El Vendrell

Totes les notícies

Proposem cancel·lar el contracte de gestió de les piscines municipals amb Aqualia

El grup municipal de Som Poble-ERC a l’Ajuntament del Vendrell, presentarà al Ple Ordinari del mes abril que es celebrarà el proper dilluns, una proposta de resolució per cancel·lar el contracte de la gestió de les piscines amb Aqualia. Aquest contracte que es va iniciar fa 10 anys, amb un valor total de 24,5 Milions €, suposa un cost per l’Ajuntament de 1,4 Milions € anuals. Segons diversos informes jurídics, tant de l’interventor municipal, de l’advocació de l’Estat, de la Sindicatura de Comptes e inclús el Jutjat de 1era. Instància del Contenciós-Administratiu, aquest contracte s’hauria de cancel·lar, al haver superat amb escreix els anys que permet la llei per un contracte d’aquestes característiques. Per aquest motiu i davant les incidències jurídiques, ERC ja va presentar una moció l’any 2017 demanant una auditoria tant de la part jurídica com econòmica. Per desgràcia, el Govern del Sr. Carnicer, segons ens consta, només va contractar una auditoria econòmica que es va entregar a l’abril del 2018 (ja fa 2 anys), on determina que la gestió d’Aqualia era ineficient i que existien certes despeses que superaven el preu de mercat. Aquesta auditoria, que tant el govern del Sr. Carnicer com el del Sr. Kenneth Martínez, van amagar tant a l’opinió pública com als grups de l’oposició, determina que la gestió d’Aqualia representa per les arques municipals un sobrecost de 400.000 € i presenta una proposta de gestió directa de les piscines per part de l’Ajuntament, que permetria estalviar aquesta quantitat. Per tant, tant des del punt de vista jurídic com econòmic, el nostre grup municipal considera que s’ha de donar per cancel·lat el contracte amb Aqualia i procedir a l’estudi del millor model per gestionar el servei de la forma més econòmica i eficient.  

ERC-Som Poble demana que s'aclareixin els fets del passat divendres a la Carretera de Valls i es determinin responsabilitats

Davant els fets del passat divendres 17 d’abril al Vendrell, quan una gran quantitat de persones van trencar el confinament i les mesures de seguretat que decreta l’estat d’alarma davant la pandèmia provocada per la COVID-19, volem manifestar el següent: • Tot i que existia una comunicació prèvia de l’activitat a realitzar, és d’una gran irresponsabilitat per part de l’Ajuntament permetre-la sense donar unes pautes clares sobre la correcta manera de fer-ho. • Tot i que l’estat d’alarma, en el seu article 11, estableix que es condicionen l’assistència a llocs de culte i cerimònies civils i religioses a l’adopció de mesures organitzatives consistents en evitar aglomeracions de persones, a la vista dels fets aquesta premissa no ha estat tinguda en compte en donar l’autorització per aquest esdeveniment. • És pecar d’il·lusos o de massa “optimistes” pensar que un fet com el que estaven autoritzant no comportaria una afluència important de persones sense vetllar de forma efectiva pel compliment d’unes rigoroses mesures que evitessin trencar el confinament. • L'aglomeració de persones es va transformar en un probable focus de contagi i es van trencar les limitacions que estableix l’actual estat d’alarma. Des de Som Poble-ERC volem manifestar també la nostra disconformitat davant la irresponsabilitat per part de  es persones que se salten el confinament en altres circumstàncies. I també per part de l’Ajuntament del Vendrell, que ha contribuït de manera molt clara a fer-ho: sense anar més lluny, en un acte de la setmana passada, el Sr. Kenneth Martínez, juntament amb un bon grapat de persones, també van saltar-se el confinament per anar a felicitar un aniversari. Totes les persones que hi van participar tampoc complien les mesures de seguretat, ni les limitacions de circulació de persones establert pel decret d’alarma. També s’observen cada dia més persones transitant pel centre del Vendrell, i en aquest sentit volem apel·lar al seny i la responsabilitat de la població.

