Federació de Girona

Notícia

Teresa Jordà: ‘Amb la derogació del projecte del ramal de la MAT entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes qui ha guanyat és el territori’

Congrés dels Diputats
La derogació s'ha debatut a la Comissió d'Indústria
La derogació s'ha debatut a la Comissió d'Indústria
La Comissió d'Indústria, Energia i Turisme del Congrés dels Diputats ha donat llum verda a la derogació del projecte de ramal de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes. Aquest projecte s’ha pogut aturar gràcies als vots favorables dels impulsors de la Proposició No de Llei (PNL): Esquerra Republicana, PSOE, Podemos i el Grup Mixt als quals s’hi ha afegit el PNV. S’ha abstingut el Foro Astúries i han votat en contra el PP i Ciutadans.

La diputada d’ERC, Teresa Jordà, afirma que amb aquesta votació ‘qui guanya és el territori. Ho hem aconseguim gràcies a la feina incansable de la Plataforma No a la MAT de la Selva i als ajuntaments de la comarca de la Selva. La unitat d’acció ha estat clau’. Jordà afegeix que ‘després d’aquesta victòria de les comarques gironines ara, que ningú en dubti, vetllarem pel compliment d’aquesta iniciativa’.

L’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, es mostra molt satisfet amb el resultat de la votació i confia que a partir d’ara ‘es tindrà el seny i la responsabilitat de no executar aquest disbarat al qual tothom s'hi oposa. Ho ha fet la ciutadania en consulta popular, els Ajuntaments a través dels seus plenaris, el Govern de la Generalitat a partir d'un informe tècnic i, avui, el Congrés dels Diputats’.

Martí afegeix que ‘des del territori hem demostrat que hi ha alternatives possibles a aquestes macroestructures, basades en una xarxa de generació d'energia a partir de renovables i convenientment mallades. Sense anar més lluny, el ple de l'ajuntament de Santa Coloma va aprovar una moció en aquest sentit. Convidem la resta d'ajuntaments a afegir-s'hi’.