Esplugues de Llobregat

Notícia

41 propostes d'ERC per a Esplugues

Els republicans estenen la mà al govern municipal amb un document de 41 propostes econòmiques i socials per a la reconstrucció d'Esplugues

La creació d'una xarxa de voluntariat en atenció a la gent gran, l'estudi per la implementació d'una renda bàsica municipal complementària, la flexibilització dels horaris comercials, una línia de suport a comerços i entitats, o replantejar la Festa Major de Sant Mateu, són algunes de les propostes que Esquerra Republicana ha presentat aquesta setmana a l'Ajuntament d'Esplugues.

Es tracta d'una bateria de 41 propostes econòmiques i socials que els republicans fan a l'Ajuntament amb l'objectiu de contribuir amb idees concretes al pla de reconstrucció per fer front a l'emergència sanitària que el consistori espluguí està acabant de definir aquests primers dies de maig. 

No és una llista exhaustiva de propostes de màxims, sinó que és el resultat de l'anàlisi d'un document previ, l'esborrany del pla de reconstrucció que l'Ajuntament d'Esplugues ha estat elaborant entre finals d'abril i principis de maig. El Grup Municipal Republicà l'ha analitzat, n'ha valorat les mancances i les millores que s'hi podien fer i el resultat d'aquesta feina són aquestes 41 propostes, que pretenen complementar i millorar el pla municipal. És un document consultable públicament, doncs, que els republicans posen a dispoció del govern municipal amb l'esperit de col·laboració i lleialtat a la ciutadania d'Esplugues. 

Les propostes dels republicans estan dividides per línies polítiques, seguint la nomenclatura del document municipal. Així, diferencia entre línies d'actuació en matèria social, en matèria de salut, en matèria de treballadors municipals i contractes de béns i serveis, en matèria econòmica i, finalment, fa aportacions en una línia nova d'actuació, que el document municipal no preveu, en matèria cultural. 

40+1
El document inclou també la proposta que ja es va anunciar el passat 9 de maig i que pretén convertir l'Ajuntament d'Esplugues en una operadora energètica. Per això es titula 40+1. Es tracta d'una proposta prevista en dues fases. En un primer moment, es proposa que l’Ajuntament es constitueixi en comercialitzadora de gas i electricitat, de manera que pugui aplicar una tarifació social als clients dels principals subministraments energètics. I en una segona fase, aquesta operadora també podria fixar com a objectiu la instal·lació i explotació al municipi d’un parc estable de plaques fotovoltaiques per a la generació d'energia solar, la qual seria distribuïda entre la població. Es tracta, doncs, d’aprofitar les oportunitats de la crisi per tal de crear l'embrió d'una autèntica productora i distribuïdora municipal d'energia 100% verda i completament ecològica.

Declaracions
Amb aquest document, Esquerra Republicana estén la mà a l’alcaldessa Pilar Díaz i al govern municipal, tot oferint col·laboració en aquests moments de crisi. En aquest sentit, el portaveu del Grup Municipal Republicà, Oriol Torras, explicava que la reconstrucció econòmica "és una tasca que no podrem fer sols només els polítics ni el govern municipal, però és evident que hi podem donar una injecció molt important" i afegia que "caldrà una reforma important i estructural del pressupost del 2020 per adequar-lo a les necessitats actuals".

Document adjunt
Descarregueu el document amb les 41 propostes (pdf)