Federació de Girona

Esquerra posa com a exemple la gestió dels republicans a l’Ajuntament d’Amer com a exemple de gent honesta en la política

Els diputats Pere Vigo i Pere Bosch, diputats i membres de la Comissió del Cas Palau, han posat d’exemple la gestió d’Esquerra a l’Ajuntament d’Amer com a exemple de gent honesta en la política. Tan Bosch com Vigo han destacat la figura de l’exalcalde d’Amer, Xavier Targa, el qual ell i el grup d’Esquerra han treballat i treballen en la denúncia de les irregularitats urbanístiques del municipi. Pere Vigo ha destacat que Esquerra és un dels pocs partits polítics que pot presentar-se amb les mans ben lliures en aquestes eleccions i que CiU i PSC han de donar explicacions de totes les trames on estan ficats. “Ningú ens pot donar lliçons sobre “regeneració democràtica”. Rés de nou està inventat, doncs Esquerra hem demostrat que és ben possible fer una política honesta i transparent.” Bosch ha explicat que els darrers casos de corrupció que han afectat institucions i representants polítics han fet pagar justos per pecadors i han contribuït al descrèdit de la classe política. Esquerra ha estat sempre un exemple de transparència i de valentia contra la corrupció i les males pràctiques en la política i per això ens presentem com a “gent honesta a la política”. Algunes opcions polítiques advoquen per la “regeneració democràtica”, quan això Esquerra ja ho està practicant des de sempre. Des de l’any 2003 hem impulsat un seguit d’iniciatives per afavorir la radicalitat democràtica i la transparència en la política (prohibició de les donacions anònimes, creació de l’Oficina Antifrau, Llei d’incompatibilitats d’alts càrrecs de la Generalitat ...). Aquesta honestedat és una característica inherent a Esquerra i la seva gent. I per això continuarem proposant noves línies d’actuació, per tal de tornar la política al lloc que li correspon, apropar-la a la ciutadania i aconseguir que hi hagi més diàleg i més transparència en l’esfera pública. 1. Llei de transparència i accés a la informació pública La millor manera de combatre la corrupció és adoptant mecanismes de prevenció dins del sistema institucional i polític.

Capdevila: “Un dels principals reptes de la propera legislatura és l’ocupació juvenil”

Esquerra Republicana de Catalunya considera que un dels reptes principals és l’ocupació juvenil. “S’està identificant els joves com generació perduda, i això no és cert, ja que els joves estan més preparats, tenen més coneixements, però el problema és que no poden accedir al món laboral o sinó, ho aconsegueixen només en llocs de treball de qualitat inferior al seu potencial”. “Una de les prioritats en política econòmica del nostre país és resoldre aquesta situació i prioritzar l’ocupació juvenil”. Amb Esquerra al Govern “hem obert oficines amb serveis d’orientació laboral, hem creat borses de treball municipals incentivades pels plans locals de joventut”. Una de les propostes d’Esquerra és la creació del mapa de Formació per a l’Ocupació, adaptant la formació dels joves als sectors productius per garantir la transferència entre estudis i ocupació i donant valor a les pràctiques en les empreses per a garantir la transferència; la creació d’una taula d’ocupació juvenil a les comarques gironines compartint els objectius amb els diferents agents o facilitar l’estructuració de sindicats juvenils. Un altre dels reptes importants és l’habitatge per als joves. Per això, “des d’Esquerra garantirem que la recerca d’habitatge buit es destini, en part preferent a l’habitatge de lloguer per a joves, i garantir que la promoció d’habitatge públic es destini preferentment als joves per facilitar el seu arrelament al municipi”. Capdevila ha estat acompanyada pel candidat de les JERC Eduard Adrobau, que ha presentat el fulletó amb caricatures que han editat per fer arribar les seves propostes als joves.