ERC-Som Poble proposa un conjunt de mesures urgents per mitigar impacte social i econòmic del Covid19

Beneficiarien a tota la ciutadania, però de manera especial a les persones més vulnerables, els autònoms, les empreses petites i mitjanes i les microempreses. Són, entre d’altres, ajuts per al lloguer, ajornament del pagament d’impostos, suport econòmic al comerç i proveïdors, i un pla local de reactivació. I si és necessari, l’adaptació del pressupost 2020 a la nova situació provocada pel Covid-19. El grup municipal de Som Poble-ERC a l’Ajuntament del Vendrell, tot i que des de l’inici de la crisis provocada pel Coronavirus hem estat al costat del govern de la Vila, creiem que s’ha d’impulsar un pla de xoc urgent contra les conseqüències econòmiques i socials del Coronavirus en les famílies i en el teixit empresarial de la ciutat, que complementin les mesures que han pres tant el Govern d’Espanya com el Govern de la Generalitat. El nostre grup, ha presentat al govern del PSC-C’S-AVP un conjunt de propostes com a punt de partida d’un paquet més ampli de mesures socials, fiscals i de suport a l’activitat econòmica, que considerem que hauria d’arribar després.  Lloguers, impostos, comerç i proveïdors El nostre municipi i la comarca, presenten una xifra d’atur molt més elevada que la resta i la nostra economia està basada en el sector serveis, fet que fa preveure que l’impacte socioeconòmic d’aquesta crisis, pot ser molt més important al Vendrell i al conjunt del Baix Penedès que a d’altres indrets. És per aquest motiu, que des de Som Poble-ERC proposem activar immediatament accions com ajuts per al lloguer per a famílies vulnerables, ajornament en el pagament d’impostos i taxes o suport econòmic al petit comerç, els autònoms i els proveïdors. També demanen al govern local que, si cal, esmeni el pressupost 2020 per fer front al pla de reactivació, que ha de mobilitzar tots els recursos possibles, incloent-hi el pla de contingència. Totes les propostes de Som Poble-ERC: 1. Línia d’ajuts i subvencions per al lloguer d’habitatge a les famílies amb pocs recursos que viuen en immobles públics o privats de lloguer.

Laura Castel acompanya pels regidors i membres de l'executiva

La senadora Laura Castell visita les instal·lacions de l'Estació de Bombeig de Sant Salvador

Aquest dissabte la Senadora d’ERC Laura Castel, va visitar l’estació de bombeig de la Plaça de les Palmeres de Sant Salvador, acompanyada dels Regidors de Som Poble-ERC-AM, Lluís Navarrete i Salima El Youssoufi. Com ja és conegut, des de que es va acabar l’any 2008, no és té cap constància de que aquesta infraestructura hagi funcionat mai.   Tot i les diferents gestions realitzades, tant des de la Xarxa Vendrellenca, com des del nostre grup municipal en l’anterior legislatura sembla que des del Departament de Costes s’està realitzant un estudi per verificar si hi ha o no la possibilitat de que la instal·lació pugui funcionar. De moment no tenim constància de que aquest estudi s’hagi acabat.   La senadora va poder conèixer de primera mà la situació actual de l’estació que va tenir un cost de 2,4 Milions d’euros, i es va comprometre a realitzar un conjunt d’accions davant el Ministeri competent e inclús la Ministra, per tal de trobar les respostes entre d’altres, a perquè no ha funcionat mai, sobre si existeix la possibilitat de poder-la posar en marxa, o de si es pot reclamar vicis ocults o de qui és el propietari.  

El Govern del Vendrell ha d'explicar el perquè de la suspensió del Farrastoltes i quines són les mesures de seguretat en el Pavelló d'Esports

