Federació de Girona

Notícia

Esquerra demana per les inversions de la línia de Rodalies després de l’incident entre Caldes i Girona

El senador per Girona Jordi Martí Deulofeu ha demanat a través d’una bateria de preguntes sobre les inversions pendents a la línia ferroviària de Rodalies després de l’incident que es va produir el passat 31 d’agost i que va interrompre la circulació de trens de les línies R11 i RG1.

Cal evitar que el descarrilament d’un vagó de mercaderies produeixi una afectació d’aquesta magnitud en una línia de ferrocarril tan utilitzada i imprescindible com és la de la frontera a Barcelona i que això produeixi demores i supressió de freqüències i que s’hagin hagut de derivar passatgers al transport per carretera i fins i tot al tren d’alta velocitat, incrementant-se en molts casos la durada del trajecte”, ha dit. 

“Els usuaris estan suportant molts perjudicis com  a conseqüència d’un servei que massa sovint estem acostumats a veure com es presta en condicions precàries”, ha afegit el senador per Girona, Jordi Martí Deulofeu. 

Per aquest motiu Esquerra Republicana ha presentat una bateria de preguntes al Senat amb l’objectiu d’obtenir la màxima informació sobre el que va succeir i per això es pregunta al govern espanyol si s’han detectat deficiències en el tram afectat que puguin posar en risc la seguretat del servei

El senador ha afirmat també que “exigir la màxima transparència sobre el succés és molt important, però també ho és més assegurar que s’està complint amb el correcte manteniment de la línia i les inversions imprescindibles per a evitar que això es repeteixi”. Jordi Martí ha indicat que es tracta d’acreditar si existeixen dèficits de manteniment i inversió en la línia que puguin ocasionar que es repeteixin incidents com aquest.

En la bateria de preguntes es demana si existeix un pla d’inversions específic per aquest tram, amb descripció i detall de les actuacions i pressupostos i quines són les actuacions de manteniment o millora del servei que puguin estar pendents de realitzar-se.

Volem saber el grau de compliment d’inversions en aquesta línia de ferrocarril que vertebra i equilibra el territori i si pot existir alguna relació entre l’incident i la manca d’aquestes inversions per part de l’Estat. Per una qüestió de transparència, els ciutadans i usuaris tenen dret a disposar d’aquesta informació”, ha conclòs el senador per Girona, Jordi Martí Deulofeu.

Esquerra Republicana defensa el traspàs complet de Rodalies a la Generalitat de Catalunya i la transferència dels imports per complir amb les inversions que es necessiten, amb l’objectiu “que el servei de Rodalies sigui el propi d’una mobilitat amb transport públic digna al servei dels usuaris i la ciutadania”.