El Vendrell

Notícia

ENDOMETRIOSI: FEM VISIBLE EL QUE ÉS INVISIBLE!

Carol Mayor Puig, secretaria nova ciutadania Esquerra Republicana El Vendrell

Quan tenia 28 anys em van diagnosticar una malaltia que ningú del meu voltant ni jo, sabia que existia: ENDOMETRIOSI. Durant més de 15 anys vaig patir aquesta malaltia que no s’acaba mai i que sempre està present en el teu dia a dia, és invisible però constant, condicionant amb dolors, indisposicions i malestar el teus rols diaris: anar a treballar, ser mare , mestressa de casa, amiga, filla, ... 
A poc a poc la malaltia s’ha anat coneixent, s’estudia i es diagnostica, encara que queda molt camí per recórrer. El primer metge que em va detectar un quist ovàric de xocolata va dir que no era res, dolors de menstruació, coses de dones, que com no treballava agafant caixes que no em calia ni la baixa mèdica. Amb el temps aquesta visió masclista i rància ha anat canviant i els metges ho diagnostiquen més ràpidament i ja no és un llibre totalment tancat per ells.
Després de molts tractaments, laparoscòpies, inducció de menopausa , etc. em van fer una histerectomia total, i vam acabar amb la malaltia, però aquest procés va ser dur d’acceptar, mai més podria tornar a tenir fills i el meu cos es faria més vell ràpidament, amb les conseqüències de patir una menopausa avançada. Un cop superat mentalment això i malgrat els inconvenients va ser la millor solució que vaig poder tenir. Trobar-se bé cada dia és increïble però cert!
Escric la meva experiència per fer visible aquesta malaltia silenciosa, esperant que serveixi per donar suport i sobretot força i ganes de lluitar a totes les noies-dones que ho han patit, ho pateixen i per desgràcia ho patiran durant la seva vida. NO ESTEU SOLES! No deixeu que la malaltia pugui amb vosaltres. Aneu al ginecòleg i mireu quin és el millor tractament possible, [email protected] tenim dret a tenir una vida com cal, sense dolor!