Esplugues de Llobregat

Notícia

El Govern Díaz oblida les ajudes a les llars d'infants i escoles bressol d'Esplugues

La Jaifa ha hagut de tancar a causa de la pandèmia. // Google Maps
La Jaifa ha hagut de tancar a causa de la pandèmia. // Google Maps
La pandèmia de la Covid-19 ha estat devastadora per a tothom, i també per a les escoles bressol i les llars d'infants, que han vist la seva activitat econòmica greument afectada per aquesta crisi. Actualment la Generalitat de Catalunya ja està tramitant un ajut de 300 € per a cada infant matriculat abans del confinament. Parlem de centres que fa mesos que tenen pèrdues, que d'altres com la Jaifa han hagut de tancar, i la majoria simplement es mantenen amb pèrdues fins que també hagin de tancar. Certament és una situació desesperada.

El govern municipal, per la seva banda, es va posar en contacte amb representants d’algunes escoles bressol i llars d'infants d’esplugues i es va comprometre —en aquells moments complicats del confinament de la primavera passada— a donar suport econòmic als seus projectes educatius. Tanmateix, sembla que aquestes ajudes no han arribat mai, segons han explicat personalment diversos centres al regidor republicà Joan Carles Sillero.

Per aquest motiu —atès que estem parlant d'un servei bàsic i essencial per a la ciutadania d'Esplugues—, el regidor d'Esquerra Joan Carles Sillero va demanar a la regidora d'Educació, Montse Pérez, al Ple municipal d'octubre, «en què es materialitza l'ajuda als projectes educatius de les llars d’infants a què s'havia compromès aquest equip de govern ara fa uns mesos», o si «les paraules se les ha emportat el vent».

La resposta de la regidora Montse Pérez és que no té «cap constància que des d'Educació s'hagi pres cap compromís amb finançar escoles bressol», i va dir que s'adrecessin directament a l'Oficina Municipal d'Ajuts per a la Reactivació econòmica (OMAR). Pérez va dir que «les escoles bressol privades són una empresa privada», que hi donen suport i reconeixement i que «són imprescindibles al municipi, però res més», i es va comprometre a esbrinar en què consisteix aquest compromís del qual ja no se'n recorden.

Podeu veure la intervenció del regidor republicà Joan Carles Sillero i la resposta de la regidora d'Educació Montse Pérez en aquest vídeo del Ple: 

  • Intervenció sobre escoltes bressol d'Esplugues