Federació de Girona

David Mascort, escollit cap de llista d’Esquerra a Vilablareix

David Mascort ha estat escollit cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a Vilablareix. Mascort ha estat escollit per unanimitat en l’assemblea local que s’ha celebrat al municipi. David Mascort és llicenciat en ciències econòmiques i empresarials i actualment exerceix de professor de secundària a l’IES de Llagostera. És el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilablareix des de 1.999 i ha estat director dels serveis territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya del 2007 fins el 2011. Després de 12 anys governant el municipi, Esquerra de Vilablareix confia en la solidesa del grup per a revalidar la majoria absoluta que té des de fa dues legislatures. Mascort ha dit que “Al llarg d'aquests 12 anys, el grup d’ERC hem fet una gran tasca per transformar el poble i modernitzar la gestió municipal. Tenim ganes de continuar fent-ho amb noves idees i un projecte molt sòlid fruit de l’experiència acumulada. Això fa que encarem la nova legislatura amb il•lusió renovada i les mateixes ganes de treballar que fins ara”

Esquerra presenta una proposta de resolució sobre el programa La Sardana a l’Escola

El diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Pere Bosch, ha presentat una proposició no de llei instant el govern de la Generalitat a què, d’acord amb la Diputació de Girona, el Govern impulsi un conveni plurianual que evita una paralització del projecte La Sardana a l’Escola i en garanteixi la seva estabilitat. Així mateix, també que el Govern negociï amb la resta de diputacions la seva implementació a altres comarques catalanes, com també cerqui la complicitat dels mitjans de comunicació per a difondre la tasca feta per aquest programa. A més, també demana que el departament d’Ensenyament s’impliqui en La Sardana a l’Escola, donat que es tracta d’un programa educatiu que es fa en hores lectives als centres d’ensenyament del país. La Sardana a l’escola és un programa pedagògic i divulgatiu que, fins la data d’avui, ha estat organitzat conjuntament per la Diputació de Girona i els Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat i que té com a objectiu fomentar el coneixement de la sardana entre l’alumnat de les comarques gironines durant l’horari lectiu de les escoles. La Sardana a l’Escola promociona la dansa tradicional de Catalunya i ensenya a ballar-la d’una manera amena i divertida, amb materials propis adaptats a qualsevol nivell escolar. El programa s’adreça a les escoles i instituts de les comarques gironines, que vulguin donar a conèixer el fenomen sociocultural de la sardana i oferir la possibilitat d’aprendre a ballar-la als seus alumnes. Anualment arriba a una xifra compresa entre els 8.000 i els 9.000 escolars, amb tot el que això representa per la foment de la sardana i la creació d’un planter de balladors que puguin integrar-se als esbarts o a d’altres entitats sardanistes. L’any passat, va arribar a 11.000 nens i nenes i a 118 escoles. El programa ha estat finançat, fins la data d’avui, a parts iguals, per la Diputació de Girona, i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Esquerra presenta una proposició no de llei sobre la gratuïtat del peatge de l’Autopista AP7 des de Maçanet fins a Girona Sud

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una Proposició no de Llei sobre la gratuïtat del peatge de l’autopista AP-7 des de Maçanet de la Selva fins a Girona Sud, perquè es debati a la Comissió de Foment. Les obres de desdoblament de la carretera Nacional A2 entre Tordera i fins la frontera francesa estan totalment parades des de fa més de 2 anys a causa dels problemes econòmics de les empreses constructores, per errors en projectes i per decisions preses pel Ministeri de Foment. L’estat actual de la via és lamentable i en el tram en què es realitzaven les obres avui paralitzades, és molt perillós i els accidents són molt freqüents. El desdoblament d’aquesta carretera és una de les demandes més reiterades des de les comarques gironines i una urgència vital pel seu desenvolupament econòmic. Tot i així, és la infraestructura que ha sofert més retards i incompliments i alhora, per acabar d’agreujar la situació, la total paralització de les obres dels trams que falten executar. La falta d’una via ràpida i gratuïta de comunicació viària ha creat un greu perjudici a les comarques gironines, els seus residents i la seva economia. Per aquests motius, es presenta la següent proposició no de llei: S’insta al Govern Espanyol a establir, en un termini no superior a tres mesos, la gratuïtat del peatge de l’autopista AP7 entre els accessos de Maçanet de la Selva i la frontera amb França mentre durin les obres de construcció i millora de la variant de la N2, amb l’objectiu d’evitar problemes de circulació i millorar la seguretat en aquesta via, així com facilitar el desenvolupament de les comarques gironines.