350 alcaldes i regidors d’Esquerra de les comarques gironines s’adhereixen a un manifest en defensa de l’ús del català a l’administració local

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat aquesta tarda un manifest en defensa de l’ús normal de la llengua catalana a l’administració local, en el qual ja s’han adherit els més de 350 alcaldes i regidors d’Esquerra de les comarques gironines. Esquerra ha decidit tirar endavant aquest manifest davant la suspensió cautelar de certs articles dels Reglaments d’usos lingüístics de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Barcelona per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La diputada d’Esquerra i candidata, Maria Mercè Roca, ha explicat que “aquest procés tot just s’ha iniciat i ens trobarem ben aviat amb sentències contràries l’ús normal de la llengua pròpia de Catalunya en l’educació, en els mitjans de comunicació i en la resta d’àmbits en l’Administració”. Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, ha explicat que “estem convençuts que el que hem d’acatar és la voluntat del nostre poble i no pas unes sentències incloses per aquells que únicament pretenen fomentar la divisió entre parlants, atiar el conflicte lingüístic i alterar la convivència”. A més a més, ha dit que ja hi ha 350 alcaldes i regidors de les comarques gironines que s’han adherit al manifest i els ha animat a presentar-los en forma de moció als ajuntaments. Per Esquerra, la llengua dels països catalans és el català, és la llengua que identifica i cohesiona la nostra societat. Des del govern hem treballat per defensar la nostra llengua impulsant lleis com la Llei del Cinema o el blindatge del català a la Llei d’Educació.

Esquerra proposa promoure una marca única de la natura i el paisatge gironí

La cap de llista d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, ha explicat aquest matí a Palamós, acompanyada dels candidats de la comarca del Baix Empordà a les llistes d’Esquerra al Parlament que “el territori, el paisatge, ha de ser per als gironins un element d’orgull i alhora un element que esdevingui motor dels municipis i de l’economia”. Capdevila ha dit que ningú pot negar que el nostre entorn és privilegiat i que hem de fer el possible per mantenir el que tenim. No podem retornar a la “barra lliure” que va fer que en els vint-i-tres anys de govern de Convergència es degradés tant el litoral gironí com en els anys del franquisme. Tampoc podem admetre que hi hagi qui amenaci, com està fent Convergència amb el parc del Montgrí -Baix Ter -Illes Medes , de tirar enrere figures de protecció del nostre entorn que tan ens ha costat d’aconseguir. En aquests moments hem aconseguit que un 30% del territori gironí estigui inclòs dins alguna figura de protecció i s’ha fet una important feina de planejament territorial pendent des de feia trenta anys, hem ordenat per a protegir i hem protegit per a garantir que en un futur les comarques gironines disposin dels espais necessaris per a mantenir l’atractiu que sempre els ha caracteritzat. Aquest atractiu el podem convertir en un motor. Esquerra establirà una nova filosofia en la gestió dels espais d’interès, sota un nou concepte, orientat a que el territori protegit esdevingui un veritable motor de desenvolupament per al territori i vencent les reticències actuals. Cal trencar la tendència actual de relacionar la protecció del territori amb un fet negatiu per a qui hi viu i impedir que es vegi la protecció com una imposició feta des de Barcelona. Tenim exemples d’èxits aconseguits en la protecció del paisatge i es tracta de transposar aquests èxits en la resta d’espais protegits. Esquerra proposa una bateria de propostes que han d’assegurar aquests nous èxits: - Unificarem els sistemes i mètodes de gestió dels espais protegits, expandint les bones pràctiques de gestió que han significat un èxit a tots els espais protegits gironins i evitant la disparitat de criteris que aboquen a errors en alguns d’aquests espais.

Moment del sopar a Ripoll

Puigcercós: “Només sortirem de la crisi si Catalunya decideix per ella mateixa”

El President d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha assistit aquest vespre a Ripoll a un sopar-tertúlia amb més de 150 persones a Ripoll. En l'acte, Puigcercós ha remarcat que “la formació, la innovació, la recerca i l'exportació a Europa són clau per sortir de la crisi. “Les empreses catalanes i concretament les del Ripollès, han de fer un esforç per exportar”. “No serà fàcil sortir de la crisi, però Esquerra té clar que ens en sortirem”. Puigcercós ha explicat que el turisme també és clau per sortir de la crisi, i aquí ha posat exemples de la feina feta per Esquerra des del govern de la Generalitat per fer de la comarca del Ripollès una comarca amb les mateixes condicions que les altres comarques de Catalunya. Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll i membre de la llista al Parlament de Catalunya ha explicat que des d'Esquerra “hem tirat endavant projectes per estimular les empreses del Ripollès”. Jordà també ha posat de manifest, que una de les grans reivindicacions de la comarca ha estat el desdoblament de la C17, i ara “és una realitat, ens obre moltes possibilitats, i això ho ha aconseguit aquest Govern”. En l'acte, també s'ha presentat la campanya d'Esquerra, Gent Valenta, i han assistits diputats al Parlament de Catalunya com Pere Vigo, Alfons Quera i Pere Bosch, el president Regional de la Federació de Girona, Josep Carrapiço, la presidenta de la Regional de l'Alt Pirineu, Judit Sanmartí i altres càrrecs del partit. Puigcercós abans del sopar ha inaugurat l'exposició a Francesc Macià a la Sala Abat Senjust de Ripoll.

