Esplugues de Llobregat

Notícia

Inauguració de l’exposició sobre Francesc Macià


Noranta persones van assistir el dimecres 8 de setembre a l’acte d’inauguració de l’exposició "FRANCESC MACIÀ, UNA CATALUNYA LLIURE, JUSTA PRÒSPERA I GLORIOSA".

L’acte presentat pel regidor d’ERC, Jordi Figueras, va comptar amb la presencia d'Agustí Alcoberro, director de Museu d'Història de Catalunya i Maria Teresa Peyrí-Macià, la neta del President Macià.
Alcoberro va fer un repàs de la trajectòria vital de Francesc Macià, des de la seva pertinença a l’exèrcit com enginyer, fins a la restauració de la Generalitat de Catalunya.

El director de Museu d'Història de Catalunya, va destacar els girs ideològics que va experimentar en Macià, primer cap al catalanisme arran dels fet del Cu-Cut i posteriorment cap a l’esquerra, per consciència social i malgrat els seus orígens burgesos.

L’historiador va recordar la proclamació de la República Catalana situant-la dins del context de l’Europa d'entreguerres, on aparegueren un grapat de nous estats inexistents fins llavors.

La neta de “l’Avi” Macià, Teresa Peyrí-Macià, va dirigir unes paraules als presents recordant els moments feliços que va compartir durant la seva infantesa amb el seu avi i el respecte i admiració que despertava tant entre els seus seguidors com els seus adversaris.

La secció local d’Esquerra va obsequiar amb un ram de flors a Teresa Peyrí-Macià per agrair la seva presència a l’acte.

Per cloure l’acte es va servir un petit refrigeri amb una copa de cava per tots els assistents.

L'exposició a càrrec de la Fundació Irla, restarà oberta al públic fins al dia 28 de setembre a l'Espai Baronda d'Esplugues (Carrer de la Riba, 36).


Video de l'acte : http://www.youtube.com/watch?v=G2fr0lC7l2w