Esplugues de Llobregat

Totes les notícies

PLE ORDINÀRI 21 DE JUNY DE 2012

Moció relativa a les bases de subvencions de l’Ajuntament d’Esplugues i dels convenis amb el teixit associatiu de la ciutat Ha estat aprovada per unanimitat Mocio en contra del projecte Eurovegas A favor: ERc i IC-V En contra: CiU i PP Abstenció PSC Més informació i article de les mocions a: documents. Cal destacar que en aquest Ple PP, CiU, ICV-EUiA i ERC, hem presentat conjuntament un dictàment per debatre al Ple la proposta formulada pels grups esmentats , relativa a la revista municipal "El Pont" L'Equip de govern, PSC tot i haver fet en els darrers dies esmenes a la proposta, finalment s'ha oposat fermament al  dictàment i a les conclusinos del mateix, ha estat un punt ampliament debatut i tens.

FESTA REPUBLICANA

 FESTA REPUBLICANA -  FIDEUÀ POPULAR Lloc: Jardins Casal robert Brillas Hora: a partir 1 Vermut a 2/4 de 3 Dinar el proper dissabte 5 de maig, realitzem la 5a. Fideuà Popular d'Esquerra Republicana de Catalunya a Esplugues. el que es va iniciar amb un vermut i tast-fideuà, s'ha convertit en una festa complerta, amb un vermut seguit del dinar complert. L'èxit de l''any passat ens ha animat  a seguir amb el repte de superar-nos any rera any. Us esperem als Jardins del Casal Robert Brillas a partir de l'1. a l'1 Vermut per anar fent boca, acompanyats amb música a 2/4 de 3 inci del dinar que inclou: Amanida, fideuà i postres (vegudes incloses) Preu: 5 Euros ( menors de 12 anys gratuIt)

PER SANT JORDI " País Lliure, Llengua Viva posa't el llaç"

El 23 d'abril Esquerra Republicana sortirem al carrer i repartirem 40.000 llaços pel català arreu dels Països Catalans. Volem que els carrers de la nostra nació siguin un clam en defensa de la nostra llengua. Passa per la nostra parada i tindràs el teu llaç Lloc: Plaça Santa Magdalena . fins esgotar material

L'antic Can Brillas

Congrés Comarcal extraordinari - Esplugues acull als militants de la comarca

Us recordem que el proper dissabte serem els amfitrions del Congrés Comarcal extraordinari. Us informem que només s’ha presentat una candidatura a la presidència comarcal encapçalada per Jordi Albert i Caballero dins la candidatura “L’Esquerra Nacional del Baix Llobregat i l’Hospitalet” ORDRE DEL DIA 1.- Elecció de la Mesa. 2.- Aprovació de l’ordre del dia. 3.- Lectura i aprovació si escau, de l’acta del Congrés Comarcal anterior (en el cas que el Congrés Comarcal extraordinari ho estimi oportú) 4.- Informe de la Presidència Comarcal sortint i informe econòmic. 5.- Presentació de les candidatures a la Presidència Comarcal. 6.- Elecció de la Presidència i Permanent Comarcal. 7.- Torn de paraules. Dia: Dissabte 21 d’abril a les 10 del matí. Lloc: Esplugues, Casal de Cultura Robert Brillas, carrer Àngel Guimerà, 34 – 38 (prop Centre Cultural L’Avenç) Com arribar-hi? Mapa: Casal Brillas Tram i Bus : Carretera de Cornellà parada El Pont d'Esplugues Bus: des de Laureà Miró parada Carrer Església Prop del Centre Cultural de L'Avenç Aparcament: Donat que els dissabtes hi ha mercat setmana, a la zona serà difícil d’aparcar, els carrers adjacents són o bé zona blava o verda. Recomanem caminar una mica i deixar el cotxe a la zona de l’escola Isidre Martí Comissió organitzadora: Gerard Fernández, Víctor Puntas i Laura Sanagustin.

