Federació de Girona

Notícia

La cap de llista per Girona ha presentat amb el candidat de les JERC les propostes de joventut a l’Estació Jove de Girona


Esquerra Republicana de Catalunya considera que un dels reptes principals és l’ocupació juvenil. “S’està identificant els joves com generació perduda, i això no és cert, ja que els joves estan més preparats, tenen més coneixements, però el problema és que no poden accedir al món laboral o sinó, ho aconsegueixen només en llocs de treball de qualitat inferior al seu potencial”. “Una de les prioritats en política econòmica del nostre país és resoldre aquesta situació i prioritzar l’ocupació juvenil”.

Amb Esquerra al Govern “hem obert oficines amb serveis d’orientació laboral, hem creat borses de treball municipals incentivades pels plans locals de joventut”. Una de les propostes d’Esquerra és la creació del mapa de Formació per a l’Ocupació, adaptant la formació dels joves als sectors productius per garantir la transferència entre estudis i ocupació i donant valor a les pràctiques en les empreses per a garantir la transferència; la creació d’una taula d’ocupació juvenil a les comarques gironines compartint els objectius amb els diferents agents o facilitar l’estructuració de sindicats juvenils.

Un altre dels reptes importants és l’habitatge per als joves. Per això, “des d’Esquerra garantirem que la recerca d’habitatge buit es destini, en part preferent a l’habitatge de lloguer per a joves, i garantir que la promoció d’habitatge públic es destini preferentment als joves per facilitar el seu arrelament al municipi”.

Capdevila ha estat acompanyada pel candidat de les JERC Eduard Adrobau, que ha presentat el fulletó amb caricatures que han editat per fer arribar les seves propostes als joves.