Federació de Girona

Notícia

"Sumar Sempre", article de la portaveu d'Esquerra l'Escala, Etna Estrems

Municipis republicans
Novembre és sinònim de pressupost. Un mes on, sempre, en l’àmbit municipal cal posicionar-se sobre el document més important de l’any, el document que marcarà el rumb de l’any següent. Des de la visió de grup a l’oposició i en un consistori com l’escalenc, amb un govern que només necessita els seus propis vots, i a només un any i mig de les eleccions, la posició més senzilla i temptadora pels equips de l’oposició segurament és buscar les partides on hi ha desacord amb el govern i justificar, així, un vot en contra als compte, sense aprofundir-hi massa i així quedar bé amb els més propers i optar per la gesticulació fàcil.

A ERC l’Escala, però, no som del camí fàcil sinó del millor per a l’Escala i la seva gent i així hem actuat durant tota la legislatura, aportant idees i projectes com per exemple: la implantació de les minideixalleries, la senyalització dels metres del passeig d’Empúries per a les persones que hi fan esport, l’estudi per a implantar un servei d’autobús urbà pels alumnes que van a l’institut, la implantació d’avisos sonors als semàfors per a persones amb dificultats de visió, les ajudes per a la digitalització d’empreses, les subvencions de l’IBI per a la col·locació d’energies renovables o la construcció d’un espai pel dol perinatal als cementiris del municipi, entre moltes d’altres propostes.

En el cas del pressupost, som plenament conscients que tenim alguns desacords profunds amb el govern, com el de l’habitatge social on els punts de vista d’uns i els altres han estat motiu de diferències històriques, però també som conscients que si volem fer avançar L’Escala cal que treballem en la direcció dels acords. I això és exactament el que hem fet amb el pressupost 2022.

Un pressupost que, després de diverses converses, permetrà que l'Escala avanci cap a tres dels objectius prioritaris d’Esquerra Republicana; la mobilitat verda, sostenible i més segura, amb més quilòmetres de carri bici. Un poble més accessible, amb inversions per adaptar els recorreguts per a tothom en les artèries clau del municipi, fent-lo així també, socialment més just i una aposta decidida per la transició energètica i en la reducció de les emissions. L’acord tancat també permetrà recuperar els pressupostos participatius i treballar conjuntament per trobar les millors solucions als projectes urbanístics estratègics del municipi, que ens permetran avançar cap al futur.
 
En definitiva, treballar en la via de la construcció i la suma, permetrà a l’Escala avançar en els valors republicans que sempre hem defensat i, tot i que el pressupost 2022 no és el que hauria fet Esquerra Republicana, si aquestes partides s’executen, podrem estar orgullosos i orgulloses que treballant per arribar a acords, ens haurem acostat una mica més al projecte de l’Escala del futur que volem.

La gent d’ERC, quan es tracta de sumar, sempre hi som.