Federació de Girona

Notícia

Dolors Bassa dona suport a Robert Llach davant d’un judici “totalment injust”

Territori

La consellera Dolors Bassa ha donat suport, a través d'un vídeo publicat a les seves xarxes socials, al jove repressaliat Robert Llach, amb el que va coincidir a la presó de Puig de les Basses, davant d'un judici que és "totalment injust".

El proper dimecres, 26 de gener, està previst que se'l jutgi acusat de participar en les mobilitzacions de protesta contra la sentència del procés l'octubre del 2019. La fiscalia, segons explica la plataforma de suport Robert Absolució, demana per a en Robert 6 anys i 6 mesos de presó pels delictes de desordres públics i atemptat contra l'autoritat, 3 mesos de pena multa pel delicte lleu de lesions i 420 euros en concepte de responsabilitat civil."Vull manifestar tot el meu suport per a en Robert Llach. No hi ha dret que hagi de passar per aquest procés judicial. Una persona que no ha fet res i ha estat injustament empresonat", ha manifestat Dolors Bassa a través d’un vídeo publicat a les seves xarxes socials.

 
"El meu suport per a en Robert per tot el mal físic que li van fer i els cops de porra que va rebre. I per tot lo malament que es va sentir els primers dies i el mal psicològic pel temps que va haver de passar aïllat de la família i del seu entorn. I també, per la injustícia que representa tot aquest temps d'incertesa davant d'un judici que és totalment injust", ha conclòs Dolors Bassa.

Des de la Federació de Girona d'Esquerra Republicana també es fa una crida a la mobilització ciutadana i a concentrar-se el proper dimecres, 26 de gener, a les 9:30 hores davant del palau de Justícia de Girona per donar suport a en Robert Llach.