Ple de cartipàs

El ple extraordinari sobre el cartipàs de l'ajuntament d'Esplugues, va començar un més després d'una constitució de l'ajuntament inusual on un candidat alternatiu, Jordi Figueras, va empatar a vots amb l'alcaldessa en funcions, que finalment va ser nomenada alcaldessa de ple dret. Aquest empat pactat per tots els partits de la oposició, volia representar la nova etapa que s'obria acabant amb el poder absolut exercit fins ara. La alcaldessa Pilar Díaz, en declaracions a la premsa apostava per arribar a acords amb qualsevol grup polític, trencant aquesta unitat. Malgrat tot hem d'agrair a l'alcaldessa i al seu partit, el PSC, ser els principals artífexs d'aquesta aliança, no en contra de ningú, si no en favor de la ciutadania. Els contactes de curta mira mantinguts per separat i conjuntament amb els grups de la oposició, ja van deixar clar que encara no havien assumit la posició que la ciutadania, a través de les urnes, havia reservat al partit del govern. En aquest estira i arronsa, on Esquerra+Reagrupament+Gent per Esplugues, amb ICV, CiU i PP, havien arribat a un acord de mínims per començar a parlar de la nova etapa, es van trobar amb la fèrria resistència del PSC. Unes propostes constructives i gens forassenyades, tenint en compte els temps que corren, que reduïen però no escanyaven. Amb tot això s'ha arribat al dia del ple sense acord, fins que poques hores abans del ple, es convoca una reunió maratoniana per arribat a algun acord. D'aquesta reunió surt l'acord per portar endavant els punts de l'ordre del dia del ple, (periodicitat dels plens, composició de les comissions informatives, entre d'altres). Malgrat l'acord, diu poc a favor del grup socialista, portar preparat el contingut d'aquest acords, sense tenir la deferència de subministrar una copia als seus interlocutors. El ple comença amb les fotografies protocol·làries de rigor amb el nou govern. Somriures. Seguint amb els punts de l'ordre del dia, els primers s'aproven per unanimitat, en formar part de propostes que regulen el funcionament normal de la corporació municipal.

Polítiques de dones

ERC + Reagrupament + Gent per Esplugues aposta en el seu programa per unes polítiques de dones fortes i reals Jordi Figueras, el candidat d'ERC + Reagrupament + Gent per Esplugues, ha presentat avui a les propostes programàtiques en les polítiques de dones municipals. L'actual regidor i candidat ha destacat “la necessitat de donar suport més i més decidit a les entitats de dones que creixen en nombre i associades i que porten a terme una tasca importantíssima al municipi en el suport a les dones en tots els àmbits” També ha remarcat que cal donar centralitat a les polítiques de dones a nivell municipal “no hi ha prou amb actes i reunions, cal que l'exercici del consistori municipal es basi en la promoció d'una igualtat d'oportunitats real entre dones i homes, respectant les diferències i aplicant-les en tots els àmbits: seguretat, urbanisme, comerç, serveis socials, salut... i alhora cal recollir i aplicar l'experiència de les dones que, massa sovint , ha estat oblidada. Hi ha dones empressàries, tècniques, treballadores socials..., per posar alguns exemples, però també dones que no es desenvolupen en l'àmbit profesisonal però que són ciutadanes expertes en àmbits quotidians com l'habitatge, l'ocupació, l'urbanisme, l'economia sostenible... i que cal fer-les partíceps actives de la política municipal” Segons Figueras “l'experiència d'ERC al capdavant de l'Institut Català de les Dones ha estat cabdal per a la promoció i execució de les polítiques de dones en l'àmbit municipal, donat que ha donat un clar suport als municipis” En aquest sentit, Figueras destaca que cal aprofitar aquesta experiència de govern i portar a terme polítiques de dones reals i de base, amb polítiques del temps que facin possible,m anivell municipal, una implicació en la igualtat de drets i oportunitats per a dones i homes. En aquest sentit, Figueras ha destacat “les necessitats específiques de moltes dones que són caps de famílies monoparentals, que tenen una jornada de treball inacabable i necessiten un suport específic pel que fa al seu temps personal i familiar i en polítiques d'ocupacio, de salut, etc.

Propostes sobre urbanisme

Jordi Figueras, cap de llista d'ERC+Reagrupament+Gent per Esplugues ha presentat avui les propostes de la candidatura en matèria d'urbanisme. Tanmateix ha denunciat la manca de transparència en la gestió urbanística per part de l'equip municipal del PSC-PSOE així com les irregularitats que es cometen en algunes inversions. Un exemple és el que avui ha mostrar Jordi Figueras. A l’Espai Baronda es va construir un mur de gabions per mantenir el talús del barranc d’Esplugues, el talús, històricament, havia patit l’erosió pròpia d’aquests terrenys argilosos i s’havia d’afermar d’alguna forma, ja que ara el barranc és un espai força concorregut per la pròpia activitat de la Baronda. Es convocà un concurs públic, per la via d’urgència, a partir d’un projecte redactat pels serveis tècnics municipals que contempla la construcció de tres graons de 3 metres d’alçada cadascun, amb enjardinament i un mur d’uns 5 metres d’alçada com a remat. Es presenten 3 empreses al concurs i, curiosament, TAU-ICESA concessionària de La Baronda, és qui s’endu el contracte valorat en 1.300.000€ aproximadament i pagat amb fons europeus. Malgrat el projecte aprovat, l’empresa, d’acord amb els serveis tècnics municipals, decideix canviar el sistema constructiu i opta per fer el mur de gabions existent. Segons Figueras: “L'Ajuntament és molt dur amb els petits comerços i amb la ciutadania alhora de complir normes però fer-les complir a grans empreses constructores ja és tota una altra cosa i prefereixen fer la vista grossa” El candidat d'ERC+Reagrupament+Gent per Esplugues ha mostrat la seva comprensió i suport amb el veïnat del carrer Anselm Clavé, preocupat per l’obra que es porta a terme, es mostren disconformes amb la construcció realitzada, arriben els mesos de tardor del 2009 i suposadament les pluges provoquen l’ensorrament del mur de gabions. Figueras ha declarat que “Des d'ERC+Reagrupament+Gent per Esplugues exigim al govern socialista el projecte constructiu del mur de gabions, les certificacions sobre les que es va construir el mur mig enfonsat i que s’assumeixin responsabilitats politiques per la mala gestió de l’Ajuntament al no exigir la presentació de la documentació i projecte del mur de gabions abans de l’execució de l’obra” Tanmateix ha presentat les propostes d'ERC+Reagrupament+Gent per Esplugues en matèria d'habitatge i urbanisme http://youtu.

