El Prat

Totes les notícies


En Pere Aragonès en un moment de l'acte

ACTE ACCEPTACIÓ IP A TRÀMIT PEL PARLAMENT DE CATALUNYA

El passat 9 de juliol a la Sala de Conferències del C.Cívic dels Jardins de la Pau, en Pere Aragonès, Diputat al Parlament de Catalunya i Ponent en la Llei de les Consultes, va fer una exposició clarificadora de la importància que té l'acceptació a tràmit de la IP per la Consulta per la Independència. Aquest acte, va coincidir amb la publicació de la sentència del Tribunal Constitucional on ha deixat ferit de mort a l'Estatut en aspectes tant importants con la llengua, el finançament i el tema de la nació. Amb aquesta sentència, el TC ha dictaminat que "Catalunya i la voluntat del poble català expressada en el referèndum per l'Estatut no caben dins l'Estat Espanyol". Tan brusca ha estat la rebaixada amb el ribot que en un futur ens podríem trobar que "les comunitats d'Aragó i de Castella i Lleó, entre d'altres, podrien regular un referèndum si copiessin la nostra Llei de Consultes i Catalunya no. No han servit de res les retallades fetes, inicialment, entre Zapatero i Mas, no han servit de res les retallades i l'aprovació realitzades a les Corts espanyoles i no ha servit de res, que Sa Majestat Joan Carles I, signés l'Estatut, doncs tots, segons el TC, han fet i acceptat una llei anticonstitucional. En Pere Aragonès va deixar molt clar que només hi ha dues possibilitats "que Espanya reformi la Constitució ó dir Adéu Espanya! i marxar"

En Joan Camps i altres companys a la rua del 5 de juny "Salvem l'Artesà"

ERC dona suport a "SALVEM L'ARTESÀ", Campanya de l'A. VV. NUCLI ANTIC

La secció local d'ERC del Prat, dona tot el seu suport a l'Associació de Veïns del NUCLI ANTIC en la seva campanya "SALVEM L'ARTESÀ" i, des d'aquí, la volem FELICITAR per la Festa que l'Associació va organitzar el passat dissabte 5 de juny amb la col·laboració de diferents entitats com L'Artesà, Les Escarxofes del Prat, els Gegants Delta Prat, els Gegants Carmeta i Sisquet i els Diables del Prat. MOLTES FELICITATS i AQUÍ ENS TENIU PEL QUE NECESSITEU!!!

Can Costelleta

ESQUERRA DEFENSA CREAR UN ESPAI RURAL A L'ENTORN DE CAL COSTELLETA

El portaveu municipal d'ERC va preguntar a l'equip de govern pel magre futur de cal Costelleta. La manca de sensibilitat de l'equip de govern amb el nostre passat ha contribuït a la pèrdua de importants senyals de la nostra identitat. La pèrdua de l'entorn de les cases d'en Puig n'és un exemple. Ara amb la urbanització de banda i banda del barri de la Barceloneta es tenia la oportunitat de salvaguardar en un paratge urbà un monument al nostre passat rural; els jardins Mon Racó, el canal de rec i la masia de cal Costelleta formava un bon conjunt i era una bona oportunitat peraconseguir-ho. La resposta donada pel regidor d'urbanisme al ple va ser contundent: no hi haurà indult, cal Costelleta serà enderrocat. Aquesta una situació única.

Carme Capdevila, Consellera d'Acció Social i Ciutadana

CESSIÓ DE TERRENYS PER A LA CONSTRUCCIÓ D'UNA NOVA RESIDÈNCIA DE LA TERCERA EDAT

El ple va aprovar per unanimitat els convenis on els propietaris fan la cessió dels terrenys situats al Prat Sud per tal de oferir-los al departament d'Acció Social i Ciutadania per a una futura construcció d'una residència de la tercera edat. Cal destacar que durant aquesta legislatura la Consellera d'ERC, Carme Capdevila, ja va inaugurar fa un parell d'anys una residència de la tercera edat i centre de dia a la nostra ciutat.

ESQUERRA EN DESACORD AMB LA CREACIÓ D'UN INSTITUT ESCOLA A SANT COSME

Joan Camps denuncià que aquesta mesura impulsada pels ST d'Educació del Baix Llobregat ha estat precipitada i improvisada i no afavoreix la inclusió educativa. Així mateix va demanar en el ple la reconsideració de la mesura, prorrogant un any els equips directius, fer l'avaluació del Pla Educatiu d'Entorn i consensuar amb el professorat dels dos centres les mesures a adoptar. Va destacar que el factor fonamental per l'obtenció d'uns resultats positius es la implicació del professorat en tot procés educatiu i especialment en un barri com el de St. Cosme, implicació que la proposta no te, tal com es va posar de manifest amb el comunicat llegit en el ple pels representants del professorat.

Joan Camps, regidor d'ERC al ple municipal

EL SECTOR PAPERERA UN EXEMPLE MÉS DE LA PARÀLISI URBANÍSTICA AL PRAT

L'equip de govern i l'empresa propietària dels terrenys on s'ubicava la històrica Paperera, l'any 2008 van signar un conveni on la propietat es comprometia a presentar en un termini de 3 mesos la proposta de modificació puntual del pla general metropolita per fer possible el canvi d'industrial a residencial. El ple va ratificar el conveni durant l'any 2009. Hores d'ara han transcorregut més de 18 mesos i d'acord amb la resposta donada pel regidor d'urbanisme al portaveu d'ERC, " el més calent es a l'aigüera". És a dir, tot està com el primer dia.

La nova executiva acompanyada d'en Jordi Milà

NOU PRESIDENT I NOVA EXECUTIVA A LA SECCIÓ LOCAL

Resultat de l'assemblea organitzada aquest passat 14 de maig, la secció local va escollir al company Lluís Pérez com a nou President i, amb la seva elecció, es va generar la nova executiva local del Prat quedant formada de la següent manera: Secretaria d'Organització: Jordi Castillo Secretaria de Finances: Artur Novell Secretaria d'Imatge i Comunicació: Jordi Ibern Secretaria de la Dona: Carme Cusó Secretaria de Política Institucional: Anna Torres Representant les JERC: Xavier Morales Representant i portaveu del G. Municipal a l'Ajuntament i portaveu: Joan Camps Durant l'assemblea ens va acompanyar en Jordi Milà, President de la Federació Comarcal del Baix Llobregat d'ERC.

Nou disseny de la butlleta de la loteria de nadal

LOTERIA DE NADAL 2010

La nostra secció local us ofereix, un any més, la possibilitat de compartir alegries i provar sort jugant a la loteria de nadal. Enguany, el preu de la butlleta és de dos euros i es jugarà la quantitat d'un euro amb cinquanta cèntims. Els cinquanta cèntims de donatiu, et serviran per participar en el sorteig d'una panera que ha de coincidir amb les quatre últimes xifres de la grossa de nadal. La podeu adquirir en la nostra seu del C/ Jaume Casanovas, 106-108, Local del Prat de Llobregat.