Federació de Girona

Teresa Jordà: “Apostem per guanyar la República catalana des d’un front ampli independentista, posant les institucions al servei de la gent, i que abandoni les dreceres màgiques"

 “Apostem per guanyar la República catalana des d’un front ampli independentista, posant les institucions al servei de la gent, i que abandoni les dreceres màgiques”, ha manifestat la cap de llista d’Esquerra Republicana a les comarques gironines, Teresa Jordà, avui des de Banyoles acompanyada pel candidat del Pla de l’Estany, Jaume Butinyà. "Esquerra no pactarà amb el PSC, ni mentirem sobre pactes dels nostres companys per aconseguir 4 vots o mantenir quatre cadires com ha fet JxCat a la Diputació de Barcelona", ha afegit la candidata republicana. Jordà ha dit que la gent d’Esquerra “som els que creiem que el conflicte polític s’ha de resoldre des de la política i el diàleg”. “Però, com que la nostra paciència no és infinita, hem de sumar més i més força al moviment perquè com més forts siguem més unilateralitat podrem aplicar”, ha apuntat. La cap de llista de la demarcació de Girona ha recordat també que les urnes “sempre han estat la nostra victòria i aquest 14F els hem de demostrar que seguim dempeus i determinats a assolir el nostre objectiu: amnistia i República catalana”. El candidat del Pla de l’Estany, Jaume Butinyà, ha dit que aquest diumenge el país es juga tenir un govern que garanteixi un “front ampli independentista” o un govern del PSC amb la seva via Vox”.  “Com va dir la Dolors Bassa només sortir de la presó, és imprescindible que desbordem les urnes de vots republicans per assegurar per eviatr un govern dels del 155 durant els pròxims 4 anys”, ha conclòs. 

Teresa Jordà: “El país necessita un nou Govern independentista liderat per Esquerra per blindar serveis públics i posar al centre l’amnistia i la independència”

“El país necessita un nou Govern independentista liderat per Esquerra Republicana per blindar serveis públics i posar al centre l’amnistia i la independència”, ha destacat la cap de llista d’Esquerra Republicana a les comarques gironines, Teresa Jordà. “Necessitem un govern independentista i progressista a la vegada que pugui afrontar la sortida de la crisi amb una aposta decidida pels serveis públics, sense retallades i posant les persones al centre”, ha dit la cap de llista republicana. Jordà ha afirmat també que el seu “més ferm compromís” per avançar des del Govern ”sense descans cap a la República catalana, però sense deixar ningú enrere”. “I això només es podrà garantir amb una victòria clara d’Esquerra Republicana”, ha manifestat.  “Cap vot independentista es pot quedar a casa si no volem un govern del 155”, ha afegit. Respecte a possibles pactes, i després de manifestar el compromís d’Esquerra Republicana a formar un Govern “únicament independentista”, ha reiterat que “ni pactarem amb cap dels partits del 155, ni amb cap partit que justifiqui la presó i l’exili del nostre Govern.”   “Tenim l’oportunitat de tornar a tenir un president d’Esquerra Republicana 80 anys després i no haver de triar entre justícia social i independència”, ha conclòs.  La candidata d’Esquerra Republicana, Teresa Jordà, ha estat durant la jornada d’avui al Baix Empordà reunint-se amb el sector turístic per escoltar les seves demandes i manifestar el seu compromís en seguir acompanyant-los amb ajudes mentre duri la pandèmia i la crisi que en deriva econòmicament i socialment.  La candidata ha finalitzat la jornada en un acte celebrat a Palafrugell amb el candidat per Barcelona, Chakir el Homrani; el candidat pel Baix Empordà, Josep Maria Rufí; l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer i el candidat de Jovent Republicà, Arnau Benac.

Teresa Jordà: “Esquerra Republicana és l’única garantia per evitar un Govern del PSC com el de la Diputació de Barcelona amb JxCAT”