Propostes programàtiques per a la cohesió Social

El candidat d'ERC + Reagrupament + Gent per Esplugues, Jordi Figueras, ha presentat avui a les propostes programàtiques en matèria de cohesió social. Al barri de Can Vidalet on hi ha un dels indexs d'atur més alts del municipi i,alhora, un dels percentatges més alts de persones d'altres nacionalitats (20%), ERC + Reagrupament + Gent per Esplugues ha volgut evidenciar les mancances en polítiques de cohesió social al barri i a Esplugues. Figueras estava acompanyat d'altres membres de la candidatura i de la xarxa social de Can Vidalet. Segons Figueras “A Can Vidalet s'ha fet una evolució positiva pel que fa a urbanisme però les citats no només són els edificis i els carrers sinó les persones i fa falta una inversió evident en polítiques socials” Figueras ha resaltat “la necessitat de donar suport a les xarxes socials que fan possible que el dia a dia de moltes persones sigui possible i que cal reconèixer, des de l'Ajuntament, aquest treball majoritàriament voluntari i d'una alta qualitat i dedicació” El candidat d' ERC + Reagrupament + Gent per Esplugues ha volgut recordar que el gran salt cap a l'Estat Català del Benestar el va fer ERC al Govern d ella Generalitat amb la universalització dels Serveis Socials i que cal seguir apostant fort en aquesta línia. Segons Figueras “l'Ajuntament d'Esplugues no ha fet bé els deures i cal més complicitat amb la ciutadania alhora de planificar les polítiques socials i, també, deixar de banda actes i activitats que llueixen molt i aporten poc, cal fer polítiques de cohesió reals i no d'aparador” Les propostes programàtiques d' ERC + Reagrupament + Gent per Esplugues en matèria de cohesió social

Presentat en roda de premsa el manifest de suport a la candidatura unitària Esquerra + Reagrupament + Gent per Esplugues

Les tres persones que lideren el grup promotor a la Candidatura d'unitat Esquerra + Reagrupament + Gent per Esplugues presentaran les primeres persones signants del manifest “L'esquerra que suma” En plena precampanya, Lluís Pérez, Glòria Font i Jaume Calvo han avançat a la premsa les primeres 100 persones que han donat el seu suport a la candidatura quan encara s'estan recollint moltes d'altres. Les fonts d'accés han estat diverses: entitats, web... totes les persones signants han destacat la importància de la unitat i la feina feta fins ara per l'actual regidor i cap de llista de la candidatura Jordi Figueras. Segons Pérez, Font i Calvo, aquest suport mostra la pluralitat que representa aquesta candidatura unitària i plural que vol una Esplugues diferent amb identitat pròpia i formant part d'un país que cal que camini cap a la seva total normalització nacional. Esplugues dins la realitat catalana i construint Catalunya des de l'Ajuntament d'Esplugues sense deixar de banda el dia a dia que les ciutadanes i ciutadans reclamen és possible des del respecte a la pluralitat i amb un projecte il·lusionador, engrescador i participatiu com el que representa la candidatura de:t Esquerra + Reagrupament + Gent per Esplugues. Tots tres han destacat que l'encapçalament del manifest: "L'esquerra que suma" és l'esperit que té la candidatura i el projecte a qui han volgut donar suport. La recollida de signatures es manté oberta els propers dies i ja s'han superat amb escreix les que avui es presentaven. Si no ho heu fet, encara us podeu adherir al manifesta a través de la pàgina: http://www.gentperesplugues.cat/manifest