Federació de Girona

Capdevila “Esquerra ha de ser decisiva per continuar avançant per conseguir la igualtat entre homes i dones”

La cap de llista d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, ha presentat aquesta tarda, a la Plaça Constitució de Girona, on antigament hi havia la fàbrica Grober, coincidint amb el dia contra la violència masclista. Capdevila ha explicat que “els drets de les dones a Catalunya són innegociables. “Des d’Esquerra volem seguir treballant en la garantia i defensa d’aquests drets, així com continuar treballant per esborrar les desigualtats entre homes i dones”. Així mateix, Esquerra també ha fet balanç de l’Institut Català de les Dones a Girona. Capdevila ha explicat que “hi ha hagut un abans i un després pel pas d’Esquerra per l’Institut Català de les Dones”. S’ha aprovat la Llei dels drets de les dones per eradicar la violència masclista, s’han elaborat plans de polítiques de dones. A la demarcació de Girona s’ha desplegat el 100% del programa de creació del Servei d’Informació i Atenció a les dones (SIAD), amb oficines d’atenció a tots els consells comarcals i a 15 localitats de més de 20.000 habitants. També s’han implementat plans de polítiques de dones a 50 ens locals i als consells comarcals. Propostes: Eradicació de la violència masclista. Volem que es reformi la llei de mesures de protecció integral contra la violència de gènere per tal d’encabir-hi la violència econòmica. També creiem que cal donar un nou tractament a la violència psicològica així com oferir una atenció específica a les dones immigrants víctimes de violència masclista, encara que la seva situació no sigui regularitzada. Treball Demanem la comptabilització del treball domèstic i de les tasques de cura en els comptes de l’estat. El compliment de la Llei d’igualtat pel que fa a les treballadores autònomes i instauració de mesures de conciliació específica per elles. La creació d’una assegurança a càrrec de l’Estat per a les persones que porten a terme el treball domèstic i de cura dels altres. Exigirem la penalització efectiva de l’assetjament sexual i psicològic al lloc de treball.

Carme Capdevila: “Esquerra ha de ser decisiva per no retrocedir en les polítiques socials”

La candidata d’Esquerra per Girona a les eleccions al Parlament, Carme Capdevila, ha afirmat que Esquerra ‘ha universalitzat l’accés als serveis socials i ha deixat enrere la política caritativa i assistencialista dels governs de CiU’. Carme Capdevila s’ha referit així a l’impuls de la Llei de Serveis Socials i al desplegament ‘complex’ de la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència. Sobre aquesta llei, la candidata independentista ha assegurat que ‘el govern espanyol no ha ajudat’ i que ‘està incomplint el seu desplegament’. D’aquesta manera ha recordat que Catalunya està finançant, en aquests moments, 2/3 del desplegament de la Llei i l’Estat tan sols 1/3, quan la proporció hauria de ser 50% a 50%. Tot i així, Carme Capdevila ha destacat que a dia d’avui s’han donat més de 195.000 prestacions gràcies a aquesta llei. ‘Hem desenvolupat la quarta pota de l’Estat del benestar’, ha dit la candidata d’Esquerra, que ha recordat que al 2003 només les classes més baixes podien accedir als serveis socials. ‘Ara tots aquests serveis estan garantits i són d’accés universal’, ha afegit. Serveis d’atenció a la gent gran en l’àmbit rural Carme Capdevila ha remarcat una de les mesures emblemàtiques d’Esquerra al capdavant del Departament d’Acció Social i Ciutadania: el serveis d’atenció a la gent gran en l’àmbit rural (SAIAR). Com ha dit la candidata, els SAIAR estan pensats per aquelles comarques amb baixa densitat demogràfica, una taxa d’envelliment elevada, un alt percentatge de municipis petits i dispersos i amb dificultat per obtenir serveis. L’objectiu d’aquests serveis és que els habitants de les zones no urbanes no es vegin perjudicats per manca de serveis. Actualment, hi ha 4 SAIARS en funcionament a les comarques gironines: Agullana, Tortellà, Portbou i Porqueres. I, properament, se’n posaran en funcionament 3 més: Saus, Sant Feliu de Pallerols i Riudellots de la Selva.

