Esplugues de Llobregat

Totes les notícies

Dones Amb tots els drets

Dia Internacional de les dones

En conmemoració del dia internacional de les dones la Secció Local Esquerra Republicana d'Esplugues aquest dissabte ha repartir a la Rambla d'Àngel Guimerà uns 400 pomells de mimoses juntament amb el manifest d'enguany. diumenge a les 11:30 s'ha fet l'acte institucional davant  l'ajuntament, l'alcaldesa ha fet la lectura del manifest acompanyada de la resta de regidors i regidores del consistori. Us posem l'enllaç amb les foto d'aquest  diumenge, així com el manifest d'Esquerra Republicana. https://www.facebook.com/pages/Esquerra-Esplugues-de-Llobregat/95373973065 Manifest El 8 de març, any rere any celebrem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge al moviment a favor dels drets de les dones i de reivindicació per manifestar les desigualtats encara existents. Des d’Esquerra Republicana i les JERC, treballem perquè els nostres drets, conquerits gràcies als moviments feministes, associacions de dones i moltes persones a títol individual, no es qüestionin ni pateixin retrocessos com els viscuts aquests darrers temps. S’ha fet molta feina però encara les desigualtats i la discriminació per raó de gènere, laboral, política i social que patim les dones encara són presents i massa punyents alhora. Ens cal l’eradicació de violència masclista, de la bretxa salarial i de la feminització de la pobresa. Ens trobem amb poca representació política i en els òrgans de direcció no s’arriba de cap manera a la paritat. Les dones som el 60% de les llicenciades i en canvi el nostre talent es va perdent perquè hi ha una tendència a ocupar càrrecs de menys influència i sense gaires possibilitat d’ascendir com a conseqüència dels sostres de vidre encara existent en moltes organitzacions empresarials i institucions. De fet, tal i com senyala l’Observatori Dona i Empresa, sols el 29% de les empreses, tenen alguna dona en el seu consell de d’administració, 13% en el cas de les empreses amb més de 250 treballadors. Cal eliminar la diferència de guany salarial entre homes i dones ja que de mitjana, i segons dades del 2012, és d'un 24,81% a Catalunya, al País Valencià d’un 26,42% i a les Illes d’un 16.

Àrea Matropolitana Esquerra

acte 26 febrer L'Àrea metropolitana a la República catalana

Esquerra Republicana presenta  l'acte 'Àrea metropolitana a la República catalana, participen els candidats a les alcaldies de les properes eleccions municipals: Toni Garcia - L'Hospitalet Oriol Torras - Esplugues Raquel Albiol - Cornellà Lluís Fabrés - St Joan Despí Oriol Bossa - St Feliu Alfred Bosch- Barcelona Centre Cívic Sant Ildefon, aquest dijous 26 de febrer a les 8 del vespre Plaça  Carles Navalés- Carrer Salvador Allende

erc, esquerra, can vidalet, candidatura

ERC Esplugues presenta a Can Vidalet la seva candidatura amb Herminia Villena com a número 2

El Centre Cultural de la Bòbila del barri de Can Vidalet va acollir la posada de llarg de la candidatura d’ERC Esplugues per a les properes eleccions municipals. L’acte, que va comptar amb la presència de la vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Anna Simó, i de destacats membres comarcals del partit, així com de membres d’associacions espluguines i de la societat civil com Súmate o l’ANC, va reunir prop d’un centenar de persones que no es van voler perdre el que significa el tret de sortida d’una precampanya electoral que ja està en marxa.   Va obrir l’acte el candidat republicà a l’alcaldia d’Esplugues, Oriol Torras. Torras va fer una abrandada defensa del treball col·laboratiu, tot afirmant que està «completament convençut que la capacitat col·lectiva és sempre superior a la suma de les capacitats individuals d’un grup». Igualment, va desgranar els punts cardinals del que serà el programa electoral de la formació republicana, tot assegurant que per a ERC «són molt i molt importants la transparència i la honestedat» perquè creuen «en una nova manera de fer política, basada en la gent, i pensada de baix cap a dalt».   Al seu torn, la número 2 de la llista republicana, la pediatra Herminia Villena, que es presenta com a independent, va fer un discurs marcadament social en el qual va repassar d’una en una les mancances en polítiques de benestar i equitat que es necessiten a la ciutat, tot identificant la pobresa i la marginació com els principals problemes de l’Esplugues d’avui. Per a Villena «no és que hi hagi gent al llindar de la pobresa, això és un eufemisme: és que hi ha gent pobra de solemnitat».   Va cloure l’acte la vicepresidenta del Parlament de Catalunya, la republicana Anna Simó, que va fer un discurs decididament optimista en el qual va repassar el que per a ella són les virtuts de la candidatura d’ERC a Esplugues i en què va apostar per l’èxit de Torras i Villena en aquesta aventura.

Esplugues pel CanVI

El CanvixEsplugues - Presentació de la candidatura d'Esquerra Republicana

El proper dissabte 21de febrer  a dos quarts de 7 de la tarda, us esperem a l’acta de presentació de la candidatura d’Esquerra a  Esplugues. A la Sala del Teatre del Centre Cultural de la Bòbila de Can Vidalet Els  temps estan canviant però solament serà possible amb la nostra implicació, treball i esforç, és la nostra responsabilitat,Hi intervindran: Oriol Torras, candidat a l’alcaldia d’Esplugues per ERC Herminia Villena, número 2 per ERC d’Esplugues i pediatra a Can Vidalet Anna Simó, vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya En acabar oferirem una copa de cava per fer un brindis. El mateix dissabte de 10:30 a 14:00 posarem una parada informativa a la Rambla del la Mercè.

