Esplugues de Llobregat

Notícia

Acte commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya al Parc Onze de Setembre

Com cada any, els militants i simpatitzants d’Esquerra a Esplugues ens vam aplegar davant del monument dedicat a l’onze de setembre per commemorar la Diada Nacional de Catalunya.

Tot seguit a la ofrena floral que la secció local d’ERC va efectuar al Monument a la Diada, el regidor i portant-veu del grup municipal d’esquerra Jordi Figueras i la Secretària de Família del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carme Porta, van fer uns parlaments als presents analitzant la situació de l’independentisme al municipi i al país desprès de la consulta del 20J “Esplugues decideix”, celebrada a la nostra vila i altres municipis del Baix Llobregat.

En Jordi Figueras va reivindicar l'existència d’un acte independent a l’oficial convocat per l’ajuntament, i ho va justificar per la incapacitat del govern municipal i l'alcaldessa Díaz a intentar consensuar el text de la declaració institucional amb els grups de la oposició. Davant del repte de les properes eleccions catalanes Carme Porta, va destacar les fites aconseguides per la generalitat els darrers 7 anys i que difícilment s’haguessin engegat sense l’empenta d’Esquerra al govern.

L’acte va cloure amb el cant dels segadors.