Esplugues de Llobregat

Totes les notícies

20 DE MARÇ PLE MUNICIPAL

del ple del 20 de març de 2013 destaqeum el següent: dictamen propossat 'aprovació provisional del text refós de la modificació puntual del Pla General Metropolità del conegut casal del Cris o Can Juncadella promogut per la Congragació de los legionarios de Cristo Esquerra ens oposem al dictamen, en considerar que per una qüestió d'ordre cal primer aprovar el catàleg i l'inventari de protecció de patrimoni del nostra municipi. dictamen proposant l'aprovació del Pacte per a la dinamització econòmica i l'ocupaió a esplugues . el passat 13 de desembre es va presentar al Casal Robert Brillas el Pla per a la dinamització econòmica i l'ocupació amb 33 propostes, totes les forces polítiques representades al consistori han sigant aquest pacte amb les aportacions de cadascú d'ells. En el torn de paraules en les votacions d'aquest punt el nostre regidor Jordi Figueras remarca tal i com va fer el dia de la presentació el fet que que plans com aquest ja haurien d'haver-se fet fa temps i que potser ja és una mica tard, tot i que val més tard que mai. el punt negre o llastimós és comprovar com majoria de la resta de portanveus es vanaglorien i autoensabonen per l'acord i l'esforç al que s'ha arribat els partits, en aquest sentit és una obligació que els partits ens posem d'acord en temes com aquest, tota la resta es parlar per parlar i resta importancia al tema passant el protagonisme als paritts politics, que per d¡altra banda és la nostra feina i repetim obligació. Aquest dictamen força dos dictamens més per a la modificació de ordemances fiscal de regulació d'impostos i taxes moció conjunta en motiu del 8 demarç dia internacional de les dones treballadores diverses mocions : de suport a la sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya. (CiU, IC-V, ERC-Re-GxE) pel dret a decidir 8 aquesta presentada pel PSC i a favor d'acordar la celebració d'una consulta a la ciutadania catalana (PSC, CiU, IC-V, ERC-Re-GxE) Cal indicar que el passat ple es va acordar posposar aquestes mocions,  per poder arribar a un major acord en aquest ple.

20 DE FEBRER PLE MUNICIPAL A L'AJUNTAMENT

En el ple realitzat el passat dimecres 20 de febrer , destament el següent: Moció dels grups municipals CiU, ICV i ERC de suport a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble català Moció del grup municipal del PSC pel dret a deciodir del poble de Catalunya. Finalment les dues mocions van quedar sobre la taula, amb la intenció de poder arribar a majors acords en el proper ple, si més no discutir-la i negociar-la degudament, cosa que ara no s'ha fet. Tot i les bones intencions, es possible que en el proper ple ens trobem amb que cap de les dues declaracions sigui aprovada. Proposta ciutadana per a la reglamentació dels Horts urbans a Esplugues Defensada pel Sr. Ricard Oliveras la Associació de Veïns i Veïnes d'Esplugues han presentat una proposta ciutadana. En temps de crisis i la manca de recursos econòmics de moltes famílies de la població cal ser sensibles i buscar nous models econòmics i socials. Des dERC d'Esplgues felicitem a aquesta associació que des de la seva constitució ja han fet diverses aportacions. http://www.facebook.com/isabelalmato?ref=ts&fref=ts Enllaç de l'ajuntament http://www.esplugues.cat/ajuntament/gestio-municipal/acords-de-ple-1

