Federació de Girona

Notícia

El Grup Parlamentari d’ERC treballa amb les entitats gironines del tercer sector i defensa les seves aportacions a Madrid

Congrés dels Diputats
Representants d'ERC a Madrid amb membres de les entitats gironines del tercer sector
Representants d'ERC a Madrid amb membres de les entitats gironines del tercer sector
El Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana a Madrid s’ha reunit amb responsables de les entitats gironines del tercer sector per tal de traslladar la feina realitzada al Congrés i al Senat i treballar, conjuntament, futures reivindicacions i aportacions. Durant la trobada els representants d’Esquerra a Madrid també han explicat l’estat del projecte de Llei de Contractes del Sector Públic i han informat que s’han presentat totes les esmenes proposades per la Taula del Tercer Sector.
 
Durant la reunió els diputats i senadors gironines han informat del paquet d’esmenes que els republicans han defensat durant els darrers mesos a Madrid. Aquestes iniciatives, amb l’empremta de les propostes recollides de les entitats del tercer sector gironines són ‘una clara aposta d’ERC per a la gestió de serveis públics a través d’organitzacions de l’economia social’.
 
En aquesta línia, un dels principals cavalls de batalla i eix principal que Esquerra està liderant a Madrid és el de ‘la inclusió de clàusules socials en els criteris d’adjudicació dels contractes de prestació de serveis socials i, en general, d’atenció a les persones’. La diputada d’ERC, Teresa Jordà, deixa clar que ‘continuarem defensant aquesta política perquè des d’Esquerra tenim clara l’aposta per una economia social lligada al suport al tercer sector i al cooperativisme’.
 
Les reivindicacions del Grup Parlamentari d’ERC a Madrid van de la mà amb les accions de la Generalitat com, per exemple, la decisió de la conselleria de Salut de concertar els serveis d’assistència sanitària amb entitats del tercer sector o de l’economia social.
 
Oficines Parlamentàries
Aquesta trobada s’emmarca dins el Pla de Treball d’Esquerra a les comarques gironines que es va iniciar després de les eleccions del 26J del 2016 i que aposta per ‘promoure una dinàmica de proximitat i de trobades sectorials per recollir demandes i aportacions i informar, de primera mà, de temes del seu interès’.
 
Durant aquests prop de 2 anys, els diputats i senadors republicans s’han reunit amb més de 100 entitats i associacions per tal d’enfortir aquesta dinàmica de treball i, tal i com explica la diputada gironina Teresa Jordà, ‘volem ser la veu dels gironins a Madrid. Les Oficines Parlamentàries que vam posar en marxa des de la Federació gironina d’ERC són una eina al servei dels ciutadans, un transmissor de les necessitats del territori que els diputats i senadors gironins traslladem i defensem a mort a Madrid’.