Federació de Girona

Notícia

Clàudia Fernández escollida primera candidata per la comarca del Baix Empordà a les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament

Clàudia Fernández ha estat escollit primera candidata per la comarca del Baix Empordà en el Congrés Comarcal celebrat aquest dissabte a la Bisbal d’Empordà, per formar part de les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament. La candidatura de Clàudia Fernández ha tingut el suport del 93,5% de la militància.

En el mateix Congrés, els militants han escollit els altres representants de la comarca que formaran part de la llista. Han estat Martí Fonalleras, Mercè Català i Màrius Lledó.

Un cop hagi finalitzat l’elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional, que s’ha de celebrar el 10 de juliol. Així es desprèn del nou reglament per a la confecció de les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya que el Consell Nacional d’Esquerra va aprovat el passat 6 de març i que va ser acceptat amb un 92,8% de vots favorables.

El reglament preveu que cada comarca triï els candidats que li corresponen per participar de la llista i que el primer candidat de cada comarca hagi de ser avalat, com a mínim, pel 5% de la militància comarcal.


CURRÍCULUM
Clàudia Fernández Nuñez
Té 42 anys i va néixer a Montevideo, Uruguai. Fa més de 10 anys que viu a Catalunya. Ha estudiat Psicologia. Des que va arribar a Catalunya es va interessar per formar part d’entitats com l’Associació de Teixidors de Xarxes. També és delegada territorial de FEDELATINA (Federació d’Entitats Llatinoamericanes de Catalunya) i secretària de l’Associació Nous Catalans.
La seva experiència política ja va començar a l’Uruguai, on va participar en la lluita contra la dictadura, com a militant de UJC (Joventuts Comunistes d’Uruguai) i després sent membre del PCU (Partit Comunista d’Uruguai)
Actualment és presidenta de la Sectorial Nacional d’Immigració.