Esplugues de Llobregat

Notícia

Obtenim dos regidors amb més del doble de vots respecte a les eleccions del 2011. Oriol Torras i Herminia Villena seran els nostres representants els propers quatre anys.

  • Oriol Torras i Herminia Villena
  • Oriol Torras
Esquerra Republicana hem obtingut els millors resultats a Esplugues des de la recuperació de la democràcia amb 2027 vots i 2 regidors, més del doble que fa quatre anys. Oriol Torras i Herminia Villena representaran ERC els quatre anys vinents en un Ajuntament amb més diversitat política i en què el PSC ha aguantat l’envestida molt bé.

Oriol Torras, en declaracions a Tele Estudi Esplugues la mateixa nit electoral, va dir que des d’ERC no es té cap intenció de pactar amb els socialistes i que la prioritat és mantenir l’entesa amb els partits de l’oposició per aconseguir que “la informació flueixi” i que el govern socialista dialogui i reti comptes. Segons Torras, “a Esquerra lluitarem perquè les coses canviïn a Esplugues”. Així, Torras va dir que ERC treballarà en els quatre eixos que porten al programa: “els valors republicans”, com la transparència i la qualitat democràtica; “la cohesió social i dels barris de tot el municipi”; “l’economia, amb l’estimulació el petit comerç i l’economia productiva”; finalment, en eficiència i sostenibilitat, “no només en matèria de medi ambient, sinó d’estalvi de recursos econòmics i de gestió del temps, perquè a Esplugues és molt difícil obrir negocis”.

D’altra banda, pel que fa a l’eix nacional, segons Torras “Esquerra proposarem que Esplugues entri a l’Associació de Municipis per la Independència, arran del compromís signat amb l’ANC, que també ens compromet a prioritzar l’entesa amb els partits independentistes”. Torras també ha valorat positivament que els partits que donen suport a la independència hagin pujat respecte a fa quatre anys, i ha felicitat especialment l’entrada de la CUP. Torras també ha felicitat Canviem Esplugues, que entren per primer cop a l’Ajuntament.

Les prioritats d’Esquerra seran desencallar el tema dels mercats municipals, instal·lats en carpes provisionals des de fa dos mandats, i encarregar una auditoria externa per aclarir l’estat dels comptes de l’Ajuntament, que han estat poc clars durant les àmplies majories del PSC.

Resultats electorals al web de l'Ajuntament: http://oficinavirtual1.esplugues.cat/opencms/opencms/sede/content/sede/info/info_municipals-2014.html?sede=true

Vídeo de Tele Estudi TV (declaracions de l'Oriol a partir del minut 2.57.00):
http://www.esplugues.com/telestudi/especial-eleccions-municipals-esplugues-2015/