Esplugues de Llobregat

Notícia

ERC demana una solució al trànsit de bicicletes del pont d’Esplugues

Herminia Villena durant la intervenció al Ple Municipal del 17.2.2021
Herminia Villena durant la intervenció al Ple Municipal del 17.2.2021
La regidora i portaveu adjunta del Grup Municipal Republicà, la Dra. Herminia Villena, va intervenir al Ple Municipal del passat 17 de febrer, que es va celebrar una vegada més de forma virtual, per demanar una solució definitiva als problemes que genera el trànsit de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) a la vorera del costat muntanya del pont d'Esplugues.

La interrupció del carril bici que connecta Sant Just amb l'avinguda Diagonal de Barcelona no està ben senyalitzada ni quan s’acaba o inicia el tram a la plaça de Santa Magdalena ni al principi de l'avinguda dels Països Catalans; i hi ha mancances importants pel què fa a la seguretat dels vianants i dels ciclistes i conductors de VMP. Villena va declarar en el seu prec al Ple de febrer que «si volem que la gent utilitzi els carrils bici com a alternativa als altres vehicles, hem de donar facilitats» i que «un carril bici no pot ser una carrera d’obstacles» com ho és ara.  

La regidora republicana, tot fent referència a les obres que hi ha previstes a llarg termini quan l'arribada de la L3 del Metro posi de potes enlaire tot el sector de la plaça i el pont, també va dir que «aquest clam ja ens ha arribat per molts llocs; el metro trigarà un munt d’anys encara i s´ha d’anar pensant en una pacificació de Laureà Miró, o ampliar la vorera del pont, o reduir carrils» tot afegint que «som conscients de la dificultat que això suposa, però del que estem segurs és que cal una solució».

El protaveu del Govern Díaz, el socialista Eduard Sanz, va respondre a Villena que estan acabant d'ultimar un projecte de senyalització viària al respecte, «no només per bicis i patinets al pont d'Esplugues sinó per altres elements que s'han de millorar». 

Podeu llegir també l'article d'opinió sobre aquest tema del portaveu del Grup Municipal Republicà, Oriol Torras, a la revista El Pont d'Esplugues del mes de març de 2021.