Des de Som Poble-ERC hem rebut diverses queixes per part de diferents persones lamentant l'actitud de l'equip de govern de l'Ajuntament del Vendrell amb motiu de la denegació d'autorització per a realitzar la festa Farrastoltes que s'havia de celebrar el passat divendres 21 de febrer i que ja havia venut les prop de 1500 entrades disponibles. Segons els organitzadors, des del primer moment van anar presentant tota la documentació sol·licitada per l'Ajuntament, en aquesta ocasió amb requeriments que mai s'havien demanat en altres esdeveniments similars. Més concretament, per les característiques de l'esdeveniment, amb més de 500 persones en un espai tancat, calia realitzar un pla específic de seguretat que requeria un informe favorable de bombers. Aquest pla es va presentar en temps i forma i es van atendre les condicions establertes pel Cos de Bombers. Totes menys les que feien referència a les boques d'aigua per incendis que pel que sembla havia de disposar el Pavelló i que resulta que no estan operatives. Per resoldre la situació, des del Cos de Bombers els hi oferien l'alternativa de cobrir aquesta mancança amb un camió cisterna d'aigua d'unes dimensions determinades. En un temps rècord els organitzadors també van aconseguir-ne una, però finalment, des de l'Ajuntament no els hi van concedir l'autorització al·legant, pel que sembla, que necessitaven el consentiment definitiu dels bombers per escrit. Aquesta decisió última es va produir a poques hores d'iniciar-se la festa, el mateix divendres, provocant un daltabaix a l'organització atès que ja no era possible contactar amb el Cos de Bombers per poder obtenir aquest informe escrit. Ara per ara, dimarts al migdia, segons informacions de l'organització, encara no tenen el vistiplau definitiu de l'Ajuntament per poder celebrar la festa ajornada per aquest divendres que ve, tot i les promeses de paraula realitzades. Davant d'aquests esdeveniments, des de Som Poble-ERC ens fem les següents preguntes, que també hem adreçat oficialment per escrit a l'equip de govern: El Pavelló d'Esports es va remodelar fa escassament un any i mig amb una inversió de 1.

Demanen la dignificació de la zona del Tancat del Galan

Els regidors de Som Poble-ERC demanen un cop més la dignificació de la zona del Tancat del Galan, en concret l’entorn del carrer Barcelonès on actualment una tanca metàl•lica impedeix el pas als veïns que volen fer ús de la vorera. La zona, que encara no s’ha acabat d’urbanitzar, no està recepcionada tot i que l’Ajuntament reconeix un conveni realitzat per a què algunes voreres es poguessin fer servir i es posés en marxa l’enllumenat. És per això, que des de la coalició es demana l’obertura de la vorera tancada del carrer Barcelonès amb l’objectiu de què sigui transitable tenint en compte que es tracta de part de l’itinerari escolar de moltes famílies amb alumnes escolaritzats al Marta Mata. Un primer pas que ajudaria millorar l’estat de la zona i la seva mobilitat.  

Votem No al Pressupost 2020 del Vendrell

En el Ple ordinari d’avui, dia 17 de febrer, es sotmeten a debat els pressupostos municipals de l’any 2020. Des de Som Poble – ERC considerem que la presentació d’aquests pressupostos posen de manifest la incapacitat i la manca de voluntat del govern a l’hora de liderar el canvi profund que requereix el municipi. Ens trobem davant una proposta continuista, poc ambiciosa, que no aborda adequadament les problemàtiques estructurals, com poden ser les polítiques d’ocupació, el canvi del model econòmic o les inversions del municipi. Per altra banda, el procés de negociació d’aquests pressupostos ha posat de manifest el tancament de files del PSC amb la dreta, aferrant-se a dos dels seus aliats tradicionals: Ciutadans i JxV, fet que també és indicatiu de la falta de voluntat d’aplicar polítiques mínimament d’esquerres, més enllà dels eslògans i titulars. Els pressupostos d’enguany veuran la llum sense que el govern s’hagi reunit amb cap grup polític, més enllà de JxV. Per tant, és evident que no s’ha buscat en cap moment el consens ni l’acord, sinó únicament buscar la reformulació del pacte amb les dretes: si durant l’anterior mandat el PSC governava amb JxV (PDCat) i aprovava els pressupostos amb C’s (o amb el PP, o amb PxC), en aquest mandat la situació és inversa. Però l’ordre dels factors no altera el producte si permet que els de sempre mantinguin el poder. En definitiva, el govern del PSC parla sovint de cohesió i diàleg, però pretén aprovar uns pressupostos sense comptar amb 5.129 vendrellencs i vendrellenques, que constitueixen el 40% dels votants del municipi. Els pressupostos s’han presentat com a ‘socials i de progrés’, però des de Som Poble-ERC considerem que, si anem més enllà del màrqueting, trobem unes xifres que no recolzen aquesta definició. Per una banda, és necessari recordar que, pel que fa als ingressos contemplats en els pressupostos, per aquest any s’ha incrementat un 10% la taxa d’escombraries, un augment d’impostos que s’ha fet sense comptar amb cap criteri progressiu i amb cap mena de bonificació per a persones i famílies amb baixos ingressos.

