Esplugues de Llobregat

Documents

Moció per declarar Esplugues ciutat antiracista
Moció que presenten el Grup Municipal Republicà en nom del Jovent Republicà d'Esplugues, el Grup Municipal Socialista, i el Grup Municipal d'EeCP, per declarar Esplugues de Llobregat com a ciutat antiracista

Els acords principals de la moció són aquests:

— Compromís ferm de l’ajuntament en la lluita contra el racisme, condemnant i rebutjant qualsevol tipus d’acció d’odi, racista, xenòfoba i feixista.
— Compromís a favor de garantir la igualtat de tracte de les persones migrades i racialitzades que conviuen a la nostra ciutat, així com d’endegar campanyes de sensibilització de la població sobre la realitat que viuen aquestes persones.
— Denunciar davant les administracions i òrgans judicials competents qualsevol actuació constitutiva de delicte d’odi (per motius racistes, antisemites, o altres referents a ideologia, religió i creences, orientació sexual, malaltia i discapacitat, o qualsevol altre fet discriminatori).
— Seguir garantint un servei d’acollida digna i integradora d’aquelles persones migrades que esdevinguin nous ciutadans del municipi.
— Coordinar-se amb els diferents cossos de seguretat, Policia Local i Mossos d’Esquadra, per combatre el racisme que criminalitza i estigmatitza les persones migrades.
— Coordinar-se amb el teixit associatiu d’Esplugues per garantir una millor i major integració de les persones migrades a través de les eines que les entitats proporcionen.
— Compromís de tots els grups de no assumir els discursos i la narrativa de l’extrema dreta, i de no pactar i aïllar institucionalment aquells partits polítics que representen l’extrema dreta.

Podeu llegir-la sencera aquí.