Capdevila: No hi haurà tripartit perquè en Montilla s’ha venut a l’espanyolisme

Aquesta tarda Sant Pere Pescador ha estat la localitat privilegiada per la presentació d’un dels nous materials més visuals de la campanya d’Esquerra al Parlament. La mà ADÉU ESPANYA-HOLA ESPANYA. Ha estat Carme Capdevila, candidata a les llistes al Parlament a les comarques gironines, la que ha iniciat la presentació, juntament amb gran part dels membres de la llista de la demarcació de Girona i càrrecs orgànics del partit i de les JERC. Capdevila ha afirmat que “des d’Esquerra creiem que calia fer el govern d’entesa per fer possible l’alternança democràtica i avançar en politiques nacionals i d’Esquerres. Amb el PSC al govern i CIU a l’oposició hem donat una oportunitat a Espanya, però després dels anys governats hem vist que era impossible i que amb Espanya no hi ha res a fer. Mantenir Espanya ens costa molt car, s’ha acabat la via autonomista, hem d’anar cap a la independència de Catalunya” Amb la sentència del Tribunal Constitucional, el PSC s’ha apropat més al PSOE i el sector catalanista del PSC ha quedat completament esborrat, per tant de la mà d’esquerra no hi haurà tripartit perquè Montilla s’ha venut al PSOE, enlloc de continuar el camí de l’Estatut ha fet marxa enrere i s’abraça fent una autèntica submissió al PSOE. Així doncs i per destacar la importància de la presència d’Esquerra al futur govern, hem fet la Campanya Adéu Espanya – Hola Espanya amb un total de 150.000 impressions, en la qual plasmem les idees i el què serà Catalunya amb un govern amb Esquerra o no. El nou material, una mà semblant a la que ja hem vist molt sovint amb l’eslògan Adéu Espanya, simbolitza què passarà si Esquerra és decisiva o no en el futur govern. Per una banda, hi ha l’eslògan ADÉU ESPANYA, representant la mà esquerra, i els inputs que hi hem plasmats són; Perquè l’Estatut ens ha fet veure que amb Espanya no hi ha res a fer; perquè mantenir Espanya ens costa molt car; perquè volem viure en català, sense lleis que perjudiquen la nostra llengua; perquè tenim dret a decidir el futur que volem per a Catalunya; Catalunya es mereix ser un estat dins d’Europa oberta i democràtica.

Esquerra proposa reduir l’atur a les comarques gironines com a prioritat

Aquesta tarda el Servei Municipal d’Ocupació ha estat l’escenari de la presentació de la proposta d’ocupació que Esquerra planteja per les comarques gironines en la propera legislatura. Carme Capdevila, candidata a les comarques gironines per les eleccions al Parlament, Pere Vigo, en segon lloc, i Cristina Alsina, en quarta posició, han mostrat que la seva principal preocupació és la d’ajudar a la gent a trobar feina. És per això que des del govern d’Esquerra s’ha promogut un nou model de creixement econòmic en el qual el creixement d’ocupació es faci des de la qualitat, la competitivitat i la innovació. És el cas de les accions específiques que s’estan desenvolupant en el sector agroalimentari, la gastronomia industrial o el nou clúster del suro. “També s’ha creat nous filons d’ocupació, com és el sector de la Dependència”. La cap de llista ha afirmat que en cap cas se seguirà la recepta del PSOE, PP i CIU, que tenen com a base la creació de llocs de treball temporals i sense qualificació com a objectiu de reduir els costos d’acomiadament dels treballadors. L’any 2009 es va signat l’Acord de Mesures per a l’Ocupació Juvenil, la qual cosa ha permès obrir oficines amb serveis d’orientació laboral, com per exemple les “Oficines Joves” les quals agrupen, en una finestra única, tots els serveis per a l’emancipació juvenil que presenten les diferents administracions, com l’oficina jove de treball. Actualment les oficines pilot són les que es troben a Girona i a Santa Coloma de Farners, i en total se’n poden trobar 12 a tot Catalunya. La previsió és la d’arribar a un total de 64 oficines el 2015. Per altre banda, s’han creat borses de treball municipals incentivades pels plans locals de joventut. Les propostes d’Esquerra pel que fa a l’ocupació juvenil passen per la creació d’un Mapa de Formació per l’Ocupació, adaptant la formació dels joves als sectors productius per garantir la transferència entre estudis i ocupació i donar valor a les pràctiques en les empreses per garantir la transferència.

Esquerra reivindica el sector turístic com a motor per sortir de la crisi i diu que cal avançar cap a un model turístic que reforci la potencialitat del territori

El diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya i número 2 per Esquerra al Parlament, Pere Vigo, ha explicat avui que “el sector turístic és cabdal per al desenvolupament i l’economia de les comarques gironines”. Per aquest motiu, ha dit Vigo, aquesta realitat obliga a prioritzar tota acció que garanteixi la seva permanència quantitativa i que millori la qualitativa. Per aquest motiu Esquerra proposa noves mesures orientades a l’evolució del model turístic, posant en valor el patrimoni cultural, natural i històric gironí, i subratllant els valors que diferencien i singularitzen el país respecte altres destinacions competidores. El model de sol i platja ja està esgotat. Esquerra també proposa actuacions planificades amb els agents i operadors de formació, promoció, diversificació de l’oferta, orientació de la demanda i desestacionalització i innovació del producte. “En un moment de crisi econòmica hem d’evitar de totes maneres que un sector econòmic vital per a les comarques gironines com és el turisme se’n pugui ressentir”. Per la seva banda, l’alcalde de Vilajuïga, Pere Trias, ha ressaltat la importància que tenien els CAT per al turisme i per municipis com Vilajuïga. “És un impuls del Turisme, ja que són un espai polifuncional d’acollida a les persones visitants o turistes”. A més, “cada CAT tracta una temàtica lligada al territori on està situat, però alhora, mostra la riquesa i la diversitat cultural de Catalunya”. El diputat Alfons Quera, i candidat a l’Alt Empordà, ha explicat la feina feta per Esquerra pel que fa a turisme: creació de 3 rutes nacionals, elaboració del mapa de recursos turístics intangibles en col•laboració amb 18 municipis gironins, programa d’incentius per al desenvolupament del turisme o plans de dinamització per reactivar el turisme cultural.

Carme Capdevila reclama el traspàs de l’aeroport de Girona per acabar amb el model centralista d’AENA

La cap de llista d’Esquerra a les eleccions al Parlament per Girona, Carme Capdevila, ha reclamat avui el traspàs de l’aeroport Girona-Costa Brava per acabar amb el model centralista d’AENA. La candidata independentista ha recordat que l’episodi del trasllat de vols de la companyia Ryanair a Barcelona ‘pot posar en qüestió el futur de l’aeroport gironí’, un fet que demostra que ‘sense el traspàs dels aeroports a la Generalitat el nostre país sempre estarà en mans del model centralista d’AENA’. ‘Aquest és un model perjudicial per a les comarques gironines’, ha afirmat. Durant els 9 primers mesos de 2010, s’han perdut com a mitjana un 12% de viatgers a l’aeroport de Girona. Capdevila ha assegurat que cal recuperar aquests viatgers, ‘pel turisme i per l’economia gironina’. Per això ha reclamat que ‘l’aeroport de Girona estigui en mans gironines per poder decidir sobre mesures com les taxes aeroportuàries, per atraure i mantenir les companyies’. Això sí, amb l’objectiu que noves companyies vulguin operar des de Girona i que el volum de passatgers del nostre país augmenti, enlloc de traspassar-los d’un aeroport a l’altre. Una demanda històrica d’Esquerra Capdevila ha recordat que el traspàs dels aeroports és una demanda d’Esquerra des de fa molts anys: ‘L’eina per aconseguir-ho era el nou Estatut, però les retallades pactades per Mas i Zapatero van eliminar aquesta possibilitat’. Així mateix, també ha lamentat que no s’hagi complert la promesa del PSOE i del PSC de traspassar la gestió dels aeroports petits. La candidat d’Esquerra també ha advertit que ‘no ens conformarem amb un model de gestió aeroportuària compartida, perquè seria una entrada simbòlica’. ‘La nostra proposta és reincidir en la necessitat d’aconseguir el traspàs de tots els aeroports catalans’, ha afegit. Finalment, Capdevila ha assegurat que ‘no és de rebut’ que ara CiU reclami una major gestió a l’aeroport de Girona o que ‘vulgui donar lliçons’, quan va possibilitar l’eliminació del traspàs de l’aeroport que incloïa l’Estatut.

Capdevila: “Enfortirem els Països Catalans amb una estratègia conjunta entre les comarques gironines i la Catalunya Nord”

La cap de llista d’Esquerra, Carme Capdevila ha visitat aquesta tarda Perpinyà, i ha explicat que “la proximitat de les comarques gironines amb la Catalunya Nord una oportunitat i presenta una potencialitat enorme pel desenvolupament dels nostres territoris. Aquesta potencialitat pot ser econòmica, turística, cultural... “ Esquerra proposa donar suport i impuls a una estratègia global entre tots dos territoris, creant estructures de desenvolupament conjuntes amb voluntat de permanència. Aquesta missió ja s’ha iniciat en els dos darrers mandats des de la Generalitat i les autoritats de la Catalunya nord. Hem assentat les bases que estan donant forma a l’Eurodistricte Comarques Gironines-Catalunya Nord. Esquerra és un partit independentista i d'esquerres d'àmbit nacional català, i que ha estat Esquerra el partit que regularment ho aplica en diferents combats electorals portant per exemple primer un Nord Català com a Euro diputat d'Esquerra (Miquel Mayol) o posteriorment un illenc (Bernat Joan), o un valencià a Madrid (Agustí Cerdà), i que en aquestes eleccions jo mateix t'acompanyo en la llista que tu encapçales. L'arribada d'Esquerra al Govern el 2003 comporta un canvi en les polítiques de subvencions al moviment associatiu nord català. Es passa a actuar sobre el principi de la transparència. Les ofertes i atribucions passen a ser públiques i sense complexes. Donat que els recursos no són il•limitats s'han prioritzat tots aquells projectes que siguin “d'interès general”, com ara El Centre Cultural Català – Casal Jaume I, la construcció d'un Centre d'Educació Secundària de La Bressola a El Soler, la construcció del Centre d'Estudis Pau Casals, lligat a la UCE a Prada de Conflent, s'ha ajudat financerament a bona part del moviment associatiu nord català, com Arrels, La Bressola, APLEC Omnium Catalunya Nord o Aire Nou de Bao Edicions Trabucaire. El 27 de juliol de 2007, mitjançant la declaració de Ceret, 25 institucions de banda i banda dels Pirineus van afirmar la voluntat d’estructurar l’Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer.