tanatori, esplugues, ple

Esplugues rebutja en un Ple Extraordinari el pla sobre el nou tanatori

Dimecres, 21 de gener, a proposta de tots els grups de l’oposició —ERC, CiU, IC-V, PP i regidor no adscrit—, es va rebutjar l’actual dictamen sobre el nou tanatori, que plantejava la construcció d’aquest equipament a la plaça de la Constitució d’Esplugues, al costat d’una residència de gent gran. A causa del malestar entre els veïns de la zona, i com que l’Ajuntament havia cedit la competència sobre aquest afer a la Generalitat, tota l’oposició va demanar al PSC que dialogués amb les entitats i amb l’empresa funerària Altima perquè sigui el Consistori municipal qui decideixi si Esplugues vol un tanatori en aquest emplaçament. D’aquesta manera, el grup socialista, que s’hi va abstenir, va quedar en minoria, i el tanatori va ser rebutjat. D’altra banda, durant el Ple Ordinari de gener, celebrat tot seguit, es va aprovar per unanimitat la proposició ciutadana presentada pel Consell Escolar de l’escola Isidre Martí, amb la intenció del Ple de vetllar per l’escola pública i evitar que es tanquin les línies de preescolar de manera discriminada sempre en aquesta escola o el Folch i Torres. Des d’ERC es va instar l’equip de govern a insistir a la Generalitat a no menystenir l’escola pública, compromís que el PSC diu que sempre ha defensat. ERC també va votar a favor del traspàs de la titularitat de la C-245 (l’avinguda dels Països Catalans) de la Generalitat a l’Ajuntament d’Esplugues, un canvi que permetrà l’arranjament d’aquesta via, especialment les voreres de la part alta, molt malmeses. A proposta d’ERC, es va aprovar la moció de proposta de declaració de béns culturals d'interès local en el Ple de febrer. Tot i que tots els grups hi van votar a favor, el regidor republicà Jordi Figueras va manifestar la seva disconformitat amb el fet que, pel que sembla, encara no s’ha redactat cap catàleg de béns culturals, per la qual cosa l’aprovació efectiva del patrimoni cultural d'Esplugues al febrer sembla difícil.

tanatori, esplugues, ple

Esplugues podrà decidir sobre el segon tanatori d’Esplugues en un Ple extraordinari

En el darrer Ple municipal de desembre els diversos grups polítics van presentar una proposta d’acord per tal que la decisió sobre un segon tanatori a Esplugues es faci a Esplugues. En aquell Ple el PSC va reconèixer que no volia decidir i preferia que fos la Generalitat qui prengués la decisió mitjançant la Comissió d’Urbanisme. La setmana de Nadal els grups polítics, incloent-hi el PSC, vam decidir de fer un Ple extraordinari el 21 de gener per tractar aquest tema, mentre l’empresa funerària Altima demanava a la Generalitat que prengués una decisió. El dilluns 12 de gener els partits ens reuníem amb Altima per mirar de trobar una solució alternativa a la plantejada a la plaça de la Constitució, una proposta que havia rebut al·legacions d’ICV, CiU, veïns de la Mallola, la Miranda i el carrer del Nord, Col·legi Alemany i ERC, entre d’altres. En va sorgir la necessitat de treballar per consensuar una proposta a partir de l’examen d’altres terrenys municipals disponibles i de la consulta als veïns, convocats a reunió el 14 de gener. Majoritàriament, partits i veïnat vam acordar el dia 14 que cal trobar una solució alternativa a la plaça de la Constitució, entre altres raons per evitar d’instal·lar un tanatori al costat d’una residència per a gent gran. Val a dir que el recel dels veïns és gran, com gran ha estat l’opacitat de l’equip de govern en tot aquest tema.

sopar, nadal

Sopar de Nadal amb Joan Tardà

El passat 19 de desembre, al restaurant La Nonna de Laureà Miró, vam celebrar el tradicional sopar de Nadal de la secció local d'Esplugues d'Esquerra Republicana de Catalunya. A l'acte ens van acompanyar en Joan Tardà, diputat al Congrés espanyol, i la Raquel Albiol, cap de llista per ERC a Cornellà de Llobregat. El sopar, que va ser un acte íntim, va servir per presentar a la militància l'Herminia Villena, que serà número 2 a les llistes d'ERC d'Esplugues. Hi van intervenir la Isabel Almató, presidenta de la secció local, i l'Oriol Torras, cap de llista per Esplugues, a més d'en Joan Tardà. També hi era en Jordi Figueras, el regidor republicà actual a l'Ajuntament d'Esplugues. Durant el sopar vam poder enraonar sobre la política local amb els assistents i de política catalana i espanyola amb en Joan Tardà, que ens va explicar l'estat de la qüestió. Cap a la una es va donar per enllestit el sopar, i alguns van seguir la vetllada a l'Ateneu Popular, uns metres més amunt de la mateixa carretera. Podeu veure'n algunes fotos aquí. Durant el sopar es va repartir El Torrent del mes de desembre, que es pot llegir aquí. Salut, bones festes i independència!

volem votar

Votem el 9N a Esplugues

On hem d'anar a votar? Hem d'omplir les urnes. El 9N a les 9 del matí, tothom a votar. Ara és l'hora de decidir! #9N2014 A ESPLUGUES depenent de barri o carrer on consti el teu dni votarem a: Consulta la pàgina http://www.participa2014.cat/onpucparticipar/ Institut La Mallola - C/ Andreu Amat, s/n Institut Joanot Martorell - C/ Sant Mateu, 21-23 Institut Joaquim Blume - C/ Sant Mateu, 30-32 Institut Severo Ochoa - C/ Severo Ochoa, 1-13