Federació de Girona

Notícia

Esquerra Republicana presenta una bateria de preguntes arran de les darreres esllavissades a la línia R3 al Ripollès

Senat
Esquerra Republicana ha presentat una bateria de 20 preguntes per demanar explicacions al govern espanyol sobre les darreres esllavissades a la línia ferroviària R3 que es va produir el passat 2 de desembre de 2021 entre Planoles i Ribes de Freser.

El senador per Girona, Jordi Martí Deulofeu, ha registrat un total de 20 preguntes exigint explicacions per saber quins van ser els motius que van derivar en aquest nou accident ferroviari i quines mesures s’han pres per reforçar i assegurar el talús i evitar noves esllavissades, entre altres preguntes.

“Els successius governs espanyols han girat sempre l’esquena al nostre territori pel que fa a les inversions, especialment a les comarques de muntanya com el Ripollès en temes tan vitals com les infraestructures, entre elles la xarxa ferroviària de tren convencional, que són un element clau de cohesió social i desenvolupament econòmic. Des d’Esquerra no ens cansarem de reivindicar i treballar per aconseguir el desdoblament de la via de la línia R3 que permeti prestar a la ciutadania un servei ferroviari en condicions de seguretat i posant com a objectiu principal que una mobilitat moderna pròpia del segle XXI se situï al centre de les polítiques d’inversió”, ha afirmat Jordi Martí.

En aquest sentit, el senador republicà ha demanat a través d’aquesta bateria de preguntes si s'han detectat altres deficiències que requereixin la realització d'inversions immediates i que poguessin tenir un alt risc per a la seguretat en el transport de mercaderies i passatgers” i si hi ha un “pla d'inversions específiques per a aquest tram de la línia R3 amb la consegüent descripció i detall de les actuacions i del pressupost.” I, en el cas que aquest pla no existeixi, saber-ne els motius.

“Garantir la mobilitat dels veïns i veïnes del Ripollès ha de ser una prioritat a nivell d’inversions en el manteniment i millora de la xarxa ferroviària perquè d’ella en depèn el progrés econòmic de la comarca. Es tracta d’una qüestió d’equilibri territorial i d’igualtat d’oportunitats per a tothom”, ha conclòs el senador per Girona d’Esquerra Republicana, Jordi  Martí Deulofeu.