Esquerra Alt Empordà obre campanya amb la força municipalista i la convicció que la Independència és l’única via per sortir de la crisi

Els alcaldes de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, el de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, el de Vilabertran, Martí Armadà, el de Cadaqués, Joan Borrell, el vicealcalde de Figueres, Francesc Canet, i regidors de la comarca han iniciat la campanya electoral a les eleccions del Parlament de Catalunya aquest dijous a la nit a Castelló d’Empúries. L’acte ha estat una demostració de la importància del municipalisme per Esquerra Republicana de Catalunya. Després de l’enganxada simbòlica dels cartells, els càrrecs electes han explicat que ‘la independència és la millor eina per sortir de la crisi econòmica la qual es troba el nostre país i la nostra comarca, i a la qual ens ha portat l’economia especulativa, els poders fàctics i els bancs i les caixes’. A més a més, per Esquerra, ‘l’Estat propi per a Catalunya ens permetria disposar d’uns recursos que ara no tenim a causa del dèficit fiscal que imposa Espanya’. Així mateix, han assegurat que ‘l’Estat propi ens servirà per a eradicar per sempre la deixadesa i el menyspreu dels governs espanyols amb les mancances a l’Alt Empordà. Esquerra de l’Alt Empordà ha plantejat aquesta campanya com una campanya de proximitat per arribar, per exemple, al sector de la pesca, de la pagesia, de la gent gran, de comerciants, d’ecologistes, de l’hostaleria... A més a més, també es tractaran problemàtiques comarcals com el tren, els parcs eòlics o com la situació precària en què viuen els joves. Això es durà a terme a través de trobades de proximitat, d’actes, reunions, trobades amb els diferents sectors i una festa per a joves.

Carme Capdevila afirma que la independència és la millor eina per sortir de la crisi

La cap de llista d’Esquerra per la demarcació de Girona a les eleccions al Parlament Catalunya, Carme Capdevila, ha afirmat avui que ‘la independència és la millor eina per sortir de la crisi econòmica en la qual es troba el nostre país’. Capdevila ha donat el tret de sortida de la campanya electoral en un acte al seu municipi, Sant Hilari Sacalm. La candidat independentista ha afirmat que ‘l’Estat propi per a Catalunya ens permetria disposar d’uns recursos que ara no tenim a causa del dèficit fiscal que imposa Espanya’. Així mateix, ha assegurat que ‘l’Estat propi ens servirà per a eradicar per sempre la deixadesa i el menyspreu dels governs espanyols amb les infraestructures gironines’. La candidata ha relatat alguns dels beneficis que tindria per al nostre país i en particular per a les comarques gironines disposar d’un estat independent. Un dels exemples que ha posat és el de l’aeroport Girona-Costa Brava. Capdevila ha afirmat que ‘amb la independència disposaríem del control del nostre aeroport’. ‘D’aquesta manera podríem fixar un model d’aeroport a Girona especialitzat en vols baix cost i convertir El Prat en una aeroport intercontinental’, ha afirmat, ‘la qual cosa ens faria recuperar 1.600.000 viatgers i atraure noves companyies’. La candidata d’Esquerra ha recordat que amb la independència, en tan sols un any es podria finançar tota l’anella de tren lleuger de les Gavarres, el desdoblament de l’eix transversal, les obres del nou hospital Josep Trueta o la construcció de cinquanta centres educatius. ‘El nostre PIB creixeria un 10%, es reduiria un 3% la taxa d’atur i es podrien triplicar els crèdits i ajuts a emprenedors i noves empreses’, ha dit Capdevila. De la mateixa manera, es podrien destinar 500 milions d’euros més a la consolidació, a la modernització i a l’impuls del sector turístic. El nivell de beques i prestacions socials també augmentaria clarament amb la independència.