El Prat

Totes les notícies


Visita al Parlament de Catalunya amb l'Associació d'Afganesos de Catalunya i Espanya i amb l'ex-President de la Junta Electoral Afganesa

Ahir ens vam reunir amb una representació de l'Associació d'Afganesos de Catalunya i Espanya i amb l'ex-President de la Junta Electoral Afganesa de l'últim govern democràtic d'Afganistan, el Sr. Awrang Zeb al Parlament de Catalunya. Ens van explicar la situació actual que s'està vivint a l'Afganistan amb un flagrant incompliment dels drets humans, especialment, de nenes i dones i ens han demanat col·laboració i solidaritat per iniciar un procés de diàleg per tornar la democràcia i els serveis a la ciutadania. En definitiva, per retornar a un estat de pau definitivament. A la trobada hi vam participar, el diputat comarcal, Jordi Albert Caballero i la diputada Meritxell Serret, per part del Grup Republicà i els company Jordi Ibern, portaveu del Grup Municipal d' ERC el Prat, i la regidora Mica Blázquez. Treballarem per aconseguir fer realitat les peticions de les persones afganeses, moltes d'elles veïnes del Prat i algunes amb la família en perill encara en territori hostil afganès.

El grup comarcal d'Esquerra Republicana proposa la creació d'un servei diari d'autobús entre el Baix Llobregat i la Universitat Autònoma de Barcelona.

A la comarca del Baix Llobregat gairebé 3.000 estudiants es desplacen diàriament a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a més a més de personal docent i personal d’administració i serveis. La UAB és una de les principals universitats públiques del país, la seva connexió amb transport públic resulta eficient per a les poblacions més properes a través de FGC i de Rodalies. En el cas del Baix Llobregat la seva connexió directa amb transport públic és inexistent des de molts punts de la comarca. El transport públic existent no dóna resposta a aquesta necessitat de desplaçament i per tant, la majoria d’usuaris no el contemplen com una opció i opten pel vehicle privat amb el que això suposa en termes de sostenibilitat. És per tot el que s’ha exposat que apostem per la creació d’una línia 2 d’autobús interurbà que connecti la comarca del Baix Llobregat amb la Universitat Autònoma de Barcelona donant resposta a la necessitat manifesta de dignificar aquest servei. Això també ajudaria a reduir les emissions de gasos contaminants, promoure el transport públic i descongestionar les carreteres apostant per un model de mobilitat sostenible. És per això que grup comarcal d'Esquerra Republicana ha instat al Consell Comarcal del Baix Llobregat a iniciar el procés per establir una nova línia d’autobús interurbà que connecti el Baix Llobregat amb la Universitat Autònoma de Barcelona oferint un servei eficient que doni resposta a les necessitats de la ciutadania.

Exposició de la situació Afganesa a l'oficina parlamentària.

El darrer 20 de desembre es va dur a terme una sessió de l'oficina parlamentària que Esquerra Republicana du a terme a la nostra comarca de manera periòdica. En aquest cas, el diputat del Parlament de Catalunya, en Jordi Albert Caballero va atendre al Centre Cívic Palmira Domenech a diverses persones de la comunitat Paixtu, originària tant de l'Afganistan com del Pakistan, que viuen a la nostra ciutat. Ens van explicar la situació actual que s'està vivint a l'Afganistan amb un flagrant incompliment dels drets humans, especialment, de nenes i dones i ens han demanat col·laboració i solidaritat per iniciar un procés de diàleg per tornar la democràcia i els serveis a la ciutadania. En definitiva, per retornar a un estat de pau definitivament. Treballarem per aconseguir fer realitat les peticions de les persones afganeses, moltes d'elles veïnes del Prat i algunes amb la família en perill encara en territori hostil afganès.