PROPOSTES D'ERC-AM als pressupostos del 2013

Proposta sobre els pressupostos del 2013 Replantejar les dedicacions exclusives dels electes a partir dels projectes de ciutat a desenvolupar, proposta de suprimir dues dedicacions exclusives i canviar-les a dues dedicacions parcials de 80 hores mensuals. Rebaixa en l’aportació als grups municipals d’un 10%  Reforma del Reglament Orgànic Municipal en el termini del segon trimestre del 2013 Dedicar una major partida a suplir les beques de menjadors per a infants al marge, o de forma complementaria, de les ja atorgades des del Consell Comarcal, ajudant així a més famílies espluguines que quedin excloses pels barems del Consell Comarcal i amb especial atenció a les famílies monoparentals. Donar més rellevància i publicitat a les diverses modalitats de menjador social, exercint un major control sobre el seu ús, amb l’habitual col·laboració amb les entitats privades que ja ho gestionen però incentivant el banc d’aliments, en col·laboració amb entitats locals de tota mena al marge de campanyes especifiques i generals que es puguin fer puntualment.  A desenvolupar la concreció. Plantejar l’oficina de suport al comerç com una eina efectiva sobre la situació del comerç a la ciutat i d’assessorament a la nova emprenedoria sobre la situació comercial de cada barri i oportunitat i recomanació de negoci de nova implantació. A desenvolupar la concreció Desenvolupar les figueres de les zones comercials, amb col·laboració de les entitats locals i els comerciants de cada zona, per dinamitzar-les sense despesa municipal addicional. A concretar Congelar les partides destinades a subvencions al teixit associatiu en general amb la mateixa despesa del 2012. Replantejar coordinadament amb les entitats locals el calendari festiu i d’esdeveniments sectorials de tot tipus, des de actes o esdeveniments culturals, esportius, etc, fins a fires sectorials de tot tipus per aconseguir menys despesa municipal en la celebració d’actes i esdeveniments.

Esquerra dóna suport a l'ANC per la concentració de suport a la declaració de sobirania

La Secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya se suma al suport a la declaració de sobirania de Catalunya afegint-se i animant a la ciutadania a participar de la concentració que l'Assemblea Nacional de Catalunya a Esplugues ha convocat pel proper dimecres 23 de gener a les 19,30h. davant de l'Ajuntament d'Esplugues. La portaveu nacional d'ERC, Anna Simó, ha explicat que 'la declaració del dia 23 al Parlament és un tema carregat de transcendència i respon a la demanda ciutadana expressada l'11 de setembre, el 25 de novembre i també recullen les darreres enquestes'. Simó assegura que 'en l'inici d'un procés històric la declaració ha de ser clara, inequívoca i no donar peu a cap confusió perquè també servirà com a missatge a la comunitat internacional'.

15 d'octubre homenatge a Lluís Companys

La secció local d'ERC d'Esplugues de Llobregat us convida tots els militants, i simpatitzants i a tota la ciutadana a participar en l’acte d’homenatge al president de la Generalitat Lluís Companys amb motiu del 72è aniversari del seu afusellament. Lloc: Parc 11 de setembre Hora: 9 de la nit A les 7 de la tarda a la biblioteca Pare Miquel es projectarà la pel·licula " Companys , procés a Catalunya" En acabar la pel·licula anirem al Parc 11 de setembre. Pararem al local ERC d'Esplugues per agafar les torxes i les estelades. Calculem que a les 9 estarem al parc 11 de setembre

PLE ORDINÀRI 21 DE JUNY DE 2012

Moció relativa a les bases de subvencions de l’Ajuntament d’Esplugues i dels convenis amb el teixit associatiu de la ciutat Ha estat aprovada per unanimitat Mocio en contra del projecte Eurovegas A favor: ERc i IC-V En contra: CiU i PP Abstenció PSC Més informació i article de les mocions a: documents. Cal destacar que en aquest Ple PP, CiU, ICV-EUiA i ERC, hem presentat conjuntament un dictàment per debatre al Ple la proposta formulada pels grups esmentats , relativa a la revista municipal "El Pont" L'Equip de govern, PSC tot i haver fet en els darrers dies esmenes a la proposta, finalment s'ha oposat fermament al  dictàment i a les conclusinos del mateix, ha estat un punt ampliament debatut i tens.

FESTA REPUBLICANA

 FESTA REPUBLICANA -  FIDEUÀ POPULAR Lloc: Jardins Casal robert Brillas Hora: a partir 1 Vermut a 2/4 de 3 Dinar el proper dissabte 5 de maig, realitzem la 5a. Fideuà Popular d'Esquerra Republicana de Catalunya a Esplugues. el que es va iniciar amb un vermut i tast-fideuà, s'ha convertit en una festa complerta, amb un vermut seguit del dinar complert. L'èxit de l''any passat ens ha animat  a seguir amb el repte de superar-nos any rera any. Us esperem als Jardins del Casal Robert Brillas a partir de l'1. a l'1 Vermut per anar fent boca, acompanyats amb música a 2/4 de 3 inci del dinar que inclou: Amanida, fideuà i postres (vegudes incloses) Preu: 5 Euros ( menors de 12 anys gratuIt)