El Prat

Totes les notícies


Condemnem la mesura presa per l'actual ajuntament del Prat en referència al trasllat de les paradetes del dia de Sant Jordi.

El grup municipal d'ERC El Prat condemna la mesura presa per l'actual ajuntament del Prat en referència al trasllat de les paradetes de llibreries i floristeries que habitualment se situaven al llarg del carrer Ferran Puig i la plaça de la Vila per Sant Jordi i que s'hauran de desplaçar al parc del Fondo d'en Peixo. Aplicant aquest trasllat no s'aconsegueix res més que deixar sense flux de persones en una festivitat de màxima rellevància per a l'eix comercial del Nucli Antic. Ara més que mai, hem de fer costat al comerç de proximitat que està intentant sortir de la crisi econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19. Sant Jordi sempre al Carrer Ferran Puig.

Trobada amb membres de l'entitat Roda Blava

La Consellera Tània Verge es reuneix amb les entitats Roda Blava i Orgull Potablava

Aquest divendres 8 d’abril per la tarda, la Consellera Tània Verge, del Departament d’Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat de Catalunya, va aprofitar la seva estada al Prat de Llobregat per reunir-se amb les entitats locals Roda Blava i Orgull Potablava.   Amb Roda Blava, entitat de persones amb discapacitats físiques, van estar tractant la manca d’accessibilitat als equipaments i punts d’atenció a la ciutadania que diferents administracions tenen a la nostra ciutat. A aquesta trobada, Tània Verge va demanar col·laboració i informació, a les membres de Roda Blava que van participar, perquè informessin de males praxis i discriminacions que pogués patir el col·lectiu per posar-hi remei, el més aviat possible.   Al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa, es va reunir amb l’entitat LGBTIQ+ Orgull Potablava on també va participar en Xavier Florensa, Director Gral. de Polítiques Públiques LGBTI+. Les persones representants de l’entitat LGBTIQ+ van posar damunt la taula l’avantprojecte de la Llei Trans i temes com els banys inclusius, l’obertura de nous centres de tractament a persones trans, més campanyes de detecció d’enfermetats de transmissió sexual (ETS) i formació a les persones treballadores d’àmbits com salut, educació o seguretat en matèria LGBTIQ+. Abans de finalitzar la reunió, la Consellera Verge va convidar a l’entitat a participar en el Consell Nacional LGBTIQ+ que és l’espai de participació ciutadana en matèria de drets, deures i en matèria de no discriminació de les persones del col·lectiu.

Jornada de treball de cara a les municipals del 2023

Amb les eleccions municipals del 2023 en ment, el grup municipal d'Esquerra al Prat ha participat en una jornada de formació interna.  La convenció celebrada al terme municipal de Begues ha comptat amb la presència de la diputada al Parlament de Catalunya Marta Vilalta i l'Oriol Junqueras, així com més d'un centenar de persones.  

La nova executiva una vegada escollida per unanimitat

El pas endavant d'una executiva renovada i compromesa.

El passat dissabte 26, la nostra militància es va reunir al Centre Cívic Palmira Domènech per celebrar l'assemblea per escollir la nova executiva local. L'acte va comptar amb la presència d'en Joan Borràs, president de la Federació Comarcal d’ERC al Baix Llobregat i del Jordi Albert, diputat al Parlament de Catalunya. El vot unànime dels afiliats va possibilitar el pas endavant d'una executiva renovada i compromesa amb els ciutadans del nostre poble i els seus afers. Una executiva renovada i amb plena implicació de membres del Jovent Republicà local. Antonio Guevara substitueix en el càrrec de president al Prat d’ERC a Sergi Morales, el qual continuarà vinculat al partit ocupant la Secretaria de Finances. Per altra banda,l'Ariadna Valezka Castillo i Sánchez serà secretària d’Organització; l' Andrea Tena es farà càrrec de la Secretaria de Feminismes, l'Òscar Hinarejos, serà el secretari de Política Municipal i la responsabilitat de la Secretaria de Transició Ecològica l'agafarà en Xavier Fernández. 

Declaració institucional amb motiu del Dia internacional de les Dones 2022.

El grup municipal d'Esquerra Republicana del Prat, vota a favor de la Declaració institucional amb motiu del Dia internacional de les Dones 2022. - La nostra regidora, Mica Blàzquez, vers la declaració: "És una llàstima que en dies com avui, tothom parli d'empoderar i reconèixer la tascade totes les dones que han dedicat tota la seva vida a la cura de la família i la llar. Cada dia de l'any, és el millor dia per penjar el llaç lila al balcó de l'Ajuntament i per ampliar la mirada amb llaços de tots els colors de l'arc de Sant Martí. Les dones som feministes i volem que tota la societat ho sigui perquè feminisme és igualtat i empatia. Feminisme és estar al costat de les persones sense pensar, ni voler, estar per damunt, ni per davant de ningú. Volem una igualtat real i efectiva. Avançar deixant enrere la igualtat formal que fins ara ens acompanya. Trenquem els sostres de vidre, oblidem la tutela del patriarcat per desenvolupar talent i oportunitats. I sobretot, posem fi a la discriminació que manté la bretxa salarial i reconeguem-nos com a treballadores actives en el PIB de l'economia de país.Les dones no volem ser valentes, només volem ser iguals i lliures."

