Esplugues de Llobregat

Notícia

Herminia Villena s'acomiada: "no volia passar dels 70 fent de regidora"

Herminia Villena en una foto d'arxiu
Herminia Villena en una foto d'arxiu
Herminia Villena plega de regidora de l'Ajuntament d'Esplugues després de 6 anys de feina i compromís

La fins ara portaveu adjunta del Grup Municipal Republicà d'Esplugues, la doctora Herminia Villena, abandona la política activa com a regidora després de 6 anys a l'Ajuntament. Serà oficial al Ple Municipal del proper dimecres 19 de maig, que coincideix precisament amb el seu 70è aniversari, i en què hi ha un punt de l'ordre del dia pel qual es donarà compte de la renúncia, per bé que ella mateixa ja ho ha anunciat durant l'últim mes al si del partit republicà i també a la resta de membres de la corporació municipal. 

Villena, que va entrar com a independent al consistori espluguí després de les eleccions de maig de 2015, ho deixa igual com va començar: amb humilitat, compromís i amb un somriure als llavis. I no ha volgut marxar enmig de discursos solemnes sinó treballant com el primer dia. És per això que en el seu últim Ple ha volgut presentar i ella mateixa defensarà dues mocions perquè siguin aprovades. Una per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal; i una altra per declarar Esplugues de Llobregat municipi amic de la lactància materna. Amb aquest gest, Villena posa fi a 6 anys intensos de col·laboració amb Esquerra Republicana durant els quals s'ha guanyat un lloc al cor de la família republicana espluguina i també de tots els veïns i veïnes de la ciutat.

Col·laboradora, conciliadora, constant, pencaire i compromesa amb tots els moviments socials i veïnals, sobretot al "seu" barri de Can Vidalet, la Doctora Villena passarà ara a gaudir del merescut descans de la jubilació i a fer d'àvia dels seus dos néts, un dels quals, com ella mateixa diu, "està en camí". En el seu comiat per a militants i amics del partit, Villena ha volgut destacar que "és un comiat alegre, perquè continuaré al grup i perquè ha estat una experiència molt positiva; sobretot per la quantitat de gent que he conegut i que han esdevingut amics" i afegia que l'experiència de regidora de l'Ajuntament ha estat "a més d'instructiva, absolutament divertida per mi". En qualsevol cas tenia molt clar que "no volia passar dels 70 fent de regidora" i així ho va anunciar fa unes setmanes als companys del Grup Municipal Republicà.

Li agafarà el relleu el professor de secundària Roger Martínez (1975), el qual es va presentar de número 5 de la llista republicana a les eleccions del maig de 2019 i que previsiblement prendrà possessió del càrrec al Ple Municipal del 16 de juny. Martínez serà el vintitresè regidor que el partit republicà haurà tingut al consistori espluguí des de 1931 fins a l'actualitat.

La Doctora Villena
Pediatra de professió, d’esquerres, republicana i independentista, Herminia Villena (1951) té les arrels a Múrcia, on va viure fins a l'edat adulta. Filla d'un militar franquista i d'una filla de republicà, va ser educada en un ambient de dretes. Es va llicenciar en Medicina a la Universitat de Múrcia el 1977. Allà va conèixer un metge català que hi feia la mili, se'n va enamorar i va venir a Catalunya. I aquest fet va canviar per sempre la resta de la seva vida. Ha viscut a Esplugues des de 1990 al costat mateix d’on ha treballat sempre, al CAP de Can Vidalet, i on va arribar a ser responsable de la direcció del seu propi equip, de formació i de l’organització de la formació dels equips de pediatria de la SAP Baix Llobregat Centre. Dins del món associatiu també ha estat lligada a Gent de Cubells, és sòcia d'Aldees Infantils, d'Intermon Oxfam, de Creu Roja i d'UNRWA. Va exercir de metgessa fins al 2016 i ha estat regidora de l'Ajuntament d'Esplugues des del maig del 2015 fins al del 2021.Podeu llegir AQUÍ l'entrevista que li va fer Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet, titulada "Amb veu de dona". 

Podeu llegir AQUÍ la carta oberta que li va escriure el portaveu Oriol Torras a la revista El Pont d'Esplugues del mes de juny de 2021.