Sobre el patrocini de FCC a la capitalitat de la cultura catalana del Vendrell 2020

El Vendrell serà la capital de la cultura catalana aquest any 2020, un fet anunciat durant l’anterior mandat, però que ha comptat, per part de l'equip de govern, amb total opacitat pel que fa als actes i activitats previstes durant aquest any de capitalitat, que no s’ha treballat de manera conjunta amb les entitats culturals de la vila i no s’ha informat en cap moment sobre com es pensava finançar.   En els darrers  dies vàrem descobrir que l’Ajuntament del Vendrell pensa finançar aquesta despesa mitjançant la donació d’empreses privades, cosa celebrada a les xarxes socials de l’Ajuntament. Lluny de compartir aquest optimisme postís i injustificat, des de Som Poble-ERC veiem amb preocupació que siguin grans empreses privades instal·lades al Vendrell (i per tant amb interessos al municipi) les que subvencionin part de les activitats que hauria d’assumir el mateix Ajuntament.   El fet resulta encara més preocupant quan observem que una d’aquestes empreses no és altra que FCC, que ha fet una aportació de 25.000€. Actualment, FCC és l’empresa que gestiona la neteja viària del Vendrell, i també és el soci privat de l’empresa comarcal mixta Ecobp, responsable de la recollida de residus. És un fet evident i denunciat públicament que els serveis de neteja del municipi són clarament insuficients des de fa anys, un fet que ha reconegut el mateix alcalde, Kenneth Martínez. Una responsabilitat que recau sobre l’Ajuntament, però també sobre FCC, una empresa que ha comptat sempre amb una gran connivència i permissivitat per part del poder polític, malgrat les evidents deficiències dels serveis prestats per l’empresa.   Per altra banda, no hem d’oblidar que l'esmentat contracte de neteja viària de l’Ajuntament del Vendrell amb FCC, va donar-se per finalitzat al febrer de 2016 amb la qual cosa ara mateix ens trobem en una situació de total irregularitat. Això va suposar que FCC presentes una demanda judicial contra l'Ajuntament reclamant una quantitat d'uns 800.

Es renova l'Executiva d'ERC El Vendrell

Aquest passat dilluns 2 de desembre, reunida l'assemblea de militants d'Esquerra Republicana d'El Vendrell, ha escollit per una gran majoría la  renovació de l'Executiva local. La nova executiva amb cares noves, vol donar resposta als nous reptes tant locals com comarcals esdevenint la referència a la comarca, i de País. El nou equip que regirà el Partit a El Vendrell està composat per homes i dones respectant la paritat. La conformen Daniel Pernas com a President, Albert Rovira com a Secretari d'organització, Yolanda Navarro com a Secretària de finances, Lluís Navarrete com a Secretari de política municipal, Eva Mata com a portaveu del Grup Municipal i secretària de medi ambient, Marc Jané com a Secretari de joventut, Xènia Landeira com a Secretària d'imatge i comunicació, Jordi Català com a Secretari d'esport, Carol Mayor com a Secretaria de nova ciutadanía i socia, Eduard Vidal com a secretari de cultura i entitats, Silvina Lugones com a Secretaria de la dona, António García com a Secretari de mobilitat, i Carme Vilar com a Secretària d'educació. La renovada executiva republicana, enfronta els nous reptes amb il·lusió i amb els objectius d'unir i cohesionar la Secció local d'ERC El Vendrell, millorar El Vendrell tant a nivell de la Vila com de millorar la vida dels convilatans, apropar el Partit als vendrellencs i viceversa, i de contribuir posant el petit gra de sorra a la construcció de País, a la República catalana, a l'amnistía i alliberament dels presos i preses polítiques, i al lliure retorn dels exiliats i exiliades.