Esplugues de Llobregat

Notícia

El problema de les rates al barri del Gall: el govern municipal actua arran d'una pregunta del grup d'Esquerra

El carrer d'Àngel Guimerà, al barri del Gall. // Google Maps
El carrer d'Àngel Guimerà, al barri del Gall. // Google Maps
Els veïns i comerciants del barri del Gall fa anys que es queixen de la presència de rates als carrers, que se'ls fiquen dins dels establiments. Davant d'aquesta qüestió, l'equip de govern socialista sempre respon semblantment: «És un problema que ens preocupa, per això hi ha una empresa que s’hi dedica», «Fa tant que hi han actuat...», «Ho comunicarem…», etcètera.

Arran de l'augment de rates a la via pública, la regidora republicana Herminia Villena, en el Ple municipal del 21 d'octubre, va adreçar-se al regidor del barri del Gall, el senyor Manuel Pozo, per preguntar-li «en què consisteix la programació anual de les activitats de desratització», atès que «no hem rebut la documentació sobre el contracte amb l’empresa que fa aquesta tasca». Com que és palès que amb les actuacions actuals no n'hi ha prou, Villena va demanar «com es controla el nombre d'actuacions d'aquestes empreses», si l'Ajuntament en fa cap seguiment o inspecció tècnica i si els comerços sempre han de contractar una empresa privada.
 
Com a resposta, el regidor Pozo va contestar el mateix de sempre: ells hi van actuant periòdicament i els comerços privats s'ho han de pagar ells mateixos. L'alcaldessa Pilar Díaz, per la seva banda, va penjar una fotografia al seu compte de Twitter de les clavegueres el 30 d'octubre —9 dies després del Ple— per dir que actuarien de manera urgent a les clavegueres contra aquests rosegadors —tot i que els comerciants del Gall bàsicament es queixaven que les rates campen pels parterres del carrer d'Àngel Guimerà.

Ens congratulem, doncs, que l'equip de govern hagi actuat de manera tan ràpida després de la nostra pregunta, i esperem que controlin més les empreses que se n'encarreguen i que facin costat als comerciants, fastiguejats per aquest problema de fa molt de temps —en comptes de mantenir la mateixa actitud autosatisfeta de sempre, com es pot veure en la intervenció del senyor Pozo al Ple en el vídeo següent.

 

  • Les rates del Gall