Federació de Girona

Notícia

Esquerra Republicana promou una moció per buscar un acord a l’ERO presentat a l’empresa Nylstar

Diputació de Girona
El grup d'Esquerra Republicana a la Diputació durant el plenari
El grup d'Esquerra Republicana a la Diputació durant el plenari
El grup d’Esquerra Republicana a la Diputació de Girona ha presentat aquest dimarts 2 d’agost una moció per donar suport als treballadors de l’empresa Nylstar de Blanes que pateixen un ERO i, al mateix temps, per posar-se a disposició de totes les parts afectades per exercir d’intermediari. Al text es demana a l’empresa ‘el màxim esforç per redreçar la situació i arribar a un acord satisfactori amb els treballadors i els seus representants’.
A la moció es recorda que tot i la creació d’ocupació registrada a Catalunya durant els darrers mesos, l’exercici 2015 es va tancar amb un increment del 9,57% dels afectats per ERO, segons les dades provisionals de la Generalitat que no inclouen tots els expedients registrats al Ministeri d'Ocupació.
 
Sense anar més lluny, l'any passat, 4.831 empleats van perdre la feina afectats pels ERO presentats, cosa que suposa un augment de 422 acomiadaments. Les dades del ministeri fins al novembre mostren un descens del 2,8%, amb 5.437 afectats, sense tenir en compte els ERO de desembre.
 
Dins aquesta dinàmica des d’ERC es recorda al text que ‘els ajuntaments, com a administracions més properes a la ciutadania, són els receptors directes de totes les problemàtiques associades a la consecució d'un ERO en el seu territori. Sobretot perquè han d'atendre més assumptes relacionats amb necessitats en serveis socials, habitatge, sanitat, educació... encara que les competències al respecte no li corresponguin legalment’. És a partir d’aquí que hi ha de jugar un paper important la Diputació de Girona com a ‘ens de suport als municipis de la demarcació de Girona’.
 
El president del grup d’ERC a l’administració provincial, Lluís Sais, explica que ‘des de la Diputació no ens podem quedar impassibles davant l'anunci fet per l'empresa Nylstar de dur endavant un acomiadament de treballadors que, pel nombre de persones afectades, pot comportar el tancament definitiu de l'empresa. La pèrdua de la feina de tants conciutadans pot suposar un important cop per a tota la ciutat de Blanes’.
 
La moció, finalment, s’ha presentat conjuntament i ha comptat amb el suport de tots els grups amb representació a la Diputació