Federació de Girona

Notícia

Albert Ferrández, cap de llista per Lloret de Mar: “Entenc el meu pas per la política com una estratègia més per transformar la societat, per millorar la vida dels lloretencs i lloretenques”

Municipis republicans
Albert Ferrández (1991) és el candidat d’ERC de Lloret de Mar per les properes eleccions municipals del 2023 després que rebés el suport de la militància. Ferrández és mestre i, actualment, és el regidor de les àrees d’Educació i diversitat funcional i dels barris del Nucli Antic i dels Pescadors del consistori lloretenc. Vinculat a la política municipal des del 2014, afronta la nova etapa amb entusiasme. 

Quins són els motius que et porten a presentar-te com a cap de llista d’ERC Lloret per a les eleccions del 2023? 
L'estima cap a la meva vila. Sense cap mena de dubte per a mi Lloret de Mar és un dels millors municipis per viure quant a qualitat de vida. Com sempre, tot és millorable, i aquesta és una altra raó que m’ha empès a fer el pas endavant, a fer tot el que calgui perquè les lloretenques i els lloretencs puguin viure millor.

Com afrontes el repte d’encapçalar la candidatura municipal del teu poble?
Amb moltes ganes i molt de respecte. Sempre he estat involucrat en entitats, associacions i organitzacions que tenien com a finalitat millorar la vida de les persones. Laboralment, m'he dedicat al món social i al de l'educació, i ara com a regidor de l'Ajuntament continuo treballant pels mateixos objectius. És el moment en què les persones més ens necessiten, i cal que estiguem al costat de la gent, escoltant-la i ajudant-la.

Quins són els eixos principals amb els quals vols treballar per Lloret?
La recuperació econòmica postcovid del municipi, i procurar una major cohesió i benestar social dels ciutadans. Hem de pensar fórmules per capgirar la situació que han provocat els efectes de la covid a les famílies lloretenques tenint en compte les casuístiques de Lloret de Mar, com el fet que es trobi entre les 15 ciutats catalanes amb més població estacional i amb més ciutadans nascuts fora de Catalunya, o que el motor econòmic sigui el sector turístic. 

Quan vas iniciar la teva vinculació amb la política?
Vaig començar a participar en les dinàmiques d'Esquerra Lloret l'any 2014. Encara recordo el dia que em van convidar a participar a la primera assemblea: estava comprant amb la meva àvia Carmen, i la Núria Querol em va comentar que encaixaria molt bé al grup i em va convidar a la propera reunió d’Esquerra. Dit i fet, vaig anar a la següent assemblea que es va organitzar, i ràpidament m’hi vaig sentir còmode i vaig poder dir la meva. 

Què és per a tu la política municipal?
Estar al carrer i procurar que els ciutadans visquin de la millor manera possible. Per a la gent d’Esquerra, el municipalisme és clau pel desenvolupament de Catalunya. No es poden assolir els objectius de país de sostenibilitat, feminisme i justícia social, si els ajuntaments no estem al capdavant. Per a mi, la política municipal és la baula de la cadena que comunica el ciutadà amb la resta de peces de la governança, és pensar que totes les decisions preses des dels ajuntaments han de tenir sempre un impacte positiu en la vida de les persones.

Com valores la teva experiència com a regidor del consistori lloretenc d’aquest últim mandat?
Totalment necessària per entomar el repte d'arribar a l'alcaldia. Tant el període del mandat a l’oposició com ara a govern ha estat i és un aprenentatge. Aquesta primera etapa com a regidor del meu ajuntament m'ha ensenyat que el més important de tot gestor de recursos públics és posar els ciutadans al centre de la presa de decisions i, per tant, pensar com milloraré la vida dels lloretencs i lloretenques en cada decisió que prenc. 

Com et definiries?
Soc una persona molt propera i empàtica. No em costa gens posar-me a la pell dels altres. La meva trajectòria professional en l’àmbit educatiu i la vinculació amb el teixit social i associatiu de Lloret de Mar m’han fet com soc. M’encanta la meva feina com a mestre; és una vocació. Entenc el meu pas per la política com una estratègia més per transformar la societat, per millorar la vida dels lloretencs i lloretenques. Ara soc un mestre dedicat a la política. També m’agrada remarcar que crec en els lideratges distribuïts: el líder ha de funcionar com una peça més de l’engranatge —una de molt important—, però sense la resta de peces —o equip— no hi ha res a fer. 

Quin és el futur que imagines per Lloret de Mar?
Imagino un Lloret de Mar on la font de riquesa principal sigui la multiculturalitat, un Lloret de Mar responsable amb el medi ambient, i 100% feminista. Una ciutat que ofereixi als lloretencs i lloretenques la millor qualitat de vida possible i els permeti desenvolupar-se com a persones lliures i amb tots els drets. Una vila capdavantera i moderna potenciant encara més la capacitat de reinventar-se. El millor Lloret de Mar i la millor Catalunya possible.