Esplugues de Llobregat

Notícia

La secretària en funcions de Polítiques Familiars, Carme Porta, ha mantingut aquest migdia una reunió de treball amb la secretària d'Estat d'Igualtat, Bibiana Aído

La secretària en funcions de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Carme Porta, s’ha reunit avui amb la secretària d’Estat d'Igualtat, Bibiana Aído, per exposar el model català de reconeixement de les famílies monoparentals.

A Catalunya les famílies monoparentals estan reconegudes per un Decret pioner a tot l’Estat i a la Unió Europea. Aquest Decret, aprovat pel Govern l’any passat, atorga a aquestes famílies un títol propi que els dota de nombrosos avantatges en matèries com l’habitatge, el transport públic o en els criteris d’accés als centres educatius.

En canvi, el govern espanyol ha optat per donar el títol de família nombrosa a les famílies monoparentals amb dos infants a càrrec.

En sortir de la reunió, Porta ha afirmat que el govern espanyol ha optat per “un reconeixement molt tímid de les famílies monoparentals”. En canvi, “el model que s’ha seguit des de Catalunya és el model que estan seguint els Estats més avançats”, ha afirmat.


Cliqueu aqui per llegir la noticia sencera