Acte municipalista a Palafrugell

Capdevila: “Esquerra és l'única força útil independententista"

La cap de llista per Girona ha participat juntament amb el president del partit Joan Puigcercós a l'acte “Gent Valenta. Forgem la independència des dels municipis 200 persones, la majoria d'elles, alcaldes i regidors d'arreu de les comarques gironines han participat a l'acte “Gent Valenta. Forgem la independència des dels municipis”, que s'ha celebrat al Teatre Municipal de Palafrugell. La cap de llista d'Esquerra per Girona, Carme Capdevila ha explicat que són precisament els alcaldes i regidors que han vist la feina que s'ha fet gràcies a Esquerra al govern. Capdevila ha dit que “Esquerra no ha de renunciar als avenços que hem fet: tant des de l'àmbit social com nacional”. “Durant aquests 7 anys de govern, Esquerra hem fet costat a les classes populars de Catalunya”. Capdevila ha afegit que Esquerra al govern ha portat frescor, trasparència i honestedat. “També hem de tenir en compte que sense les polítiques socials, les conseqüències de la crisi haguessin sigut encara més greus”. “ Esquerra és l'unica força útil de l'independentisme. Més Esquerra és seguir avançant, menys Esquerra és tornar enrere, és tornar a l'autonomisme” Per la seva banda, el president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós també ha destacat que amb Esquerra, els alcaldes i alcaldesses de menys de 2000 habitants ara tenen un sou. “Era una qüestió de justícia”. Aquest també ha dit Puigcercós és un altre canvi de tendència. Amb la sentència del Tribunal Constitucional s'ha demostrat que s'ha acabat un camí. “És un camí que no ens porta enlloc. És un acte de realisme, i anem per davant”. La manifestació del 10 de juliol va demostrar que hi havia un denominador comú de totes les persones que hi havia a la manifestació. “Hem de fer un referèndum i que el poble de Catalunya decideixi el seu futur”. Puigcercós ha dit que Esquerra és l'únic partit que pot canviar tendències. Un exemple són les empreses catalanes.

Carme Capdevila, Pere Bosch i Rosa Teixidor durant la presentació

Capdevila: “El dret a l’habitatge ha estat una de les principals línies d’actuació del govern de la Generalitat a diferència dels governs de CiU”

El dret d’accés a l’habitatge ha estat una de les línies d’actuació d’un Govern impregnat d’una voluntat de respondre a les necessitats socials del nostre país. L’any 2003 la Generalitat sols destinava 65 M euros a recursos en política d’habitatge, l’any 2010 se’n destinen 350. Això es tradueix en la creació l’any 2009 del doble d’habitatges socials respecte l’any 2003. El candidat Pere Bosch, ha explicat que a comarques gironines en aquests tres anys s’han creat un total de 625 habitatges d’aquestes característiques, una mostra dels quals tenim aquí mateix a Banyoles, en aquest cas la promoció dels 21 habitatges de lloguer de Cal General que es van lliurar l’any 2006. Una demostració , en definitiva , de la capacitat d’atendre les necessitats bàsiques de la gent . Una capacitat de la gent d’Esquerra, doncs en aquest espai van sintonitzar les voluntats d’un govern municipal d’Esquerra i la d’un Govern del país. Una sintonia que es va traduir en el cas de Banyoles en dos promocions d’habitatges de lloguer i una de pisos de compra. Capdevila també ha explicat l’aposta d’Esquerra pel transport públic. El Govern de la Generalitat ha fet una aposta decidida , per fi en els darrers anys, pel transport públic per carretera en els darrers anys. Una aposta plenament coincident amb les propostes electorals d’Esquerra per a les nostres comarques. Els governs de CiU havien considerat sempre, el transport públic, en funció de la rendibilitat privada de les concessions i amb aquesta fórmula mai es va produir una veritable eclosió del transport de viatges a les nostres comarques. Des d’una posició valenta Esquerra entén el transport públic de viatgers per carretera com a una eina de servei als ciutadans, creadora de qualitat de vida i sostenible . En definitiva, l’entenem des de la perspectiva de benefici social i no pas de benefici econòmic. El balanç d’aquests darrers quatre anys ha estat més que notable: S’ha creat l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de l’Àrea de Girona (ATM) , que ha creat un nou sistema d’integració tarifària de la qual s’han beneficiat 46 municipis.