Moció per a la transformació del SAREB en un instrument per garantir el dret a l'habitatge i els mecanismes de cessió als ajuntaments.

Al ple municipal del mes de Març, el grup municipal d'Esquerra Republicana ha votat ha favor de la Moció per a la transformació del SAREB en un istrument per garantir el dret a l'habitatge i els mecanismes de cessió als ajuntaments. - El nostre portaveu municipal, Jordi Ibern vers la Moció:  "Primer de tot dir que a les comissions informatives vam comunicar que ens adheríem com a proposants a aquesta moció i no ens hem vist inclosos. Agrairem que es faci constar i ja comuniquem que el nostre vot serà favorable. La SAREB és aquell banc dolent que té com a objectiu comprar part deis actius tòxics i problemàtics que tenien les entitats bancàries per maquillar els seus balanços econòmics. El cost? 60.000 milions d'euros públics per rescatar a la banca sense cap obligació de retorn a l'administració d'aquests diners. Al mateix temps, segueixen els desnonaments, la derivació d'habitatges cap a fons voltors i la nul·la transparència dels actius deis que disposa. Aquesta moció demana justícia social i poder oferir habitatge digne i assequible com a dret bàsic que és. La SAREB va ser finançada quasi al 100% amb diners públics i ha de ser l'administració pública la que tingui el control de l'entitat afavorint a fer realitat, el més ràpid possible, dos acords primordials d'aquesta moció com són el cens dels actius que té en propietat la SAREB i que es faciliti l'ús i la gestió social del pare d'habitatges i del sòl urbanitzable."

VIVES, LLIURES I COMBATIVES. EL 8M AL PRAT

Un any més ens trobem davant del dia de la dona treballadora. Un any més continuem Iluitant per aconseguir els mateixos drets. En els darrers anys podem dir que hem anat avançant en el camí per reduir desigualtats, però encara en l'actualitat ens trobem que aquesta igualtat no acaba de ser efectiva del tot. Gràcies a la lluita de totes aquelles dones que ens han precedit hem anat guanyant aquells drets que ens pertanyen i que abans semblaven inconcebibles. Però saber que encara tenim molt camí per recórrer. És d'especial rellevància l'Agenda 2030, una agenda que vol impulsar els objectius de desenvolupament sostenible, on és present assolir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i les nenes d'arreu. Des d'ERC el Prat treballem perquè des del nostre municipi aquesta bretxa no afecti cap dona, perquè no serem dones lliures mentre hi hagi dones oprimides. No pararem fins a obtenir la igualtat en tots els àmbits de la vida, fins que ser dona no sigui sinònim de patir desigualtats. Continuem alçades en la lluita perquè el futur és feminista. Ens trobem als carrers companyes! - Ariadna Castillo, Secretària de Feminismes.

Esquerra Republicana del Prat condemna fermament l'agressió militar perpetuada pel Govern de Rússia a Ucraïna.

El grup municipal d'Esquerra republicana del Prat condemna fermament l'agressió militar perpetuada pel Govern de Rússia i ens unim a la concentració en suport al poble ucraïnès. Fem una crida a la resolució pacífica del conflicte. Defensem l'exercici del dret d'autodeterminació dels pobles i creiem que les fronteres a Europa són modificables, però mai sota amenaces, xantatge i invasió militar, sinó d'acord amb processos democràtics i acords polítics. Així doncs, fem una crida a la resolució pacífica del conflicte. Tanmateix, ens vam unir a la concentració en suport al poble ucraïnès d'ahir a la Plaça de la Vila del nostre poble, contra l'ocupació a Ucraïna i la guerra.

El Parlament aprova la Llei Stop-Desnonaments

El Parlament ha aprovat la llei Stop-Desnonaments. Un pas important per garantir l'accès al domicili i dotar de noves eines la lluita contra l'emergència habitacional. L'aprovació d'aquesta llei impulsa diferents meures. En primer lloc, els grans propietaris tindran més obligacions. Per altra banda, s'eleva fins als 7 anys el període en què bancs i fons voltor hauran de cedir obligatòriament habitatges buits, el qual permet mobilitzar durant més temps habitatge buit provinent de desnonaments. Així mateix, els lloguers socials seran obligatoris per a les llars vulnerables quan s'acabi un contracte de lloguer, una mesura fonamental per posar fi als desnonaments invisibles Finalment, es proporcionaran més eines als ajuntaments.