Esplugues de Llobregat

Notícia

S'aprova una moció d'ERC per a la confecció d'un nomenclàtor d'Esplugues

Els noms dels nostres carrers i dels nostres boscos són una riquesa patrimonial que cal conservar i difondre. Aquest és el punt de partida de la moció que el Grup Municipal Republicà va presentar, el dimecres 20 d'octubre, en el Ple Municipal del consistori espluguí. 

El text, que es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals, insta l'Ajuntament a posar en valor tot aquest patrimoni immaterial i a fer tot el possible perquè es confeccioni un nomenclàtor exhaustiu i detallat, i amb dades de geolocalització, de tota la toponímia menor del municipi així com dels noms viaris actuals i antics, i de les zones urbanes ja desaparegudes. Així mateix, la idea també és que un cop aquest nomenclàtor estigui elaborat, l’Ajuntament l’editi en format digital i el publiqui de manera accessible a la xarxa perquè tothom el pugui consultar de manera gratuïta.

A part, la moció també demanava que la propera vegada que es reuneixi la comissió de nomenclàtor, la qual cosa sembla que succeirà durant les properes setmanes o mesos, s'aprofiti l'avinentesa per adaptar a la normativa de la llengua catalana tots els topònims no adaptats que puguin ser identificats.

La toponímia menor inclou els noms dels carrers, les places, els parcs, les avingudes, els nuclis, els barris, les parròquies, les zones i els descampats, però també les masies, els torrents, els camins, els turons, les rieres i tota la resta d'accidents geogràfics de les zones no urbanitzades, i que en el cas del municipi d'Esplugues ocupen aproximadament una quarta part de l'extensió territorial.

La moció es va aprovar amb una esmena dels socialistes per evitar marcar el termini de dos anys per fer aquest nomenclàtor. Com sempre, Esquerra d'Esplugues estarem al cas que s'acabin complint els acords i, en cas que no sigui així, ho farem públic, com sempre hem fet.

Podeu llegir la moció final aquí mateix.