Esplugues de Llobregat

Notícia

El PSC d'Esplugues vota contra la unitat de la llengua i a favor de la tauromàquia

El #governDíaz, a favor dels toros i contra el català
El #governDíaz, a favor dels toros i contra el català
El govern de Pilar Díaz, en el Ple ordinari d'Esplugues de novembre del 2020, va alinear-se amb PP i Ciutadans per rebutjar una moció impulsada per la Plataforma per la Llengua a favor de la unitat de la llengua catalana. També va coincidir amb la dreta espanyolista per votar contra la moció per declarar Esplugues ciutat antitaurina, malgrat que en el Ple anterior el govern socialista va estar d'acord a adherir-se al Pacte de Teguise contra el maltractament animal.

La Plataforma per la Llengua demana explicacions al #governDíaz: “El PSC d’Esplugues defensa el secessionisme lingüístic”

PSC, Ciutadans i PP voten contra una moció per la unitat de la llengua presentada per Esquerra i abonen, per tant, les tesis que diuen que català i valencià no són la mateixa llengua.

En el Ple de novembre de l’Ajuntament d’Esplugues, el PSC va votar amb Ciutadans i PP contra una moció promoguda per la Plataforma per la Llengua que defensa la unitat de la llengua catalana, denominada valencià al País Valencià. La moció, presentada per Esquerra a proposta de Jovent Republicà d’Esplugues, demanava rebutjar els impediments de tota mena per poder viure en català i instar el govern espanyol a reconèixer la unitat de la llengua. La moció s’emmarca dins de la campanya de Jovent Republicà d’Esplugues “Construïm futur, fem-ho en català”.

La moció només va rebre els suports dels republicans i dels comuns i va ser rebutjada gràcies a la posició dels socialistes, que és el primer cop que a l’Ajuntament d’Esplugues s’alineen amb les tesis del secessionisme lingüístic. Segons el Grup Municipal Republicà, això representa “traspassar una línia vermella mai vista al PSC”, mentre que la Plataforma per la Llengua va demanar a Twitter “explicacions als partits” que hi van votar en contra i, en especial “va lamentar la postura de bloqueig a la moció del PSC d’Esplugues, ja que en altres municipis com Sabadell, Mataró o Sant Cugat” no hi han votat en contra.

El PSC  rebutja la moció per declarar Esplugues ciutat antitaurina i també s’alinea amb PP i Cs 

El PSC no només es va alinear amb la dreta espanyolista en matèria de llengua. Els socialistes van votar també en contra, juntament amb PP i Cs, de la moció del Grup Republicà per declarar Esplugues ciutat antitaurina, prohibir expressament qualsevol manifestació de la tauromàquia a la ciutat i demanar al govern de l’Estat que l’aboleixi.  En aquest cas, la raó que van esgrimir és que les ordenances municipals ja prohibeixen el maltractament animal i que era una moció que estava fora de lloc.

Els republicans van lamentar la incoherència del govern de Pilar Díaz, que té un regidor específic de Benestar Animal, Oliver Peña, i que en el ple d’octubre van votar a favor del pacte de Teguise contra el maltractament animal, i van adduir que les ordenances municipals ja prohibeixen implícitament la tauromàquia. Els republicans argumenten que “si algun dia un altre govern considera que els correbous o els encierros no són maltractament animal, es podrien fer”, i van mostrar la seva perplexitat per la incongruència que suposa la negativa de prohibir la tauromàquia i, alhora, declarar-se animalista. A més a més, van remarcar la doble coincidència d’alinear-se amb la dreta espanyolista tant en aquesta moció com en la de la unitat de la llengua.