Capdevila a la Fira del Cistell de Salt

Capdevila: "No podem oblidar el sector de l'artesania en aquests moments de crisi econòmica"

La cap de llista d'Esquerra Republicana per Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya, Carme Capdevila, ha visitat aquest cap de setmana la Fira del Cistell de Salt, acompanyada del regidor Joan Boada i membres de la Secció Local d'Esquerra de Salt. Capdevila ha remarcat que el sector de l'artesania al nostre país té dues virtuts: és una eina de suport a l'economia i l'ocupació i és a més un element identificador del país. "No es pot de cap de les maneres menysvalorar la seva importància, i per aquest motiu, hem de reivindicar-lo i preservar-lo garantint la seva continuïtat". Capdevila ha explicat que Esquerra proposa obrir nous canals de venda per als artesans i desenvolupar i contribuir a modernitzar el sector, reivindicar la identitat d'alguns oficis ancestrals i uns productes únics, impulsar l'artesania pròpia de certes zones, incorporant un disseny contemporani a les tècniques artesanes tradicionals, així com buscar, definir i catalogar els oficis amb denominació d'origen catalana, preservant-los i ajundant-los a innovar. Aquest diumenge, Capdevila també ha visitat la Fira de la Carbassa d'Esponellà.

Avió

Esquerra considera que per a les comarques gironines l’aeroport no és un aeroport “secundari” sinó un aeroport “prioritari”

El programa electoral d’Esquerra proposa aconseguir la plena capacitat de gestió dels ports i aeroports catalans, com a condició necessària per situar Catalunya estratègicament al món. El nou episodi de Ryanair, traslladant part dels seus vols de Girona i Reus a l’aeroport del Prat, és una nova demostració de la feblesa del model actual i no cal dir de les conseqüències que pot tenir per a l’economia de les comarques gironines. Per la cap de llista d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, “cal que la Generalitat tingui plenes competències i autoritat sobre els nostres aeroports, per a evitar la gestió egocèntrica d’AENA a la que estan sotmesos”. “Hem de garantir la pervivència de l’aeroport gironí com a un dels motors de l’economia gironina que és: element clau per al turisme, dinamitzador econòmic, diversificador de serveis, actiu per a fomentar actes i presència internacionals ...” Hem de poder decidir el model aeroportuari català i treballar, sense interferències, per a buscar les fórmules que permetin mantenir el volum de vols a Girona: cercant noves companyies, decidint el règim d’ajuts o la política de taxes a les companyies ... Esquerra reclama el traspàs dels nostres aeroports des de fa molts anys i l’eina per aconseguir-ho era el nou Estatut aprovat el 2005. Les retallades de l’Estatut pactades per Mas i Zapatero , però, van eliminar aquesta possibilitat. Quan es debatia l’Estatut de Catalunya al Congrés dels Diputats, la retallada del traspàs d’aeroports va venir acompanyada d’una promesa del PSOE a CiU i PSC de “descentralitzar la gestió dels tres aeroports petits: quatre anys després Zapatero no ha complert allò però tampoc els 25 diputats del PSC ni els 10 de CiU han usat la seva força per arrossegar-hi el govern espanyol”. Amb posterioritat s’ha estat parlant d’un nou model de gestió aeroportuària compartida que , com sempre , no s’acaba de posar sobre la taula. Amb tot Esquerra no es conformaria amb una entrada simbòlica de la Generalitat en la gestora del Prat i, per tant, la nostra proposta és reincidir en la necessitat d’aconseguir el traspàs de tots els aeroports catalans.