El Vendrell

Totes les notícies

Roda de premsa 21/03/2017

Nota de premsa: Un ajuntament poc transparent 21/03/2017

UN AJUNTAMENT POC TRANSPARENT     El contenciós administratiu que la Delegació del Govern espanyol va presentar el passat 13 de febrer en contra de l’Ajuntament del Vendrell per una suposada mala gestió en la licitació de mig centenar de contractes de serveis (ells n’hi diuen Decret de convalidacions), ha tingut la resposta habitual per part de l’Alcaldia: “Això no és pas veritat... nosaltres no hem fet res malament... tot està perfectament controlat”, sense voler admetre, un cop més, la tossuda realitat que confirma que la manera de fer d’aquest govern municipal, es basa en l’incompliment sistemàtic de la legislació vigent, la improvisació i la negligència de tècnics i responsables polítics.    En tot cas,a Esquerra Republicana del Vendrell no volem entrar a fons  en aquest assumpte fins que els nostres serveis jurídics hagin revisat els documents, pendents de rebre, que vàrem sol·licitar a Secretaria de l’ajuntament.I és que no voldríem pas quedar-nos curts a l’hora de reclamar més control, transparència i responsabilitat en la nefasta gestió municipal, una de les nostres obsessions i el pal de paller de la majoria de problemes de la Corporació municipal, però tampoc volem fer seguidisme gratuït i irresponsable d’un recurs que ve d’una institució (la Delegació de l’estat) en la que no hi tenim dipositada gaire confiança.   Ara bé, el fet de passar de puntetes per damunt d’aquest contenciós, no disminueix gens ni mica la nostre preocupació pelcóm s’han gestionat,i segueixen gestionant-se, les finances municipals que vol dir, ras i curt, que ens preocupa la deixadesa i poc encert a l’hora de gastar-se els diners del vilatans. I és que, no s’hi valen els arguments del senyor alcalde quan repeteix un cop i altre que, d’aquells 107 milions de deute que l’ajuntament del Vendrell havia acumulat, sense que encara ningú ens hagi clarificat cóm se’ls van polir, haguem passat a un altre de només 80milions.

Sol·licitud d’informació en l’assumpte dels contractes municipals denunciats.  

Des d’Esquerra Republicana de Vendrell volem fer publica la nostra preocupació pel contenciós administratiu que la Delegació del Govern Espanyol ha interposat al nostre Ajuntament, en l’assumpte dels contractes municipals convalidats per Decret d’Alcaldia.   El nostre Grup es va assabentar a traves dels mitjans de comunicació que el passat 13 de febrer s’havia cursat l’esmentada denúncia, motivada per unes suposades irregularitats de les que en desconeixem els detalls, més enllà del què hem pogut llegir a la premsa i dels comunicats, tant del propi Ajuntament, com d’algun partit polític que, per la raó que sigui, sembla disposar d’unes dades que a la resta no ens han arribat. És justament per aquesta raó que hem redactat una sol·licitud, que entrarem a través del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC),requerint tota la informació relativa als contractes denunciats, junt amb els Decrets que n’avalen la seva suposada validesa i el document enviat des de la Delegació del Govern, per tal que el nostre departament jurídic en pugui avaluar l’abast i la resposta escaient.   Si més no, des d’ERC del Vendrell, volem recordar que l’any passat es va aprovar al Ple, una moció que demanava fer una auditoria de tots els contractes que posseeix la Corporació, sense que tinguem coneixement que s’hagi donat cap pas en aquest sentit. Es per aquest motiu que en el nostre escrit, també demanarem explicacions sobre dita qüestió.     

Roda de premsa 11/1/2017

Vam entrar al govern per canviar les coses i ens fan fora per això.

Comunicat d’ERC El Vendrell sobre la seva situació política a l’ajuntament. Ahir dimecres 11 de gener al matí, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, (PSC) ha cessat la regidora Eva Mata (ERC), encarregada de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals a partir d’una decisió unilateral i sense donar opcions de diàleg i entesa amb ERC per resoldre les diferències. El cessament ha coincidit amb una reunió que vam tenir ahir per concretar el futur del contracte subscrit amb “Fomento de Construcciones y Contratas” per les concessions del servei de neteja viària i el de recollida d’escombraries, que estava caducat des del març del 2016. Eva Mata havia presentat a l’alcalde dos projectes per substituir el contracte amb FCC: un per remunicipalitzar el servei de neteja viària, i l’altre de recollida d’escombraries, que pretenia canviar de sistema. Tot amb l’objectiu de tendir cap a una major sensibilitat mediambiental, estalviar recursos a l’ajuntament i millorar el servei. ERC vam entrar al govern per canviar les coses; creiem que una manera de fer diferent, a més de possible, és necessària per construir un nou Vendrell. No ens sorprèn que els que volen que res no canviï, se sentin incòmodes treballant al costat dels qui fem el canvi real. Quan han vist que anàvem de debò, ens han apartat. Ens devem als ciutadans, que no entendrien que no fiscalitzéssim la tasca de l’equip de govern. No ens fan fora perquè haguem fet res malament, sinó perquè saben que no deixaríem que es fes res malament. L’altre regidor d’Esquerra, Josep Marrasé, encarregat de Serveis Públics, ha decidit continuar com a regidor a govern i donar-se de baixa de militant del partit. Esquerra Republicana, per la seva part, li ha exigit que lliuri tant l’acta de regidor com la de conseller comarcal per respecte a la ciutadania que ens va fer confiança, als companys i companyes militants d’Esquerra i pels acords ètics a què es va comprometre al moment d’encapçalar la candidatura d’ERC el passat 2015.

