Esplugues de Llobregat

El nostre equip

 • Oriol Torras
  Oriol Torras Regidor Nascut el 1977 i tinc l'honor de ser regidor i portaveu del Grup Municipal Republicà a l'ajuntament de la meva ciutat, Esplugues de Llobregat. Políticament em defineixo com a junquerista, socialdemòcrata, laicista, i republicà. Soc dues voltes rebel. No soc espanyol voluntàriament. I un dia deixaré de ser independentista; en tinc moltes ganes!

  Simpatitzo amb ERC des que anava a l'institut, tot i que no vaig militar-hi formalment fins l’any 2005. I en soc Conseller Nacional des de l'any 2012.
  El 2007 vaig ser elegit secretari local de comunicació a la meva Manresa natal i dos anys més tard, alliberat comarcal de la comarca del Bages. El 2012 vaig formar part de la llista electoral de la circumscripció de Barcelona al Parlament de Catalunya. Vaig ser president de la Comissió Sectorial de Política Lingüística entre els anys 2012 i 2020. El mateix any 2013, vaig ser escollit Secretari d'Imatge i Comunicació de la Secció Local d'Esplugues de Llobregat. A les eleccions municipals de maig de 2015 em vaig presentar per primera vegada com a cap de llista a Esplugues i vaig ser escollit regidor i portaveu a l'Ajuntament. A les eleccions municipals de 2019, em vaig presentar per segona vegada i vam doblar els resultats del 2015 (en vots i en regidors). 

  Ara mateix visc al barri Centre d'Esplugues, tot i que he viscut també una temps a la Plana. I la meva ocupació professional no és la política: treballo a Cornellà, de professor de català per a adults des de fa 13 anys. Vaig estudiar Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona i a la Università degli Studi dell’Aquila, a Itàlia. 

  Les meves grans aficions a la vida, malgrat que el temps no m'ho permet gaire, són la música -tot tipus de música- i fer excursions per la muntanya, sobretot a l'estiu. I sempre que puc m'escapo amb la meva furgoneta a descobrir paisatges, gastronomies i cultures. Soc soci d'Òmnium i de l'Orfeó Català.

  Us convido a descobrir què va dir de mi la Neus Oró a l'acte de presentació meu com a candidat, que va tenir lloc el dissabte 23 de març de 2019 als jardins de Can Tinturé d'Esplugues.