, ser decisiu i útil, governant la ciutat des de la proximitat.

Posem novament sobre la taula el conflicte de l'illa de reciclatge de la plaça dels autobusos.

Durant el torn de precs i preguntes del ple municipal hem tornat a preguntar vers la situació del conflicte de l'illa de reciclatge de la plaça dels autobusos. El passat mes de novembre se'ns va informar que s'estava estudiant millorar l'accessibilitat que té l'illa de reciclatge, una esmena que ja havíem reclamat el mes d'octubre i que, el dia d'avui, encara existeixen problemes d'accessibilitat per poder fer ús dels contenidors. Continuarem insistint per millorar l'accessibilitat i mobilitat dels punts més conflictius del poble. Al costat de la gent.

Votem en contra de la Moció per instar a la suspensió temporal de qualsevol iniciativa per a la implantació de zones de baixes emissions al Prat.

Davant la proposta presentada pel partit de Ciutadans aquest ple de maig ERC El Prat vota en contra. El partit que proposa la moció fa referència als costos econòmics que suposa el canvi dels cotxes més contaminants. No oblidem el fet que existeixen ajudes per tal d'afavorir el canvi d'un vehicle contaminant per un de més sostenible: bonificació de l'impost de circulació, 2 anys de transport públic gratuït, etc. Si les ajudes actuals les considerem insuficients, treballem des de totes les administracions on tenim representació per tal de millorar i reduir el temps dels desplaçaments en transport públic i busquem tots els ajuts possibles; tanmateix, no deixem de caminar endavant ni un dia més. Protegim el paisatge i la natura aprofitant el potencial d'allò que ja hem transformat i d'allò que podem transformar.

Esquerra Republicana rebutja la manca de diàleg del govern local per la diada de Sant Jordi.

- Per millorar, cal escoltar! Esquerra Republicana rebutja la manca de diàleg del govern local per la diada de Sant Jordi Esquerra Republicana del Prat de Llobregat rebutja el procediment que ha seguit l’equip de govern de la ciutat en relació al canvi d’ubicació de la celebració de Sant Jordi d’enguany. Una decisió d’aquest tipus, argumenten, no es pot prendre sense ni tan sols haver dialogat amb els principals afectats del canvi, en aquest cas els veïns i els i les comerciants dels carrers Ferran Puig i Frederic Soler i la Plaça de la Vila.  Davant la disconformitat sobre com l’equip de govern local ha gestionat aquest canvi, Esquerra Republicana del Prat ha decidit no ocupar l’espai que l’equip de govern li havia reservat al Fondo d’en Peixo. De fet, el partit havia demanat poder fer la parada en una ubicació diferent, sol·licitud que no ha estat resposta pel consistori en cap moment.  Segons declaracions de Jordi Ibern, regidor i portaveu d’ERC a l’Ajuntament, “Per coherència, creiem que el més adient és no participar de la diada organitzada unilateralment per l’equip de Govern. Volem deixar clara la nostra disconformitat amb com s’han gestionat les coses. Per governar, cal parlar i dialogar, i no decidir unilateralment sense consensuar amb els principals afectats. En aquest cas, els i les comerciants de la Plaça de la Vila i els Carrers Ferran Puig i Frederic Soler i els veïns del Nucli Antic en general.”  En comptes d’ocupar l’espai del Fondo d’en Peixo, Esquerra Republicana obrirà la seva seu durant el matí del 23 d’abril i els regidors de la formació aniran a parlar amb els i les comercials i veïnes afectades per la decisió unilateral del govern municipal al llarg de la diada.

ERC El Prat presenta la Moció per ampliar l'edat de la T-Jove

Al darrer ple municipal del Prat, el grup municipal d'Esquerra Republicana presentava una moció per ampliar l'edat de la T-Jove fins als trenta anys. L'objectiu de l'esmena és la de facilitar a les persones del col·lectiu jove la mobilitat en transport públic. Ens trobem davant d'un col·lectiu especialment marcat per les altes xifres d'atur i els contractes temporals, segons dades oficials de l'Observatori Català de la Joventut. Aquesta proposta hauria de ser finançada des de l'ATM amb tota la col·laboració del govern de la Generalitat de Catalunya i exigint al govern de l'Estat espanyol que aporti tots els recursos econòmics per fer un finançament adient com el que fan altres administracions, tal com demostra la taula adjunta.