La cap de llista d’Esquerra Republicana a les comarques gironines, Teresa Jordà, ha manifestat en l’acte celebrat aquest vespre a Sant Feliu de Guixols que Esquerra és “l’única garantia d’evitar un govern del PSC com el de la Diputació de Barcelona amb JxCAT.” La cap de llista ha subratllat que la “prioritat” d’Esquerra Republicana és formar un “govern ampli independentista amb totes les forces que defensen l’amnistia i l’autodeterminació”; i liderat des de l’esquerra que representa ERC per tal d’impulsar polítiques socials que posin el bé comú i les persones al centre. “Tenim l’oportunitat de fer un Govern nou, que trenqui amb la sociovergència que s’ha repartit el poder a Catalunya durant els darrers 40 anys. Aquestes eleccions són un plebiscit entre el PSC d'Illa, amb la seva via VOX, o fer de la reconstrucció del país la nostra Via Àmplia per Guanyar la República Catalana”, ha afegit.   Teresa Jordà ha posat en relleu també que en aquestes eleccions “ens hi juguem molt” perquè tornen a ser “un plebiscit entre repressió i llibertat, entre 155 i Catalunya, entre foscor i extrema dreta o esperança i República catalana”. “O 155 o Esquerra Republicana”, ha dit. “Sabem que l’estat espanyol farà tot el possible per mirar d’aturar el canvi i l’esperança d’una victòria d’Esquerra Republicana i l’independentisme. Ho van fer a l’Ajuntament de Barcelona o la Diputació de Barcelona. I ara ho tornaran a intentar, per això cal una victòria clara d’Esquerra”, ha conclòs.   

Teresa Jordà: "És prioritari seguir incrementant el finançament del sistema sanitari per garantir-ne la seva sostenibilitat”

La cap de llista a la d’Esquerra Republicana a les comarques gironines, Teresa Jordà, ha manifestat avui des de Ripoll on ha fet una atenció als mitjans que “és una prioritat seguir incrementant el finançament del sistema sanitari per garantir la seva sostenibilitat”. Jordà ha recordat que durant aquest 2020, en plena pandèmia, el departament de Salut ha revertit les retallades de governs anteriors i assolint un màxim històric en despesa de 13.384 milions.  “La pandèmia ha posat en valor, com no podia ser d’una altra manera, la qualitat dels professionals sanitaris que tenim arreu del país. Tanmateix, al Ripollès des del departament de Salut s’està analitzant quins son els serveis que s’han de potenciar als propers anys. Algunes millores ja s’han dut a terme a través del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària amb la incorporació de més professionals i amb la millora estructural”, ha dir la candidata republicana davant del Centre d’Atenció Primària de Ripoll. Teresa Jordà ha afegir que Esquerra Republicana “vol seguir revertint les retallades que es van produir al nostre país en la salut i acabar amb l'infrafinançament” de l'Estat: “La crisi sanitària a posat en evidència la necessitat d'un sistema de salut fort, públic i al servei de tothom. I aquest és el model que defensarem a tot arreu i especialment al Ripollès.”  “Sempre que ERC ha sigut al capdavant del departament de Salut, no només no hi hagut retallades, sinó que s’han assolit xifres històriques en despesa sanitària. I tampoc hi hagut privatitzacions de serveis, sinó tot el contrari. En són exemple de l’hospital de Berga i el de Reus que han passat a ser 100% públics”, ha conclòs la cap de llista a la demarcació d’Esquerra Republicana.  Teresa Jordà, que avui ha estat a la capital del Ripollès acompanyada del número 11 de la candidatura, Andreu Llimós, ha visitat també diversos comerços i el mercat de Ripoll a fi de posar en valor el producte local i de proximitat.

Bartomeu Compte: "Apostem per la inversió pública des de les administracions com a eina de reactivació econòmica”

Esquerra Republicana aposta per fer “més inversió pública” des de l’administració pública per tal d’impulsar la reactivació econòmica.  "Apostem per la inversió pública des de les administracions com a eina de reactivació econòmica. Aquest és un compromís que hem començat ja des de Govern revertint les retallades en salut, educació i treball i assolint inversions amb màxims històrics en plena pandèmia”, ha manifestat el candidat de la Garrotxa, Bartomeu Compte, que conjuntament amb la candidata del Gironès, Laia Cañigueral i Dolors Bassa s’han reunit avui a La Intersindical. Compte ha manifestat que la inversió pública "permet la dinamització econòmica i, per tant, genera llocs de treball tant directes com indirectes i reactiva el teixit comercial i empresarial que és el que demanda el país.” El candidat de la Garrotxa ha afegit també que és “imprescindible fer possible d'una vegada el Marc de Relacions Laborals perquè els convenis siguin de l'àmbit de Catalunya.” La candidata del Gironès, Laia Cañigueral, ha considerat també la que cal “consolidar l’ocupació i que sigui estable i de qualitat i a temps complet, sobretot en sectors feminitzats i de cura de les persones”. “Garantir la reposició de l'ocupació pública per garantir uns serveis públics eficients”, ha afegit. Per la seva part, Dolors Bassa ha afirmat que és “imprescindible sumar des de les forces sindicals per treballar des de la pluralitat, la feminitat i el compromís social amb tots i cadascun dels treballadors i treballadores de les comarques gironines”. “Necessitem uns sindicats forts i compromesos amb els drets i les llibertats i que treballin per garantir els drets de totes i tots, la cohesió social i un territori equilibrat”, ha conclòs 