Sol·licitem canvi d'ubicació d'una illa de reciclatge

A l'apartat de Precs i Preguntes del ple municipal de l'octubre passat, vam fer un prec a l'equip de govern municipal que era fàcil, ràpid de complir i que estava ben argumentat. Davant el nº 2 del carrer Centre, hi havia una illa de reciclatge que, molt sovint, tenia brutícia fora dels contenidors i això provocava una mala imatge pels comerços de l'entorn, moltes olors, a vegades arribava a interrompre el pas per la vorera i creava molèsties a les veïnes de la zona. Sabem que això passa pel incivisme d’algunes persones i no pas per la voluntat de l’equip de professionals de la neteja municipal de la nostra ciutat, però vam proposar la següent solució per evitar molèsties a les veïnes i al comerç de la zona: traslladar aquesta illa de reciclatge a la zona d’aparcament de la Plaça dels Autobusos i ampliar les places d’aparcament al carrer Centre en l’espai que deixi lliure l’illa de reciclatge. Dos dies després, la sol·licitud i la proposta es feien realitat, però al ple municipal de novembre vam demanar que s'havia de solucionar la manca d'accessibilitat per a persones amb la mobilitat reduida al trobar-se amb un esglaó de la vorera per poder arribar als contenidors. A data d'avui, encara no ho han solucionat i, des del grup municipal d'Esquerra Republicana perseguirem aquest problema fins a la seva solució.  

HOMENATGE A LLUÍS COMPANYS 2021

Des d’Esquerra Republicana al Prat de Llobregat hem homenatjat al president de la Generalitat Lluís Companys i Jover avui, 15 d’octubre, en el 81è aniversari del seu afusellament en mans del règim franquista l’any 1940. L’acte ha començat a mitja tarda i s’ha desenvolupat als Jardins de Lluís Companys, on hi han assistit molts pratencs i diferents associacions que també hi han mostrat suport. La Mica Blasco i la Meritxell Charavia, les nostres regidores municipals, han iniciat l’esdeveniment amb la lectura d’un text en honor a l’expresident i en referència a la lluita actual contra el feixisme i en favor de la llibertat del poble català. Posteriorment, hem situat les nostres flors al peu del monument central de la plaça per, finalment, concloure l’acte amb el cant dels segadors.

Espai de dol al cementiri comarcal del Baix Llobregat

El Prat disposarà d'un espai pel dol perinatal, gestacional i neonatal al Prat

La mort gestacional, perinatal i neonatal és molt més freqüent del qual ens pensem, un de cada quatre embarassos no arriben a terme, i sovint són dols "tabús", deis que no se'n parla, i per tant força traumàtics. Tot i que a Catalunya cada vegada s'està avançant més en l'atenció en aquests casos, encara queda molt per fer; si ja de per si el dolor per la mort d'un fill és indescriptible, afegir-li més sofriment és impensable. D'es del grup municipal d'Esquerra Republicana vam presentar al darrer ple municipal, del 6 d'octubre, una moció per al reconeixement públic del dol gestacional, perinatal i neonatal per ajudar i acompanyar a les famílies que han patit aquest tipus de pèrdua. Al Prat, necessitem un espai d'homenatge, calma i record a les nostres instal·lacions funeràries. La proposta ser aprovada per unanimitat i desitgem que l'Ajuntament el faci realitat de la manera més ràpida possible.

El missatge és clar: No a l’ampliació de l’aeroport del Prat

Al voltant de 10.ooo persones han participat en una marxa multitudinària , a la qual Esquerra Republicana al Prat hi ha mostrat suport, que ha partit des de la Plaça de la Vila del Prat de Llobregat i s’ha desplaçat fins a Barcelona. A les 10 en punt, la Plaça de la Vila del Prat de Llobregat era plenes de gom a gom de persones amb cartells en referència a la negativa de la població davant la proposta d’ampliació de l’aeroport. La manifestació s’ha desplaçat a través de la C-31 fins a barcelona amb la presència de pagesos i entitats ecologistes. Ara per ara, l'ampliació de l'aeroport no es farà. Malgrat que a principis d'agost, el projecte es donava per fet, un mes després, el 9 de setembre, tot es trenca

