Esplugues de Llobregat

Notícia

ERC + Reagrupament + Gent per Esplugues aposta en el seu programa per unes polítiques de dones fortes i reals


ERC + Reagrupament + Gent per Esplugues aposta en el seu programa per unes polítiques de dones fortes i realsJordi Figueras, el candidat d'ERC + Reagrupament + Gent per Esplugues, ha presentat avui a les propostes programàtiques en les polítiques de dones municipals.

L'actual regidor i candidat ha destacat “la necessitat de donar suport més i més decidit a les entitats de dones que creixen en nombre i associades i que porten a terme una tasca importantíssima al municipi en el suport a les dones en tots els àmbits”

També ha remarcat que cal donar centralitat a les polítiques de dones a nivell municipal “no hi ha prou amb actes i reunions, cal que l'exercici del consistori municipal es basi en la promoció d'una igualtat d'oportunitats real entre dones i homes, respectant les diferències i aplicant-les en tots els àmbits: seguretat, urbanisme, comerç, serveis socials, salut... i alhora cal recollir i aplicar l'experiència de les dones que, massa sovint , ha estat oblidada. Hi ha dones empressàries, tècniques, treballadores socials..., per posar alguns exemples, però també dones que no es desenvolupen en l'àmbit profesisonal però que són ciutadanes expertes en àmbits quotidians com l'habitatge, l'ocupació, l'urbanisme, l'economia sostenible... i que cal fer-les partíceps actives de la política municipal”

Segons Figueras “l'experiència d'ERC al capdavant de l'Institut Català de les Dones ha estat cabdal per a la promoció i execució de les polítiques de dones en l'àmbit municipal, donat que ha donat un clar suport als municipis”

En aquest sentit, Figueras destaca que cal aprofitar aquesta experiència de govern i portar a terme polítiques de dones reals i de base, amb polítiques del temps que facin possible,m anivell municipal, una implicació en la igualtat de drets i oportunitats per a dones i homes.

En aquest sentit, Figueras ha destacat “les necessitats específiques de moltes dones que són caps de famílies monoparentals, que tenen una jornada de treball inacabable i necessiten un suport específic pel que fa al seu temps personal i familiar i en polítiques d'ocupacio, de salut, etc.. i que una visió integral del temps i de les polítiques de dones els pot donar des del municipi”

Jordi Figueras, ha estat acompanyat de diverses dones que formen part de la candidatura i representants d'associacions de dones d'Esplugues.