Espai divulgatiu sobre les Madrigueres a la Fira de Santa Teresa

Espai divulgatiu sobre les Madrigueres a la Fira de Santa Teresa La Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals ha presentat un programa d’activitats que durà a terme durant els dies de la Fira de Santa Teresa per difondre la tasca de recuperació de l’espai natural de les Madrigueres. La regidora de l’àrea, Eva Mata, ha explicat que, aprofitant l’afluència de públic durant els dies de fira, s’ha buscat un espai cèntric com la Plaça del Tívoli per acollir aquest conjunt d’activitats divulgatives. Un dels protagonistes de l’espai serà un aguait, també conegut com a hide, que a partir de la propera setmana s’instal·larà de forma definitiva a les Madrigueres. Durant els dies de Fira, els visitants podran entrar en aquesta instal·lació pensada per observar la fauna sense molestar-la ni ser vist, i que a més, aquests dies incorporarà una televisió amb un vídeo divulgatiu sobre els espais naturals del Vendrell. L’aguait tindrà unes mides de 5.5m x 4.5m. D’altra banda, el divendres 14 d’octubre, a les 19h, s’oferirà la xerrada “La custòdia del territori per impulsar l’economia verda”, a càrrec d’Anna Subirana, responsable de comunicació de la Xarxa de Custòdia del Territori. Per acabar la jornada, a les 20h, un grup d’alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals oferirà un tast musical.  El dissabte 15 d’octubre, de 10 a 13h, la plaça del Tívoli acollirà un taller de construcció de caixes niu per a ratpenats a càrrec del GEVEN-Grup Ecologista del Vendrell i del Baix Penedès. L’activitat és apta per a tots els públics tot i que els menors de 10 anys han d’anar acompanyats d’un adult. La regidora de Medi Ambient, Eva Mata, ha explicat que properament es farà una jornada per instal·lar aquestes gàbies a les Madrigueres, ja que la voluntat és augmentar la colònia de ratpenats que hi ha a la zona. Un dels objectius d’aquesta mesura és que amb l’increment de ratpenats es redueixi el nombre de mosquits en aquest indret, ja que aquests animals en són depredadors.

Volem que els trens que s’aturen al Vendrell estiguin adaptats.

ERC demana que els trens que s’aturen al Vendrell estiguin adaptats El grup presentarà una moció al proper ple municipal demanant que si no es poden adaptar tots els trens per a persones amb problemes de mobilitat, almenys s’informi de quins trens estan adaptats. Veure notícia a Ràdio Televisió El Vendrell  

Jornada de prevenció de residus

L’Ajuntament del Vendrell presenta la seva experiència en una jornada sobre prevenció de residus La Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals de l’Ajuntament del Vendrell  es convidada a presentar les seves experiències en el seminari de preparació de la Setmana Europea per la Prevenció de Residus que ha organitzat Diputació de Barcelona. El proper dissabte dia 19 de novembre, es celebraran a tota Europa activitats per promoure la prevenció de residus, en el marc de la VIII Setmana Europea de la prevenció de residus, que tindrà lloc entre el dies 19 a 27 de novembre de 2016. Per preparar aquesta jornada i donar a conèixer experiències fetes, ahir, dia 21 de setembre, es va fer un seminari de preparació de la Setmana Europea per la Prevenció de Residus que ha organitzat Diputació de Barcelona, al qual es va convidar a la regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals de l’Ajuntament del Vendrell, Eva Mata, a presentar l’experiència que es va fer al Vendrell de l’autòpsia del contenidor de rebuig i a comentar el seguit d’accions que s’estan posant en marxa per millorar els minsos percentatges de recollida selectiva que actualment té el Vendrell. En aquest sentit, Eva Mata va explicar que l’Ajuntament del Vendrell es va adherir a l’Estratègia Catalana Residu Zero i  que es van fixar com objectius assolir l’any 2019 un 60% de recollida selectiva, una producció màxima d’1,4 kg/hab./dia. També va explicar que s’està fent una enquesta a tots els establiments comercials del municipi per conèixer la quantitat i el tipus de residus de generen i que amb aquesta informació s’estudiarà la viabilitat de fer una recollida “porta a porta” comercial.  

11 setembre 2016 a Tarragona

11 de setembre, Diada de Catalunya

La diada descentralitzada d'aquest any en 5 punts de Catalunya va ser tot un èxit. A Tarragona es va omplir la Rambla Nova des de la plaça Imperial Tàrraco fins el balcó del Mediterrani. ERC El Vendrell també hi va assistir i va col·laborar en tot el que se li va demanar.  

Pintades a la seu d'ERC El Vendrell

Noves pintades a la Seu d'ERC El Vendrell

La seu d’Esquerra Republicana de Catalunya de la nostra vila ha estat novament objecte de pintades de caràcter feixista aquest passat dijous 8 de setembre.  Les pintades són especialment ofensives contra el president del partit, Oriol Junqueras, per qui demanen “pena de mort”. També s’hi pot llegir “mort al separatisme” o  “viva españa” i estan signades en diferents llocs amb les sigles DNJ, referents a Democracia Nacional Joven. No és el primer cop que la seu d’ERC del Vendrell rep pintades d’aquest tipus, sempre signades per la DNJ, i en ocasions també hi han posat adhesius contra la immigració. Veure notícia a Ràdio Televisió El Vendrell