Puigcercós: “Sense política no hi ha canvis possibles”

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha assistit aquest vespre a la inauguració del local electoral d’Esquerra de Girona per a les eleccions municipals. El local està situat a la Rambla de la Llibertat de Girona, i té com a objectiu ser un punt on els ciutadans de Girona facin arribar les seves opinions. Puigcercós ha dit que en aquests temps, sense política no hi ha canvis possibles, i ha dit que el que cal ara “són decisions polítiques, i acostar la política als ciutadans”. Per la seva banda, la candidata d’Esquerra per Girona, Blanca Palmada, ha explicat que Girona necessita un canvi, i que l’eslògan “La força del canvi”, són paraules que reflecteixen “l’ànim en què ens trobem, i que volem treballar perquè la ciutat de Girona sigui per a tots els gironins i totes les gironines”. Palmada ha explicat que Esquerra Republicana de Catalunya és la veu del poble, i que “nosaltres són responsables dels grans canvis que cal fer a la ciutat de Girona. Tenim l’ambició per fer progressar Girona i el país”. “Volem construir una ciutat per tots”. Palmada ha estat presentada pel número 2 de la llista, Jordi Martinoy, que ha explicat que el local que avui s’ha inaugurat, vol ser un espai d’interacció amb el ciutadà. “És un local senzill, auster i transparent. Diu molt del nostre projecte”. Més d’una cinquantena de persones han assistit a la inauguració del nou local, situat a la Rambla de la Llibertat número 40 de Girona.

Esquerra insta al Govern català que compleixi el preacord amb Ryanair per garantir la continuïtat dels vols que operen des de Girona

La diputada d’Esquerra per Girona al Parlament de Catalunya, Carme Capdevila, presentarà una proposta de resolució instant al Govern català que compleixi el preacord amb Ryanair que ha de donar continuïtat als vols que operen des de l'aeroport de Girona. L’anterior Govern de la Generalitat va arribar a un preacord amb la companyia que assegurava el manteniment de l’actual operativitat a l’aeroport de Girona durant 5 anys i en les mateixes condicions actuals. “La paralització d’aquest preacord per part de l’actual govern, amb l’argument que volen renegociar-lo, ha estat el detonant perquè la companyia hagi decidit l’eliminació de vols que operen des de Girona”. Esquerra des de sempre hem reclamat el traspàs de l'aeroport de Girona a la Generalitat de Catalunya, aquest és el model que necessiten les comarques gironines. No hi ha turisme sense bona connectivitat. Necessitem que l’aeroport de Girona estigui en mans gironines per poder decidir sobre mesures com les TAXES aeroportuàries, per atraure i mantenir les companyies. No és rentable que un aeroport depengui només d'una sola companyia perquè tiri o no endavant. “Tot i així, el preacord negociat amb Ryanair establiria la continuïtat de la companyia durant els propers 5 anys”. Capdevila també demana al govern que iniciï gestions perquè altres operadors s’instal•lin a l'aeroport de Girona.

Esquerra insta al Govern que reconsideri d’immediat la decisió de no posar en marxa un institut-escola a Riells i Viabrea

La diputada d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, insta al Govern de la Generalitat a reconsiderar d’immediat la decisió de revocar l’acord per iniciar el primer curs d’ESO per mitjà d’un institut-escola a Riells i Viabrea per al curs 2011-2012. Les raons del nou centre responien a la impossibilitat d’ampliar l’institut d’Hostalric, centre educatiu on estudien els alumnes d’ESO de Riells i Viabrea, i també, perquè a Riells hi ha terrenys suficients per ubicar el nou centre escolar, al final de l’Avinguda del Ferrocarril, a partir de l’escola El Bruc. I és que l’IES d’Hostalric està al límit d’escolarització. El nou director de serveis territorials ha informat recentment a l’Ajuntament que el projecte no es farà, i que el proper curs, caldrà encabir-hi els nous alumnes a Hostalric, encara que això representi una sobreocupació i una massificació de les aules de secundària. Per Capdevila “les darreres notícies sobre la reducció de les inversions en centres educatius que preveu el nou Govern són altament preocupants per aquells municipis, com Riells i Viabrea, on existeix un dèficit comprovat i greu d’infraestructures o places escolars”. “El Govern ha d’entendre aquestes demandes del territori si, com va dir, l’educació és una de les seves prioritats, i Esquerra vetllarà pel compliment de les previsions que es van fer al seu moment, que en tots els casos eren fruit d’una necessitat certa de resposta a les demandes escolars de les nostres comarques i municipis”.