Teresa Jordà: "Faig una crida als partits independentistes a treballar de forma conjunta. El nostre rival és el PSC perquè si Illa guanya les eleccions i suma amb C’s, PP i VOX, tots els grans consensos del nostre país estan en perill”

La cap de llista d’Esquerra Republicana, Teresa Jordà, ha fet una crida als partits independentistes a “treballar de forma conjunta”:  “El nostre rival és el PSC perquè si Illa guanya les eleccions i suma amb C’s, PP i VOX, tots els grans consensos del nostre país estan en perill.” Jordà, que aquest matí ha fet diverses trobades a l’Alt Empordà ha estat acompanyada avui per Dolors Bassa i la candidata de la comarca, Anna Torrentà.   "És l’hora de sumar per l'objectiu comú de totes i tots que és l’amnistia i la República catalana. Esquerra parla de projecte i confronta els del 155”, ha dit. Dolors Bassa ha manifestat també que hem de “continuar sumant forces per fer que l’independentisme sigui determinant i treballar per l’amnistia i l’autodeterminació i la indepèndencia.” “Hem de tornar a teixir una via àmplia que ens ajudi a seguir creixent i avançant. I, aquest és un treball que només Esquerra Republicana és capaç de liderar-lo.” Bassa ha recordat també que segueix “pendent que la Fiscalia espanyola torni a recórrer”: “No ens volen en llibertat. Però les nostres conviccions continuen ben fermes: Amnistia, Llibertat i República catalana.” “Per tant, tot passa per desbordar les urnes de vots republicans. Cada vot republicà que es quedi a casa és un vot regalat al 155 i la via VOX.  Cal desbordar les urnes de vots republicans”, ha afegit Dolors Bassa.  La cap de llista d’Esquerra a la demarcació de Girona ha subratllat que el país “necessita avançar per reconstruir-lo des de l’esquerra i amb una perspectiva feminista”: “Són els valors feministes els que faran d’aquesta, una societat millor, més justa i per a tothom.” “Tinc l’orgull de represenat un partit que en 90 anys d’història no ha tingut ni un cas de corrupció i aquesta és la República Catalana que volem: justa, per a tothom i lliure de corrupció", ha conclòs la cap de llista de Girona, Teresa Jordà.

Teresa Jordà: “L’àrea urbana de Girona és un pol d’activitat econòmica, social i cultural per la demarcació i una oportunitat per garantir la cohesió social i l’equilibri territorial”

La cap de llista de la demarcació de Girona, Teresa Jordà, s’ha reunit aquest matí amb els alcaldes de l’àrea urbana de Girona per tractar els temes de present i de futur que s’hi han de desenvolupar. Jordà ha destacat les potencialitats de l’àrea urbana de Girona “un pol d’activitat econòmica, social i cultural per la demarcació i una oportunitat per garantir la cohesió social i l’equilibri territorial.”  “El desenvolupament del sector sud de Salt, els polígons industrials del Gironès, i les polítiques transversals en mobilitat, serveis o cultura, entre altres, son l’aposta dels municipis republicans, en aquest punt estratègic que ha de ser clau per garantir la bona salut social i econòmica de les comarques gironines”, ha exposat la candidata. Teresa Jordà ha afirmat que el Gironès és “sinònim de politiques transformadores i treball en xarxa gràcies dels governs respublicans que representem”. “I el camí que ens hem traçat és el de seguir treballant de forma conjunta per respondre als reptes imminents en mobilitat, comerç, salut, treball o habitatge, entre altres”, ha afegit “El desenvolupament del sector sud de Salt al límit de Girona i Vilablareix ens permetrà respondre a les demandes del present i del futur. Però per fer-ho ens calen polítiques republicanes que posin al centre les persones i el bé comú”, ha conclòs la cap de llista de la demarcació de Girona, Teresa Jordà.  Per la seva part l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha posat en valor la importància del desenvolupant sector Sud de la ciutat com a ròtula i motor econòmic i social de l’àrea urbana de Girona. “Les potencialitats i l’atractiu del sector Sud de Salt amb l’anunci del nou Hospital Josep Trueta i del Campus de la Regió Sanitària són un exemple. Un projecte històric i que ha desencallat el departamentr de Salut.  Ens situarem a través de l’hospital i el clúster sociosanitari que aglutinarà àmbits com la salut, la universitat, la recerca o la innovació com un referent a nivell nacional.

