El Vendrell

Notícia

Ser dona i militar activament en política

Silvina Lugones. Secretaria de la Dona ERC El Vendrell

“Quan una dona entra en la política, canvia la dona.
Quan moltes dones entren en la política, canvia la política”.
Diana Riba i Giner

Segurament moltes de nosaltres ens hem preguntat perquè cal sumar i militar activament en política?. Sí ens parem a pensar podríem arribar a la conclusió de que és la única manera de fer-nos escoltar, de prendre decisions i de fer-nos visibles davant la societat. Una societat que necessita una transformació feminista.

Estic convençuda de que totes i cadascuna de nosaltres podem fer allò que millor se’ns dóna, perquè les dones ens caracteritzem per això. Perquè som molt treballadores i tenim moltíssimes capacitats alhora de fer les coses:
treballem a casa, a la feina, al teixit associatiu,... no podem veure la vida d’una altra manera.

Jo vaig donar el pas de fer-me militant d’Esquerra Republicana de Catalunya perquè estava convençuda de que era, és i serà la única opció política per aconseguir la independència de Catalunya i una societat moderna, justa, democràtica i igualitària, perquè comparteixo molts ideals de polítiques públiques d’esquerres que tenen una mirada feminista, perquè a Esquerra hi ha moltíssima gent que treballen pel bé comú de la ciutadania i perquè és hora de militar activament en política sí volem un canvi: una transformació feminista.

Per tot això, cal que ens emmirallem en les dones que han esdevingut autèntics referents del feminisme republicà i que creem un lligam de fraternitat entre totes nosaltres, és allò que anomenem sororitat.