Federació de Girona

Notícia

La Diputació de Girona aprova les mocions d’ERC per reclamar el 100% de l’IBI de les autopistes i augmentar la transparència dels ens autònoms

Diputació de Girona
El grup d'Esquerra Republicana de la Diputació de GIrona
El grup d'Esquerra Republicana de la Diputació de GIrona
La Diputació de Girona ha aprovat aquest dimarts 23 de gener les mocions impulsades pel grup d’Esquerra Republicana on es demanava treballar perquè els municipis puguin cobrar el 100% de l’IBI de les autopistes i, d’altra banda, millorar la transparència la participació en els organismes i ens autònoms on està representada l’administració.

Esquerra ha iniciat una campanya per tot el país per tal que els ajuntaments catalans comencin a cobrar el 100% de l’IBI de les autopistes un cop que el 31 d’agost va finalitzar el benefici del 95% del qual gaudien aquestes infraestructures viàries, concretament l’AP-7, AP-2, C-32 i C-33.

98 municipis catalans (27 gironins) s’han vist perjudicats per aquest benefici fiscal de la concessionària de les autopistes que, anualment, s’ha estalviat 10 milions d’euros que no han anat a parar a les hisendes locals. Durant l’elaboració dels pressupostos municipals d’aquest 2017 alguns municipis ja han inclòs en el capítol d’ingressos el cobrament del 100% de l’IBI de les autopistes, una mesura que ara Esquerra vol estendre a tot el territori.

D’altra banda, el plenari també ha donat llum verda, a proposta d’ERC, a la moció per tal d’augmentar la participació i la transparència dels ens autònoms i organismes on la Diputació té participació