Els Pallaresos

Notícia

RESUM DEL PLE EXTRAORDINARI DEL 15 DE JUNY DE 2022


...o el canvi d'un alcalde per un altre , sense esperances de millora.

Comença la seva intervenció l'alcalde sortint (regidor d'IP) sense tenir massa clar en quin mon o realitat hi viu (anomena la celebració d'aquest ple situant-lo en el mes de maig en lloc de juny (potser el traeix el seu subconscient i es resisteix a abandonar l'alcaldia). Ell sabrà.
Dona pas a la secretària, la qual indica que aquest ple s'inicia amb la renúncia de l'actual alcalde. El procediment a seguir  "coneixement i acceptació de l'actual alcalde, proclamació de candidatures, elecció de l'alcalde, jurament o promesa de l'alcalde, presa de possessió del càrrec i acte de cloenda de la sessió".
Després d'informar de la renuncia segons normativa de l'alcalde sortint, li dona la paraula.
Aquest manifesta que ara fa tres anys varen acordar els grups del PSC-Ciudadanos-IP un repartiment de l'alcaldia en els termes següents: 3 anys pel Grup d'IP i 1 pel grup del PSC. Com a conseqüència de tot l'anterior, presenta la seva renuncia i dona pas a una nova sessió d'investidura
Es passa a continuació a la votació de la renúncia. S'accepta la mateixa per unanimitat de tots els membres del consistori.
Pren la paraula el regidor d'IP per manifestar que avui és un dia dolç perquè aquest alcalde a acomplert el seu somni de ser alcalde dels Pallaresos en aquest període  que ara finalitza gràcies (segons ell) al seu projecte. Un discurs ple de lloances que podem compartir o no.
Las paraules de l'alcalde ens porten a un període ple d'actes assolits (encara que molts ho han estat gràcies al suport econòmic de la Diputació de Tarragona), d'altres que s'atorguen com a propis quan els seus inicis provenen de legislatures anteriors i de grups municipals que res tenen a veure amb el seu (ni amb els que esta governant). En síntesi, que han estat els salvadors del municipi. Presumeix de l'èxit de les Jornades Modernistes (realment meritòries) i lamenta que no hagin pogut aconseguir unes festes majors per culpa de la Covid
A continuació, i per la proclamació de candidatures, cal constituir la mesa d'edat. Un cop constituïda aquesta, la secretaria pregunta quines persones es presenten a ocupar l'alcaldia. Són aquestes:
- Maria Grau i Alasà en representació d'Esquerra Republicana dels Pallaresos.
- Jordi Sans en representació del PSC.
Després de la votació que dona 6 vots al representant del PSC i 5 a la nostra regidora Maria Grau, queda proclamat nou alcalde el Sr. Jordi Sans.
A continuació i després del jurament, es fa efectiu el seu càrrec com alcalde (aplaudiments de tot el consistori).
un cop efectuat el relleu, el nou alcalde pregunta si algun grup municipal vol prendre la paraula.
Per part de JxC, el seu portaveu  li dona l'enhorabona pel seu nou càrrec alhora que li demana que en aquest període que resta torni la dignitat a aquest ajuntament i que ha perdut en aquests tres anys anteriors. Finalitza dient: Cuida't i vigila l'esquena.
A continuació pren la paraula la nostra regidora Maria Grau, per felicitar el nou alcalde, desitjar-li encerts en la seva tasca i manifestar un cop més que sempre donarem el nostre suport en aquelles actuacions que siguin positives pels veïns dels Pallaresos.
Tot seguit (i sense cap intervenció per felicitar-lo per part dels seus aliats de govern), fa una salutació als seus companys de partit que han vingut de Tarragona, que posteriorment fa extensiva a la resta del consistori.
Un cop més, volem agrair al nostre company Jaume Pares la seva tasca en la difusió d'aquest ple. Tasca que des de fora de l'organització municipal porta a terme de manera absolutament altruista...i que quan ell no la fa , ens quedem sense documentació de vídeo.