Federació de Girona

Notícia

Teresa Jordà: ‘Els Pressupostos Generals de l’Estat són tramposos amb les comarques gironines’

Congrés dels Diputats
Els diputats i senadors gironins d'Esquerra mostren la seva opinió sobre els PGE 2017
Els diputats i senadors gironins d'Esquerra mostren la seva opinió sobre els PGE 2017
Esquerra Republicana considera que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) 2017 per a les comarques gironines són ‘una constatació dels incompliments i els enganys als quals el govern del Partit Popular ens té acostumats’. En aquesta línia, la diputada gironina al Congrés, Teresa Jordà, afirma que ‘els PGE a la demarcació són tramposos, a Esquerra no som ingenus’.

Tot i que des de l’Estat s’ha publicitat que la partida gironina s’ha doblat, Jordà explica que ‘la inversió que ens prometen a les comarques gironines amb aquests pressupostos és un conte de fades. Augmenten la xifra global però, quan ho ha analitzes, la majoria de les partides que fan incrementar són compromisos d’altres anys no executats, en molts casos ni iniciats’. La diputada al Congrés recorda que ‘fa només una setmana Rajoy prometia una pluja de milions. Pocs dies després aquesta promesa s’ha convertit en una tempesta de realitat’.

A nivell concret, per exemple, no hi ha dotació per la duplicació de la via de la línia ferroviària Barcelona-Ripoll i tampoc s’inclou el desdoblament del tram Besalú-Figueres de la carretera N-260.

Pel que fa a la N-II, Jordà es mostra contundent quan afirma que ’un cop més ens han tornat a enganyar i gairebé tot el que inclou són incompliments d’altres anys. Trams com el Sils-Maçanet i Medinyà-Orriols, fa molt temps que haurien d’estat finalitzats’.

‘I no ens oblidem que no es dota de pressupost al tram de l’Alt Empordà de la N-II, una infraestructura que hauria de ser estratègica perquè es tracta de la principal portada d’entrada a Europa’, insisteix la diputada gironina.
 
Esmenes des del territori
Des de Madrid i des de la Federació Regional d’Esquerra a Girona ja s’ha iniciat un recull de les esmenes que es presentaran durant les properes setmanes. ‘Ja hem començat a treballar aquests pressupostos, analitzant partida per partida, i després de compartir-ho amb el territori estem segurs que, un cop més, demostrarem que el Partit Popular incompleix de manera reiterada qualsevol compromís amb Catalunya, i Girona’, conclou Jordà.