Josep Soler, cap de llista d'Esquerra de Salt

Josep Soler i Aguilar ha estat escollit cap de llista d'Esquerra de Salt per l'assemblea local celebrada aquest dilluns. Soler va ocupar el número 2 d'Esquerra en les passades eleccions municipals, i ha estat regidor formant part de l'equip de govern de Salt com a quart tinent d'alcalde. Durant aquests 4 anys ha estat responsable de l'àrea de Serveis de Ciutat i Atenció Ciutadana, incloent dins aquesta àrea els serveis de recollida de residus, neteja viària, serveis de manteniment de jardins i via pública, gestió energètica d'edificis i instal·lacions municipals., creació de l'oficina de queixes i suggeriments i altres, pròpies de l'àrea de Serveis Públics. Currículum Josep Soler i Aguilar Nascut a Barcelona (1948). És enginyer Tècnic Industrial. L'any 1973 es trasllada a viure a Salt. Poc després s'implica en diverses accions ciutadanes, entrant a formar part de la Junta de l'associació de veïns de Salt. Exerceix uns anys de vicepresident, ocupant la presidència a partir del moment en què Ramon Torramadé deixa el càrrec. Aquesta època coincideix amb els darrers anys de la dictadura franquista, i primers anys de la transició a la democràcia, moment en el qual l'associació de veïns, a banda de reivindicar la independència de Salt, també s'implica fortament en la defensa de les llibertats i drets socials, polítics i ciutadans, per fer front a pressions polítiques, policials i fins i tot judicials. En arribar la transició, i després de les primeres eleccions municipals de l'any 1979, mentre que alguns dels membres de l'associació es varen anar incorporant a la vida política activa, ell deixa la militància veïnal per dedicar-se a l'activitat professional, basada en l'exercici de l'enginyeria. Actualment és cap del Servei d'Obres i Manteniment de la Universitat de Girona. El 2007, a proposta d'Esquerra, participa com a número 2 en la llista de la candidatura a les eleccions municipals, resultant elegit com a regidor formant part de l'equip de govern com a quart tinent d'alcalde.

Esquerra presenta una proposta de resolució sobre l’execució de les obres de la carretera N-141 de Salt a Anglès

La diputada d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, presentarà una Proposta de resolució on insta al Govern de la Generalitat que en el termini de 3 mesos concreti i presenti el projecte constructiu de la nova carretera N-141 de Salt a Anglès. L’any 2009 el departament de Política Territorial i Obres Públiques va aprovar l’estudi informatiu del condicionament de la carretera N-141 i la C-63 entre Salt i Amer, restant per definir les variants de Bescanó i Amer. La carretera N-141 de Salt fins a Anglès és una via d’un carril per sentit de circulació, sense vorals i amb un traçat força sinuós. La intensitat mitjana diària de trànsit se situa prop del 7000 vehicles, amb un elevat percentatge de camions vinculats a les explotacions d’àrids i amb problemes endèmics per a creuar la travessera del municipi de Bescanó. “La carretera és coneguda popularment com la carretera de la vergonya i és una demanda reiterada del territori afectat, doncs la seva ampliació i millora suposa una necessitat principal per al desenvolupament, fins i tot econòmic i la qualitat de vida de la zona”. Les previsions per a l’execució de la nova carretera eren de redactar el projecte constructiu durant l’any 2011 i la possibilitat d’iniciar les obres el 2012. La diputada d’Esquerra també preguntarà sobre quina és l’opció que el nou Govern pensa adoptar en relació a la variant de Bescanó.

Esquerra dóna el tret de sortida a les municipals en una jornada a Salt amb l’assistència de 150 persones

150 persones han participat aquest dissabte en la jornada Municipals 2011, el tret de sortida de les eleccions municipals. En aquesta jornada, s’han donat les pautes organitzatives i d’imatge a les seccions locals, grups municipals i candidats. El president de la Federació Regional d’Esquerra de Girona, Josep Carrapiço, ha dit que aquestes són unes eleccions molt importants, ja que “el municipalisme és la base del nostre partit”. Per la seva banda, el portaveu nacional d’Esquerra, Ignasi Llorente, ha explicat que els objectius principals d’aquestes eleccions són la proximitat als ciutadans i el rigor; és a dir, elaborar un programa electoral que doni respostes a la crisi a nivell municipal. Llorente també ha dit que aquestes eleccions municipals són importants tant per Esquerra com pel País. “En aquests moments ens trobem en la fase de tancament de llistes, a nivell nacional volem arribar a les 745 llistes que vam presentar fa 4 anys”. Precisament aquest any, es commemora el vuitantè aniversari de la creació d’Esquerra Republicana de Catalunya, que va crear-se per presentar-se a unes eleccions municipals. En aquesta jornada, que s’ha fet a la Factoria Cultural Coma-Cros de Salt, hi ha intervingut també el Secretari de Política Municipal, Marc Sanglas i el Secretari d’Organització, Carles Bassaganya.