Federació de Girona

Notícia

350 alcaldes i regidors d’Esquerra de les comarques gironines s’adhereixen a un manifest en defensa de l’ús del català a l’administració local


Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat aquesta tarda un manifest en defensa de l’ús normal de la llengua catalana a l’administració local, en el qual ja s’han adherit els més de 350 alcaldes i regidors d’Esquerra de les comarques gironines.

Esquerra ha decidit tirar endavant aquest manifest davant la suspensió cautelar de certs articles dels Reglaments d’usos lingüístics de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Barcelona per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La diputada d’Esquerra i candidata, Maria Mercè Roca, ha explicat que “aquest procés tot just s’ha iniciat i ens trobarem ben aviat amb sentències contràries l’ús normal de la llengua pròpia de Catalunya en l’educació, en els mitjans de comunicació i en la resta d’àmbits en l’Administració”.

Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, ha explicat que “estem convençuts que el que hem d’acatar és la voluntat del nostre poble i no pas unes sentències incloses per aquells que únicament pretenen fomentar la divisió entre parlants, atiar el conflicte lingüístic i alterar la convivència”. A més a més, ha dit que ja hi ha 350 alcaldes i regidors de les comarques gironines que s’han adherit al manifest i els ha animat a presentar-los en forma de moció als ajuntaments.

Per Esquerra, la llengua dels països catalans és el català, és la llengua que identifica i cohesiona la nostra societat. Des del govern hem treballat per defensar la nostra llengua impulsant lleis com la Llei del Cinema o el blindatge del català a la Llei d’Educació.