Teresa Jordà: ”La recuperació econòmica passa per ajudar el sector turístic com un dels motors econòmics del país"

La cap de llista d’Esquerra Republicana a la demarcació de Girona, Teresa Jordà, ha manifestat avui que ”la recuperació econòmica passa per ajudar el sector turístic com un dels motors econòmics del país" Jordà ha exposat la “importància” també de crear una estratègia territorialitzada amb els agents locals i la recuperació del client internacional aquest estiu". “I, alhora, seguir incentivant el turisme de proximitat”; ha afegit. La cap de llista republicana ha indicat que els “objectius clau” per fer efectiva aquesta recuperació haurien de passar per “l’augment de la despesa per visitant, la descentralització arreu del país per evitar grans aglomeracions i l’aposta per la diversificació també de l’origen dels visitants i de la desestacionalització.” “Tenim la sort de viure en unes comarques gironines que ho tenen tot: cultura, gastronomia, història, patrimoni, entorn natural i una oferta turística excel·lent. Per tant, ho tenim tot per promoure una descentralització del turisme, a la demarcació, i també arreu del país”  I -ha continuat- “tenim un sector resilient que està demostrant la seva capacitat “per gestionar els canvis que s’estan produint”. Jordà ha reiterat el “compromís del Govern”, tal com està fent, per ajudar autònoms, petits empresaris i empreses per sostenir el múscul i el teixit empresarial fins que la demanda es recuperi.  “Però a curt termini és imprescindible que el govern espanyol, i ja que no fa cap tipus d’ajuda, com a mínim perllongui els ERTOS fins que es regularitzi la situació”, ha reivindicat.   Finalment, la cap de llista de la demarcació de Girona ha conclòs que del treball conjunt amb el sector s’ha d’apostar per aquelles mesures que puguin “associar Catalunya a un destí turístic segur.”

Esquerra Republicana dona suport a la plataforma de No a la MAT i reivindica un canvi de model cap a la transició energètica

La cap de llista d’Esquerra Republicana a la demarcació de Girona, Teresa Jordà, i el candidat de la Selva Jordi Orobitg, s’han reunit avui a Can Moragues, a Riudarenes, amb representants de la plataforma de No a la Mat per escoltar les seves reivindicacions i manifestar el rebuig al ramal aeri de Riudarenes. Jordà ha defensat un model de transició energètica, “democratitzat, deslocalitzat i on el consumidor fos el centre”: “Apostem per un model que respecti els recursos, les persones i el seu futur. Un model que compti amb elles. Un model per al bé comú.” La cap de llista republicana ha reivindicat que el “desplegament d’aquestes infraestructures que suposen un alt impacte en l’entorn natural i paisatgístic necessiten del consens de la societat civil per poder-se implantar al territori.”  “La problemàtica de la MAT posa en relleu la continuïtat d’un model econòmic i energètic liberal i en el qual es demostra la plena capacitat de les companyies per impulsar el seus criteris basats en els beneficis econòmics i no pas en el respecte al territori i la gent”, ha afegit. El candidat de la Selva, Jordi Orobitg, ha dit també que el model d’Esquerra Republicana passa, per tant, per l’impuls de les energies renovables; per posar el consumidor com a “element central en el nou model de mercat elèctric” i per la “col·laboració de les institucions amb la societat civil”.  “A més, és urgent erradicar la pobresa energètica perquè quan parlem de ser útils a la gent i de ser els que estem Al costat de la gent, és justament per això. Volem un canvi de model també energètic perquè no volem deixar a ningú enrere, ni sense llum, ni escalfor a casa seva”, ha exposat Jordi Orobitg. “Estem a les portes d’afrontar un dels reptes socials, tècnics, econòmics i polítics més grans que un país com Catalunya pot plantejar-se. No actuar tindria un cost irreparable per la societat catalana. El respecte i la cura del nostre entorn passa  per canviar models i dinàmiques de consum com l’energètic.