Esplugues de Llobregat

Notícia

Jordi Figueras, cap de llista d'ERC+Reagrupament+Gent per Esplugues ha presentat avui les propostes de la candidatura en matèria d'urbanisme


Jordi Figueras, cap de llista d'ERC+Reagrupament+Gent per Esplugues ha presentat avui les propostes de la candidatura en matèria d'urbanisme.


Tanmateix ha denunciat la manca de transparència en la gestió urbanística per part de l'equip municipal del PSC-PSOE així com les irregularitats que es cometen en algunes inversions. Un exemple és el que avui ha mostrar Jordi Figueras. A l’Espai Baronda es va construir un mur de gabions per mantenir el talús del barranc d’Esplugues, el talús, històricament, havia patit l’erosió pròpia d’aquests terrenys argilosos i s’havia d’afermar d’alguna forma, ja que ara el barranc és un espai força concorregut per la pròpia activitat de la Baronda. Es convocà un concurs públic, per la via d’urgència, a partir d’un projecte redactat pels serveis tècnics municipals que contempla la construcció de tres graons de 3 metres d’alçada cadascun, amb enjardinament i un mur d’uns 5 metres d’alçada com a remat. Es presenten 3 empreses al concurs i, curiosament, TAU-ICESA concessionària de La Baronda, és qui s’endu el contracte valorat en 1.300.000€ aproximadament i pagat amb fons europeus. Malgrat el projecte aprovat, l’empresa, d’acord amb els serveis tècnics municipals, decideix canviar el sistema constructiu i opta per fer el mur de gabions existent.


Segons Figueras: “L'Ajuntament és molt dur amb els petits comerços i amb la ciutadania alhora de complir normes però fer-les complir a grans empreses constructores ja és tota una altra cosa i prefereixen fer la vista grossa”


El candidat d'ERC+Reagrupament+Gent per Esplugues ha mostrat la seva comprensió i suport amb el veïnat del carrer Anselm Clavé, preocupat per l’obra que es porta a terme, es mostren disconformes amb la construcció realitzada, arriben els mesos de tardor del 2009 i suposadament les pluges provoquen l’ensorrament del mur de gabions.


Figueras ha declarat que “Des d'ERC+Reagrupament+Gent per Esplugues exigim al govern socialista el projecte constructiu del mur de gabions, les certificacions sobre les que es va construir el mur mig enfonsat i que s’assumeixin responsabilitats politiques per la mala gestió de l’Ajuntament al no exigir la presentació de la documentació i projecte del mur de gabions abans de l’execució de l’obra”


Tanmateix ha presentat les propostes d'ERC+Reagrupament+Gent per Esplugues en matèria d'habitatge i urbanisme

http://youtu.be/aneCGytbgIQ