Federació de Girona

Notícia

Chantal Pérez, cap de llista per Ripoll: “Una altra manera de fer política i establir relacions és possible”

Municipis republicans
Chantal Pérez és la nova cap de llista d’ERC a Ripoll per a les properes eleccions municipals del 2023 després de ser escollida per la militància el passat mes de febrer. Des del 2019 és regidora a l’oposició a l’Ajuntament de Ripoll i és la secretària del Jutjat de Pau a Torelló.

Qui és Chantal Pérez?
Soc la filla d’en Jose i de l'Eva, la neta de la Isabel del Racó i la germana de la Judith. Estic casada amb en Miquel i soc mare de dos fills, l’Àlex i en Gerard. Tinc 44 anys i soc advocada. De petita corria pels carrers Vinyes, Pare Colí i Perdut de Ripoll i vaig cantar als Follets. Feia taekwondo i jugava a bàsquet i, de fet, encara avui dia tirar a la cistella és una de les coses que més em relaxen. 

Com et definiries? 
Em considero una persona treballadora, amiga dels meus amics, honesta i predisposada a ajudar a tothom.

A què et dediques professionalment?
Vaig estudiar a les Vedrunes - llavors les Monges -, a l’IES Abat Oliba i a la Universitat de Barcelona. Al llarg dels anys he treballat a diferents sectors com al comerç, a la restauració o a l’àmbit jurídic. Actualment sóc la secretària al Jutjat de Pau a Torelló. 

Ara, però, t’involucres en política.
Em vaig implicar políticament a les passades eleccions municipals del 2019 atès que les meves noves circumstàncies personals i familiars m'ho permetien. Sempre m'ha interessat la política i he estat implicada en la defensa dels drets. Penso que una altra manera de fer política i establir relacions és possible. Ara m'he decidit a encapçalar la llista per la confiança del meu equip i la vocació de servei.

Com et decideixes a encapçalar la llista?
Em decideixo a encapçalar la llista d’ERC Ripoll perquè considero que escoltar i entendre les persones és la base per aconseguir una societat millor. D’altra banda, també considero que la mediació és essencial per prevenir i aturar conflictes. La meva frase lema és: el què no vulguis per tu, no ho vulguis pels altres. Aquesta manera de fer és la que volem dur al dia a dia de l’Ajuntament.

Quines són les teves aficions?
M'agrada jugar a pàdel, caminar, escoltar música, llegir, anar al cine i al teatre, el futbol, un bon àpat, la roba i el menjar. M'agrada estar amb la meva gent. No m'agrada la mentida, la barbaritat i la falta d’igualtat d'oportunitats.

Recomana’ns tres llibres i una sèrie que t’hagin enganxat.
Tres llibres que m'han marcat són Crim i càstig, de Dostoievski, La Plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda i 5 horas con Mario de Miguel Delibes. La sèrie que més m'ha enganxat és La Casa de Papel i de pel·lícules em quedo amb Millor Impossible i Pulp Fiction.

Quines cançons formen part de la teva vida?
Ara mateix escolto cada dia La gent que estimo, d’Oques Grasses i Rita Payés, però la banda sonora de la meva vida és molt àmplia i oberta, depèn de l’època i les persones amb qui he compartit. Els Beatles, Hombres G, Duncan Dhu, Sopa de Cabra, Sau, el Flying Free, The Wallflowers, Coldplay i Joan Dausà són alguns que en formen part. 

Finalment, quina és la teva aspiració pel futur de Ripoll?
Vull un Ripoll sinònim de benestar, un Ripoll punter i de progrés que no oblidi el seu passat i el dignifiqui. Els joves han de tenir futur al nostre poble i totes les persones, especialment la gent gran, han de viure amb dignitat. També m’imagino un Ripoll on les polítiques d’esquerres, humanistes, feministes i ecologistes hi siguin presents en el dia a dia de la política municipal.