Esplugues de Llobregat

Notícia

Dolors Bassa, a Esplugues: «és el llibre que mai hagués volgut escriure»

Dolors Bassa durant la seva intervenció a Esplugues el 26/04/2022
Dolors Bassa durant la seva intervenció a Esplugues el 26/04/2022
La Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern de l’1 d’Ocubre, Dolors Bassa, va visitar Esplugues de Llobregat el passat dimarts per presentar el seu llibre “Carregades de Raons”.

La sala de la Masoveria de Can Tinturé d’Esplugues va acollir la xarrada de l’exconsellera torroellenca Dolors Bassa, dimarts passat, que era a Esplugues per presentar el seu llibre “Carregades de raons” en el marc encara recent de la diada de Sant Jordi del dissabte anterior. Malgrat haver-se publicat fa dos anys, «en ser un llibre que parla de repressió és un llibre de plena actualitat» comentava ella mateixa a l’inici de l’acte. La xerrada va estar presentada pel regidor d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament d’Esplugues, Roger Martínez.

Mestra de formació, psicopedagoga i reconeguda activista sindical, durant la intervenció en l'acte Bassa va dir que «és el llibre que mai hagués volgut escriure» però va ser la vessant educativa i sindicalista el que la va portar a relatar els fets dels dia a dia durant el pas per la presó.

Durant la xerrada, i aprofitant l’ambient íntim que es va crear, no es va estar d’explicar confidències del seu pas per la presó i de la seva experiència repressiva. «Has plorat? Moltíssim. La gent ha de saber com hem viscut, no cal explicar només la vessant política», se sincerava Bassa amb tot el públic amb un nus a la gola; però també va voler posar de manifest la part més simbòlica de la seva traumàtica experiència: «Jo no estic a presó per ser Dolors Bassa, jo estic a presó per ser membre del Govern de Catalunya».

En acabar la presentació a la Masoveria, Bassa va voler passejar per Esplugues juntament amb alguns militants del partit republicà fins arribar a la concentració contra la repressió que es fa cada dimarts a la plaça Santa Magdalena. L’exconsellera va intervenir també en aquest acte per agrair la persistència als assistents i els va dedicar unes paraules amb les quals va concloure la concentració.

Finalment, Bassa va signar el llibre i va conversar amb tothom qui ho va voler.

Fotos: Pau Riba