L’Alba Vergés visita l’espai natural de la Ricarda del Prat de Llobregat

La visita ha contemplat diversos punts d'interès entre els quals es troben l'embarcador de l'estany, el maresme de la Ricarda, la pineda litoral, les maresmes salines, la desembocadura de la Ricarda i, finalment, la casa Gomis. En Jordi Ibern, portaveu d'ERC a l'Ajuntament del Prat, així com l'alcalde Lluís Mijoler, van acompanyar durant tot el recorregut a la vicepresidenta de la Mesa del Parlament de Catalunya. Representants del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat han explicat durant el transcurs del trajecte els valors i les característiques ambientals d'aquest espai natural. Tot i el darrer anunci del govern espanyol de suspendre l'ampliació de la tercera pista i la inversió a l'aeroport del Prat, la secció local considera vital continuar exposant la importància de la conservació de l'àrea per tal d'evitar una futura modificació i destrucció de l'espai natural. A més a més, hem traslladat la reivindicació del territori d'aprovar com més aviat millor el Pla especial de Protecció dels espais naturals del delta del Llobregat, compromís ja assolit per la Generalitat, però inconclús fins ara i que considerem crucial per la resolució del conflicte. L'objectiu és donar a conèixer la Ricarda, una àrea protegida per la Unió Europea, rica en la biodiversitat de tota classe d'espècies i clau per al manteniment dels ecosistemes del conjunt dels espais naturals del delta del Llobregat. Al mateix temps, constatem que el projecte proposat per AENA no només afectaria a la llacuna de la Ricarda i la seva biodiversitat, si no que afecta a l’equilibri de tots els espais naturals del Delta del Baix Llobregat. És per això, que la vicepresidenta Vergés entén com una oportunitat aquests conèixer i poder disposar dels informes que facilitarà l'Ajuntament per reclamar a l'empresa operadora de l'Aeroport (AENA) les responsabilitats pertinents i el compliment de les compensacions pendents. Des del grup municipal d'ERC del Prat volem agrair als tècnics del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i la possibilitat de conèixer i observar "in situ" l'espai natural i les problemàtiques actuals que es pateixen, com les conseqüències de les antigues ampliacions i les no-compensacions per part del govern.

NO a l'ampliació de l'aeroport del Prat

Des d'ERC El Prat, ens fem nostre el comunicat fet des de la Federació Comarcal del Baix Llobregat i de l'Hospitalet. Com sempre defensem el nostre territori, tantes vegades agredit per les grans infraestructures de país, però arriba un moment en què s'ha de dir "prou!" Només uns pocs mesos enrere fèiem incloure al document de Declaració d'Emergència Climàtica del Prat de Llobregat un estudi mediambiental per conèixer l'afectació que comportaven les infraestructures del port i de l'aeroport a la salut de la ciutadania del Prat i dels municipis de l'entorn. No construirem una república verda exigint a la ciutadania la utilització de vehicles elèctrics o amb combustibles no contaminants i, al mateix temps, permetem un augment, com el proposat per AENA, de vols amb aparells que contaminen cent vegades més. Redistribuïm la riquesa per tot el territori creant una xarxa aeroportuària connectada amb transport ferroviari d'alta velocitat els aeroports catalans. És necessari cancel·lar trajectes aeris que es puguin fer via tren d'alta velocitat. Diem NO a qualsevol tipus d'ampliació que no posseeixi el consens del territori i, concretament, dels municipis afectats. Diem NO a qualsevol tipus d'ampliació que no tingui com a objectiu principal, complir amb els objectius climàtics de l'Agenda 2030. Diem NO a qualsevol tipus d'ampliació que proposi un model econòmic especulatiu que faci més rics als rics i que sigui el poble treballador qui hagi d'assumir els sacrificis.